13.3 C
Athens
8.9 C
Washington
23.6 C
Melbourne
15 C
London
14.4 C
New York
23.3 C
Sydney
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Αδιαφορία του Κράτους στους 400 και Πλέον Κρούσματα στις Τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας

Δημοφιλέστερα

Αυξανόμενη φαίνεται να είναι η διασπορά του κορονοϊού στις τάξεις της ΕΛΑΣ με τα ενεργά κρούσματα να είναι περισσότερα από 400 συνολικά σε όλη την επικράτεια, ενώ ανησυχία προκαλεί πλήθος ανακοινώσεων από ενώσεις αστυνομικών που κάνουν λόγο για κρατική αδιαφορία απέναντι στην πλέον ιδιαίτερα επιβαρυμένη υγειονομική κατάσταση των αστυνομικών διευθύνσεων της χώρας.

Περισσότερα από 400 είναι τα ενεργά κρούσματα στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, ενώ οι άδειες όλων των αστυνομικών έχουν ανασταλεί μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου με την ανησυχία για την υγειονομική κατάσταση να είναι πλέον έντονη. Την ίδια στιγμή, οι γενικές οδηγίες που έχουν δοθεί αφορούν μικρές και σταθερές ομάδες ελέγχου για την ευκολότερη ιχνηλάτηση και περιορισμό της διασποράς του ενδεχόμενου κρούσματος.

«Επιλεκτική μεταχείριση» των τεστ στην Α.Δ. Ροδόπης

Δρ. Εύη Κιαγιά: «Στείλανε Σπίτι μου, με Εισαγγελική Εντολή, Κοινωνικούς Λειτουργούς για να Ελέγξουν τις Συνθήκες Διαβίωσης του Παιδιού μου»

Επιλεκτική μεταχείριση του αστυνομικού προσωπικού από τη Διοίκηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης σχετικά με τη διενέργεια μοριακών τεστ καταγγέλλουν οι ενώσεις ΕΑΚΑ και ΕΚΑ Ροδόπης τη στιγμή που αριθμούν περίπου 30 αστυνόμους που νοσούν με κορονοϊό, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί καταγγέλλουν πως ενώ οι συνάδελφοί τους «ο ένας μετά τον άλλον νοσούν από κορονοϊό, ή καθίστανται υποψήφιοι νόσησης (ως στενές επαφές κατά την Υπηρεσία και ένεκα αυτής), δυστυχώς δεν βλέπουμε την Διοίκηση της Δ.Α. Ροδόπης να επιδεικνύει την ανάλογη μέριμνα», αφού όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «τα περίπου 50 με 60 μοριακά τεστ που ήρθε να κάνει ο Ε.Ο.Δ.Υ. στο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Ροδόπης κατά το διήμερο 29 και 30 Οκτωβρίου 2020, η Διοίκηση της Δ.Α. Ροδόπης επέλεξε να τα εξαντλήσει στην εξέταση όλου του προσωπικού του Επιτελείου της και κάποιων πολύ ελαχίστων συναδέλφων άλλων μάχιμων Υπηρεσιών, σταματώντας δυστυχώς ως εκεί το ενδιαφέρον της για τους υπόλοιπους συναδέλφους».

Αυστραλία: Πετάει στον "Κάλαθο των Αχρήστων" Πρόγραμμα Εμβολιασμού 750 Εκ. Δολαρίων - Βρέθηκαν Λανθασμένα Θετικοί στον Ιό HIV (AIDS) Άτομα που Εμβολιάστηκαν

«Αστυνομικοί σε καραντίνα ο ένας μετά τον άλλον» στη Θεσσαλονίκη

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης αναφέρει σε αντίστοιχη ανακοίνωση της πως παρά τις «προτάσεις, παραινέσεις και επαφές, που προσπαθεί να υιοθετηθούν κάποιες λύσεις που θα ανακόψουν την διασπορά του κορονοϊού στις αστυνομικές Υπηρεσίες» δεν έχουν υπάρξει ακόμα «απτά αποτελέσματα με αποτέλεσμα «τα κρούσματα σε συναδέλφους μας είναι καθημερινά και ολοένα αυξανόμενα. Εν αντιθέσει, η ιχνηλάτηση τους είναι επιφανειακή και πρόχειρη, με αποτέλεσμα, οι Αστυνομικοί να βγαίνουν σε καραντίνα ο ένας μετά τον άλλον».

Πορτογαλία Απόφαση Εφετείου Λισσαβώνας: Παράνομη η Καραντίνα ως Μέτρο σε "Κατάσταση Πρόληψης"

Μάλιστα, οι ένωση καταγγέλλει επίσης πως παρότι όλες οι δημόσιες Υπηρεσίες και ιδιωτικές εταιρείες έχουν λάβει απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων τους «το παράδειγμα αυτό, δεν έχει ευαισθητοποιήσει την Ηγεσία μας και ίσως να είμαστε ο μοναδικός εργασιακός χώρος που το προσωπικό εργάζεται με συνθήκες προ κορονοϊού».

Σημειώνεται πως η Ένωση είχε αποστείλει την προηγούμενη εβδομάδα επιστολή διαμαρτυρίας τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού στις αστυνομικές υπηρεσίες, καταγγέλλοντας «την εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων για την κρατούσα κατάσταση στις αστυνομικές Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ».

ΠΟΑΣΥ: «Υγειονομικές βόμβες οι εκπαιδευόμενοι στην ΕΛΑΣ»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με επιστολή διαμαρτυρίας προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη στις 29 Οκτωβρίου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι νεοπροσληφθέντες συνοριακοί φύλακες ορκίστηκαν στις Διευθύνσεις Αστυνομίας και τους χορηγήθηκαν φύλλα πορείας με διαταγή να παρουσιαστούν προς εκπαίδευση το Σάββατο 31-10-2020 στα Τ.Δ.Α. Κομοτηνής και Διδυμοτείχου, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για την προληπτική τους εξέταση» καταγγέλλοντας «διαστάσεις σκανδαλώδους ολιγωρίας», αφού παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε λάβει «για τη διενέργεια προληπτικών τεστ για την προστασία του αστυνομικού προσωπικού από το φονικό ιό Covid-19».

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα

Facebook Comments Box