31.3 C
Athens
9.1 C
Washington
24.8 C
Melbourne
13.4 C
London
15.7 C
New York
22.3 C
Sydney
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Αναστέλλεται η Χρήση του Εμβολίου AstraZeneca Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία

Δημοφιλέστερα

Μετά την Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναστέλλουν τους εμβολιασμούς με AstraZeneca, για προληπτικού λόγους εν αναμονή της γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) , αύριο, αλλά και για πραγματοποίηση περαιτέρω ερευνών ύστερα από τις νέες αναφορές θρόμβωσης σε Γερμανία και Ευρώπη. Ο Γερμανός υπουργός Υγείας τονίζει ότι το «φρένο» στη χρήση του εμβολιασμού με AstraZeneca γίνεται εξαιτίας περιστατικών θρομβώσεων.

«Αναστέλλουμε προκειμένου να εξετάσουμε περαιτέρω. Το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι ανοιχτό», τόνισε ο κ. Σπαν κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο υπουργός ανέφερε ότι στην Γερμανία έχουν καταγραφεί επτά τέτοια περιστατικά, επί συνόλου 1,7 εκατομμυρίων εμβολίων της συγκεκριμένης εταιρίας.

«Είναι πολύ σημαντικό να διευκρινίσουμε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος», εξήγησε και σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς η σύνδεση μεταξύ του εμβολίου της AstraZeneca και διαταραχών στην πήξη του αίματος. Συνέστησε δε σε όσους έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους σε περίπτωση αιμορραγίας ή επίμονου πονοκεφάλου.

Covid-19: Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Δήλωσε ότι η Χώρα θα Δοκιμάσει Ρωσικό Εμβόλιο

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) θα πρέπει τώρα να αποφασίσει εκ νέου «εάν και πώς τα νέα ευρήματα επηρεάζουν την έγκριση του εμβολίου», διευκρίνισε ο Γενς Σπαν και πρόσθεσε ότι οι αρμόδιοι χρειάζονται χρόνο προκειμένου να εξετάσουν τα τελευταία περιστατικά. «Περιμένουμε την διαδικασία του ελέγχου. Εάν ο ΕΜΑ εγκρίνει εκ νέου το εμβόλιο, οι εμβολιασμοί θα μπορούσαν να συνεχιστούν χωρίς πρόβλημα», επισήμανε ο γερμανός υπουργός Υγείας και εξέφρασε την ελπίδα για μια έγκαιρη απόφαση του ΕΜΑ.

Την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης μεταδίδουν όλα τα γερμανικά ειδησεογραφικά μέσα, με την DW να σημειώνει ότι ελήφθη προληπτικά και μετά από σύσταση του γερμανικού εθνικού ρυθμιστή για τα εμβόλια, που ζήτησε περισσότερη διερεύνηση των περιστατικών.

Παράλληλα και η Γαλλία αποφάσισε σήμερα να “αναστείλει για προληπτικούς λόγους” τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, εν αναμονή της γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) , αύριο Τρίτη, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Γερμανία: «Φυλακές Covid» σε Διάφορα Σημεία της Χώρας για τους Παραβάτες της Καραντίνας - Βίντεο από την Εγκατάσταση στο Schleswig-Holstein

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους επισήμανε πως “ελπίζει να ξαναξεκινήσει” γρήγορα ο εμβολιασμός με το εμβόλιο αυτό “εφόσον το επιτρέψει η γνωμοδότηση του ευρωπαϊκού οργανισμού”.

Αντίστοιχα, και ο ιταλικός οργανισμός φαρμάκων Αifa αποφάσισε ότι, για προληπτικούς λόγους, να αναστείλει τη χορήγηση του εμβολίου Αstrazeneca σε όλη τη χώρα. Η απόφαση ελήφθη κει δω με το αιτιολογική της εν αναμονής της σχετικής οριστικής απόφασης της αρμόδιας ευρωπαϊκής αρχής, ΕΜΑ.

Αλλάζει Ρότα η Ελληνική Κυβέρνηση, Αγορά Εμβολίων από 6 Εταιρείες - Δείτε Ποιές Είναι και το Σχέδιο για τους Εμβολιασμούς (PDF)

Η απόφαση για προσωρινή αναστολή της χορήγησης του εμβολίου AstraZeneca σε όλη την Ιταλία ελήφθη έπειτα από συνομιλία του υπουργού Yγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι.

Ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων, Aifa, σε ανακοινωθέν του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζει ότι αποφάσισε «προσωρινά και προληπτικά, εν αναμονή της σχετικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), να απαγορεύσει την χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca κατά της covid 19, σε όλη την επικράτεια της χώρας». Προσθέτει, δε, ότι «η απόφαση ελήφθη, τηρώντας την ίδια γραμμή με ανάλογες αποφάσεις που ελήφθησαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

«Περαιτέρω εμβάθυνση βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Aifa, σε συντονισμό με τον ΕΜΑ και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, θα αξιολογήσει όλα τα συμβάντα που καταγράφηκαν, μετά την χορήγηση του εμβολίου», γράφει ο ιταλικός αρμόδιος οργανισμός. Στο ανακοινωθέν του Ιταλικού Οργανισμού Φαρμάκων αναφέρεται, τέλος, ότι « ο Αifa θα κάνει γνωστή κάθε νέα πληροφορία που μπορεί να έχει στην διάθεσή του, συμπεριλαμβανομένων και των διαδικασιών ολοκλήρωσης του κύκλου εμβολιασμού για όσους έλαβαν ήδη την πρώτη δόση».

Υπενθυμίζεται ότι το σαββατοκύριακο παρόμοια απόφαση έλαβε η Ιρλανδία, ενώ ήδη Ισλανδία, Δανία, Νορβηγία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Αυστρία, Ιταλία και Ταϊλάνδη έχουν παγώσει προληπτικά τη χορήγηση του εμβολίου.

Λαμία: Στο Ψυχιατρείο η Γιατρός που Έλεγε στον Κόσμο Να Μην Εμβολιαστεί

Η υπηρεσία της Ολλανδίας που είναι αρμόδια για την αναφορά παρενεργειών από τα φάρμακα ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει λάβει αναφορές για 10 περιστατικά που παρατηρήθηκαν μετά τη χορήγηση του εμβολίου κατά της covid-19 της AstraZeneca, έπειτα από την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να αναστείλει τη χορήγησή του για προληπτικούς λόγους.

Μπουρλά Pfizer: "Απαγορευτικό" το Εμβόλιο για Όσους Έχουν Αλλεργίες

Χθες η AstraZeneca Plc ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε έλεγχο σε ανθρώπους που έχουν εμβολιασθεί με το εμβόλιό της κατά της Covid-19, ο οποίος έδειξε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αιματικών θρόμβων. Ο έλεγχος κάλυψε 17 εκατομμύρια εμβολιασμένους ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαβεβαίωσε εκ νέου σήμερα ότι «δεν υπάρχει λόγος να μην χρησιμοποιείται» το συγκεκριμένο εμβόλιο και πως «μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι τα περιστατικά προκαλούνται από το εμβόλιο και είναι σημαντικό οι εκστρατείες εμβολιασμού να συνεχιστούν προκειμένου να μπορέσουμε να σώσουμε ζωές και να περιορίσουμε τη σοβαρή νόσο που προκαλεί ο ιός».

Το εμβόλιο της AstraZeneca έχει δημιουργήσει αμφιβολίες απ’ την αρχή της χρήσης του στις ΗΠΑ (τέλη Νοεμβρίου 2020) και απ’ ότι φαίνεται δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμα.

Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι ενώ καθημερινά αναστέλλουν την χρήση του εμβολίου AstraZeneca όλο και περισσότερες χώρες, εχθές στην Ελλάδα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί με AstraZeneca!

Δείτε Επίσης:

Ολλανδία: «Παγώνει» την Χρήση του Εμβολίου της AstraZeneca

Γερμανία: Αναστέλλει τη Χρήση του Εμβολίου της AstraZeneca

Ταϊλάνδη: «Παγώνουν» οι Εμβολιασμοί AstraZeneca

Νορβηγία: Θρόμβωση Υπέστησαν Τρεις Υγειονομικοί που Εμβολιάστηκαν με AstraZeneca

Αυστρία: Οι Αρχές στην Ανέστειλαν Προληπτικά τους Εμβολιασμούς με μια Παρτίδα του Εμβολίου της AstraZeneca Κατά του Covid-19, Καθώς Ερευνούν τον Θάνατο Ενός Ατόμου και τις Παρενέργειες που Εμφάνισε Ένα Άλλο Μετά τον Εμβολιασμό τους

Γαλλία: Σταματάνε οι Εμβολιασμοί AstraZeneca στο Υγειονομικό Προσωπικό Μετά Από Παρενέργειες σε 149 Άτομα

Αναβάλλεται η Χρήση του Εμβολίου της AstraZeneca στην Νότια Αφρική – Δεν Προστατεύει από Ήπια Νόσο που Προκαλεί το Στέλεχος / Μετάλλαξη που Επικρατεί Εκεί (Β.1.351)

Πληθαίνουν οι Αμφιβολίες και τα Ερωτήματα Αναφορικά με την Αποτελεσματικότητα του Εμβολίου της AstraZeneca – Καταγγελίες για Σοβαρές Παραλείψεις στις Κλινικές Δοκιμές

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας