31.1 C
Athens
10.8 C
Washington
24 C
Melbourne
13.5 C
London
17.2 C
New York
14.6 C
Sydney
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Αλλάζει Ρότα η Ελληνική Κυβέρνηση, Αγορά Εμβολίων από 6 Εταιρείες – Δείτε Ποιές Είναι και το Σχέδιο για τους Εμβολιασμούς (PDF)

Δημοφιλέστερα

Η Ελλάδα μετράει αντίστροφα για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στη χώρα.

Η κυβέρνηση «άλλαξε ρότα» 100% σε ότι αφορά το μονοπώλιο της Pfizer/BioNTech και θα πάρει εμβόλια και από άλλες εταιρείες, συνολικά από έξι, ευρωπαϊκές ή αμερικανικές, αφήνοντας έξω το ρωσικό εμβόλιο και το κινεζικό και με διαφορετικές τεχνικές προσέγγισης.

Προφανώς υπό την πίεση των αποκαλύψεων ότι η τεχνολογία mRNA δεν είναι και τόσο ασφαλής.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V που αναπτύχθηκε στο Ινστιτούτο Γκαμαλέγια. όσο και το εμβόλιο της AstraZeneca θεωρούνται πιο ασφαλή και με μικρότερες πιθανότητες παρενεργειών: Βασίζονται σε ακίνδυνους αδενοϊούς που περιέχουν το γονίδιο της πρωτεΐνης-ακίδας του κοροναϊού SARS-CoV-2.

Το συνθετικό γενετικό υλικό που περιέχουν οι ιοί απορροφάται από τα ανθρώπινα κύτταρα και τα αναγκάζουν να παράγουν την πρωτεΐνη-ακίδα, η οποία στη συνέχεια αναγνωρίζεται από το ανοσοποιητικό σύστημα για την παραγωγή αντισωμάτων. Διαδικασία πολύ πιο ακίνδυνη από αυτή του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, υποστηρίζουν ανεξάρτητοι επιστήμονες.

Γαλλία για Εμβόλιο AstraZeneca: Είμαστε σε Συναγερμό [...] Εν Αναμονή των "Διευκρινίσεων" Συνεχίζεται ο Εμβολιασμός για τους Άνω των 55 Ετών"

Ένας από τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση να αλλάξει την απόφασή της να χρησιμοποιήσει μονοπωλιακά το εμβόλιο της Pfizer ήταν οι πληροφορίες για σοβαρές παρενέργειες του εμβολίου στις ΗΠΑ.

Ενας άλλος λόγος ήταν ότι τα εμβόλια που θα παραδοθούν από τις Pfizer/BioNTech είναι πολύ λίγα: Μέχρι τέλος Μαρτίου το πολύ 1.250.000 δόσεις, ενώ το χρονοδιάγραμμα, εμβολιασμών της κυβέρνησης προβλεπει 7 εκατομ. εμβολιασμούς μέχρι τις 30 Ιουνίου. Γεγονός απόλυτα ανέφικτο και ανεδαφικό.

Ο εφοδιασμός των κρατών-μελών της ΕΕ θα γίνει αναλογικά με τον πληθυσμό τους, με βάση τις συμφωνίες προαγοράς που συνήψε κεντρικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις εταιρείες – παραγωγούς των εμβολίων. Έτσι, επιταχύνεται η διαδικασία προμήθειας των εμβολίων, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων και αποτρέπεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών μελών για την απόκτησή τους μέσω διμερών συμφωνιών.

Ένα Βήμα Πριν το Νέο Lockdown οι Βρετανοί - Στις 16 Δεκεμβρίου η Εξέταση των Νέων Μέτρων

Κατά τις πρώτες παραλαβές σκευασμάτων από τις Παραγωγούς Εταιρείες, οι διαθέσιμες δόσεις θα είναι περιορισμένες σε αριθμό, σύμφωνα με την κατανομή μεταξύ των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει προδιαγραφεί από αυτή βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων.

Πόσα εμβόλια θα λάβει η Ελλάδα

Στην Ελλάδα αντιστοιχεί ποσοστό του συνόλου των δόσεων που κάθε Παραγωγός Εταιρεία θα διαθέσει, αναλογικό του πληθυσμού της, με δικαίωμα προαίρεσης για περισσότερα.

Pfizer/BioNTech 4,7 εκατ. δόσεις

AstraZeneca/Oxford 7,1 εκατ. δόσεις

Johnson & Johnson 4,7 εκατ. δόσεις

Sanofi / GSK 4,7 εκατ. δόσεις

Moderna 1,8

Curevac 5,3 εκατ. δόσεις

Οι παραπάνω αριθμοί, ωστόσο, όπως τονίζεται ενδέχεται να μεταβληθούν ανάλογα με τις προσφερόμενες ποσότητες των εταιρειών και την εγκεκριμένη κατανομή δόσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Π.Πολάκης σε Θ.Βασιλακόπουλο: Άκου Δαπιτάκο, Μπορεί το Γλείψιμο στο Ρούσσο να σε Έκανε Καθ. ΕΚΠΑ Όμως [...] Πάρε Αμέσως Πίσω τη Ρατσιστική Μπούρδα που Εκστόμισες στο Όνομα της Επιστήμης και Βούλωσέ το

Ποιοι θα εμβολιαστούν κατά σειρά

Η πρώτη φάση αφορά:

  • Υγειονομικοί και προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών
  • Διαμένοντες και προσωπικό οίκων ευγηρίας
  • Διαμένοντες, ασθενείς και προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης
  • Προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης

Η δεύτερη φάση αφορά:

►Άτομα 70 ετών και άνω (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων). Περαιτέρω προτεραιοποίηση:
• Άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω
• Άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω
• Άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω
• Άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω

► Ασθενείς με νοσήματα που συνιστούν πολύ υψηλό κίνδυνο για νόσηση με COVID-19 ανεξαρτήτως ηλικίας
► Προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες του Κράτους
► Άτομα 60 έως 69 ετών (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων)
► Ασθενείς 18 έως 59 ετών με νοσήματα που συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση με COVID-19

Η τρίτη φάση αφορά:

► Άτομα 18 ετών και άνω χωρίς υποκείμενα νοσήματα

Γαλλία για Εμβόλιο AstraZeneca: Είμαστε σε Συναγερμό [...] Εν Αναμονή των "Διευκρινίσεων" Συνεχίζεται ο Εμβολιασμός για τους Άνω των 55 Ετών"

Δείτε αναλυτικά το σχέδιο εδώ

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα