14.4 C
Athens
25.6 C
Washington
28.6 C
Melbourne
5.3 C
London
11.8 C
New York
16.1 C
Sydney
Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Αναβάλλεται η Χρήση του Εμβολίου της AstraZeneca στην Νότια Αφρική – Δεν Προστατεύει από Ήπια Νόσο που Προκαλεί το Στέλεχος / Μετάλλαξη που Επικρατεί Εκεί (Β.1.351)

Δημοφιλέστερα

Ο Δρ. Φαρσαλινός ενημερώνει για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Astrazeneca ως προς την μετάλλαξη του ιού στο στέλεχος της Νότιας Αφρικής Β.1.351.

Διαβάστε την δήλωσή του:

“Αναβάλλεται προς το παρόν η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca στην Νότια Αφρική, μετά από μελέτη που βρήκε ότι δεν προστατεύει από ήπια νόσο που προκαλεί το στέλεχος που έχει επικρατήσει εκεί (Β.1.351). Η χώρα είχε λάβει 1 εκατομμύριο εμβόλια πρόσφατα.
https://news.sky.com/…/covid-19-south-africa-halts…

Μελέτη που θα ανακοινωθεί σήμερα (Δευτέρα) βρήκε ότι το εμβόλιο δεν προστατεύει από ήπια νόσο για το στέλεχος SARS-CoV-2 της Ν. Αφρικής. Αναφέρεται μελέτη περίπου 2000 ατόμων, σε νεαρά άτομα που συνήθως κάνουν ήπια νόσο.

Από χθες υπήρχαν ειδήσεις για την μη αποτελεσματικότητα του εμβολίου στη συγκεκριμένη μελέτη. Προτίμησα να περιμένω μέχρι τη δημοσίευση της μελέτης, αλλά έρχεται τώρα η απόφαση που δείχνει ότι το ζήτημα είναι σοβαρό. Αφορά βέβαια το στέλεχος της Ν. Αφρικής κι όχι το στέλεχος που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα.

Ελλάδα - AstraZeneca: Νέα Καταγγελία για Σοβαρές Παρενέργειες από 62χρονη – «Παρέλυσε το Πόδι & Ένιωθα σαν Νεκρό το Χέρι» (Ηχητικό)

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το εμβόλιο θα βοηθάει στην πρόληψη μέτριας ή σοβαρής νόσου, με βάση τα αποτελέσματα άλλων εμβολίων. Αυτό όμως είναι εκτίμηση, όχι δεδομένα για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση όμως, δημιουργούνται ερωτήματα σχετικά με το ενδεχόμενο ο εμβολιασμένος με το εμβόλιο της AstraZeneca να παραμένει φορέας και να μεταδίδει το στέλεχος της Ν. Αφρικής.

Σε αυτή την περίπτωση, και εφόσον το εμβόλιο ελαττώνει την πιθανότητα σοβαρής νόσου, είναι αυτό που ονομάζουμε “imperfect vaccine” (ή “leaky vaccine”).
Υπενθυμίζω πως τα αποτελέσματα αυτά αφορούν το στέλεχος της Ν. Αφρικής. Το συγκεκριμένο στέλεχος έχει εμφανιστεί και στην Ελλάδα, και εκτιμώ ότι θα μπορούσε ίσως να έχει τη δυναμική να επικρατήσει το επόμενο διάστημα. Σήμερα βέβαια δεν είναι το στέλεχος που επικρατεί.

Ο εμβολιασμός στην Ελλάδα με το εμβόλιο στης AstraZeneca (που έχει ήδη αδειοδοτηθεί από τον ΕΜΑ – conditional market authorization) ξεκινάει στις 12 Φεβρουαρίου για άτομα ηλικίας 60-64 ετών.

Περισσότερα δεδομένα όταν δημοσιευτεί η μελέτη.”

Δείτε την ανάρτηση:

Άργος: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τους Ψευδείς Αριθμούς Κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ

Δείτε Επίσης:

Γερμανία: «Φυλακές Covid» σε Διάφορα Μέρη για τους Παραβάτες της Καραντίνας – Βίντεο από την Εγκατάσταση στο Schleswig-Holstein

Δρ. Φαρσαλινός για τις Δηλώσεις του Δρ. Αντωνίου Περί των Μεταλλάξεων του Covid-19

Παν/μιο Rockefeller: Το Εμβόλιο της Pfizer/BioNTech Προκαλεί (Εξελικτικά) τις Μεταλλάξεις του Covid-19 Όπως Αυτές στην Αγγλία, Ν. Αφρική και Βραζιλία – Έτσι Εξηγούνται τα Ορφανά Κρούσματα σε Όλη την Επικράτεια – Η Καταγγελία του Δρ. Αντωνίου στον Άρειο Πάγο και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (Βίντεο)

Άργος: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τους Ψευδείς Αριθμούς Κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ

Στις 12 Φεβρουαρίου το.. ..Ξεστοκάρισμα της AstraZeneca στους 60-64 Ετών Αφού Στους Γηραιότερους Αποδείχθηκε.. ..Τζούφιο.. – Πώς θα Χορηγηθεί

Ισπανία: Το Εμβόλιο της Astrazeneca θα Χορηγείται Μόνο στα Άτομα Κάτω των 55 Ετών – Από 12 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα για τους 60-64 Ετών

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: «Απαγορεύεται η Οποιαδήποτε Διάκριση Κατά Πολιτών που δεν Θέλουν να Εμβολιαστούν»

Facebook Comments Box

Κόσμος

Read this article in English here.Τα εύσημα ανήκουν στον άνθρωπο που ανακοίνωσε την πανδημία πριν από 40 χρόνια. Και αν αυτό το πρώτο κύμα, όπως έχει πει, είναι απλώς μια "πλανδημική" που επιτρέπει στις κυβερνήσεις να πειθαρχήσουν σκληρά ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με την ελευθερία, το επόμενο θα είναι τρομερό και θανατηφόρο επειδή θα συνοδεύεται από ακόμη πιο δρακόντεια...
Ο ΠΟΥ Αποδοκιμάζει τον Μονόδρομο των Lockdowns

Υγειονομική Βόμβα στα Ιλίσια: Ο ΕΟΠΠΥ Πετάει τα Ιατρικά Απόβλητα σε Ανοιχτό Κάδο Μπάζων σε Κεντρικό Δρόμο Έξω από τον Λευκό Σταυρό και Καταλήγουν στην Χωματερή!

Αναγνώστης του TGNews καταγγέλλει την ρήψη αποβλήτων και απορριμμάτων των εργαστηρίων Γενετικής και Βιοπαθολογείας του ΕΟΠΥΥ στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου στα Ιλίσια σε ανοιχτό κάδο μπάζων! Ο καταγγέλλων έκανε την διαπίστωση ..επ' αυτοφώρω.. την στιγμή που είδε μια εργαζόμενη του ΕΟΠΥΥ να πηγαίνει να αφήνει τα απορρίμματα των εργαστηρίων περί τα 50 μέτρα πιο κάτω από την είσοδο του ΕΟΠΥΥ...

Δημοφιλέστερα Άρθρα