31.9 C
Athens
26.9 C
Washington
24.1 C
Melbourne
14.9 C
London
21.4 C
New York
17.6 C
Sydney
Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Από Ξημερώματα 25ης Μαρτίου Έως την Κυριακή 28/05.. η Υποβολή Προσφορών για την Προμήθεια των PCR Τεστ.. – ΣΥΡΙΖΑ: Πιστός Πλασιέ της Siemens ο Μητσοτάκης

Δημοφιλέστερα

Περίεργη τροπή παίρνει η υπόθεση προμήθειας 10 εκατομμυρίων self test από την κυβέρνηση, καθώς μετά την αποκάλυψη πως η Siemens τα έβγαλε σε κυκλοφορία την ίδια χρονική στιγμή που η κυβέρνηση έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις έχουμε μία ακόμη εξέλιξη.

Συγκεκριμένα τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (παραμονές Εθνικής επετείου) αναρτήθηκε έγγραφο που περιλαμβάνει σοβαρές ενδείξεις φωτογραφικού διαγωνισμού για περί του διαγωνισμού για την προμήθεια 10 εκατ. self test.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την χρονική συγκυρία, καθώς το θέμα ξέπεσε επειδή ήρθε μέσα στη νύχτα, αλλά και παραμονές της επετείου για την 25η Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το σχετικό έγγραφο, ο διαγωνισμός θα διαρκέσει τρεις ημέρες (συμπεριλαμβανομένης της αργίας της 25ης Μαρτίου) και θα λήξει την Κυριακή 27 Μαρτίου.

Νίκος Κοτζιάς στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν Είστε Πατριώτες» - Αποκαλύπτει, ..Εκ των Υστέρων.., Ότι Πρώην Σύντροφοί του Ήθελαν να Ονομαστούν τα Σκόπια «Μακεδονία»!

Η δε προμήθεια του υλικού θα πρέπει να γίνει το αργότερο επτά ημέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Πρόκειται για τόσο στενά χρονικά περιθώρια που μπορούν να τηρηθούν μόνον εάν κάποιος έχει ήδη προχωρήσει σε προεργασία για την παραγγελία και αποθήκευση τόσων self test.

Το παζλ της νυχτερινής προκήρυξης μίας τόσο σπουδαίας -κατά την κυβέρνηση- πρωτοβουλίας συμπληρώνεται από την «Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης» που δημοσιεύτηκε επίσης μέσα στη νύχτα στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (Προμηθεύς), με την οποία ανακοινώνεται πως εγκρίνεται η δέσμευση πίστωσης ύψους 40.000.000 ευρώ για την πληρωμή των 10.000.000 τεστ, γεγονός που σημαίνει πως το τεμάχιο εκτιμάται σε τιμή 4 ευρώ.

Διαβάστε την Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης των 40 εκατ. ευρώ:

ΣΥΡΙΖΑ: Πιστός πλασιέ της Siemens ο Μητσοτάκης

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η μοναδική ευρωπαϊκή εταιρία που έχει πάρει έγκριση για self test είναι η Siemens. Συμπτωματικά, λίγες μόλις ημέρες μετά την έγκρισή τους στη Γερμανία, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προσπάθησε να περάσει άρον άρον και στη ζούλα τα μεσάνυχτα της παραμονής της Εθνικής Επετείου φωτογραφική πρόσκληση ενδιαφέροντος με διορία 1,5 μέρα για προμήθεια 10 εκατ. τεστ.

Τελικά Πάμε για «Kυβέρνηση Zόμπι»;

Ο κ. Μητσοτάκης αδιαφορεί για:

Τις εκκλήσεις των ειδικών και της αντιπολίτευσης για το αυτονόητο εδώ και έναν χρόνο: συνταγογράφηση και αποζημίωση των μοριακών test από τον ΕΟΠΥΥ και μαζικούς στοχευμένους ελέγχους σε εστίες υπερμετάδοσης (χώρους εργασίας, ΜΜΜ, σχολεία, δομές υψηλής ευαλωτότητας ).

Τη σημαντικά μειωμένη αξιοπιστία τους σε σχέση με τα μοριακά τεστ.

Το γεγονός ότι «θα δηλώνονται σε πλατφόρμα προαιρετικά», άρα δεν θα συνδράμουν ουσιαστικά στην επιδημιολογική εικόνα της διασποράς, την απομόνωση και την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

ΗΠΑ: 23 Θάνατοι στη Νέα Υόρκη Μετά τον Εμβολιασμό Κατά του Covid-19

Το γεγονός ότι ακόμη και αν κάποιος βγει θετικός με το «δωρεάν» self test, μετά οφείλει να πληρώσει κανονικότατα μοριακό test για επιβεβαίωση, άρα μηδενικό όφελος για τον πολίτη.

Την οδηγία του ECDC που τονίζει πως τα self test μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο συμπληρωματικά και σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν τα μοριακά τεστ.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως οργάνωση για το πώς θα γίνεται η διανομή τόσο μεγάλου όγκου τεστ και την πλήρη άγνοια των φαρμακοποιών.​

Ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ακόμα και στην πανδημία ως ο πιο πιστός πλασιέ της Siemens. Από τα δωράκια με τα «τηλεφωνικά κέντρα» στα «δωρεάν self test» μία πανδημία δρόμος».

Δείτε το σχετικό έγγραφο του διαγωνισμού εδώ.

Δείτε Επίσης:

Τελικά η Κυβέρνηση Περίμενε να Πάρει Άδεια για τα Τεστ της και η Siemens Προκειμένου να τα Εξαγγείλει; – Η Άρνηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και η Παραπλάνηση από τον Μόσιαλο

Γερουσία ΗΠΑ: Rand Paul στον Fauci: «Εμβολιάστηκες και Παρελαύνεις Τριγύρω με Δύο Μάσκες για το “Θέατρο”» […] «Δεν Υπάρχουν Μελέτες για Αυτά που Λες»

Παν/μια Cambridge και Harvard: «Ανοσία για Πάντα Μετά από Φυσική Νόσηση του Covid-19 – Όποιοι Νοσήσουν δεν Είναι Μεταδοτικοί Ξανά»

Έρευνα Για το Εμβόλιο AstraZeneca σε Σχέση με τις Θρομβώσεις Επανεκκινεί ο ΕΜΑ Αφού Από Κοινού με τον ΠΟΥ το Έκριναν ως «Ασφαλές και Αποτελεσματικό»!

Γαλλία για Εμβόλιο AstraZeneca: Είμαστε σε Συναγερμό […] Εν Αναμονή των “Διευκρινίσεων” Συνεχίζεται ο Εμβολιασμός για τους Άνω των 55 Ετών”

Δανία για Εμβόλια AstraZeneca: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων «Δεν Αποκλείει» την Σχέση με τις Θρομβώσεις Παρά το Ότι το Εγκρίνει – Αναστέλλεται η Χρήση τους για Άλλες 3 Εβδομάδες

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα