31.1 C
Athens
10.8 C
Washington
24 C
Melbourne
13.5 C
London
17.2 C
New York
14.6 C
Sydney
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Αργολίδα και Σπάρτη: Σκληρό Lockdown από Άυριο – Απαγόρευση Κυκλοφορίας από τις 18:00 – Τι Άλλο Ισχύει

Δημοφιλέστερα

Μόλις χθες γράψαμε για την “Νέα Τάση των Ειδικών”, με την επιβολή σκληρότερων lockdown να φαίνονται στον ορίζοντα όλο και για περισσότερες περιοχές.

Σε αυστηρό lockdown τίθενται από τα ξημερώματα της Πέμπτης και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και ο Δήμος Σπάρτης.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, η απόφαση ελήφθη μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στις δύο περιοχές, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, έχοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, καθώς και τη ραγδαία αύξηση στους επιδημιολογικούς δείκτες των τελευταίων επτά ημερών και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

Μηταράκης: «Δεν θα Δημιουργήσουμε Νέα Δομή Ούτε στην Ηπειρωτική Ελλάδα Ούτε στα Νησιά»

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.

Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.

Επίσης προβλέπεται:

H λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Προς Διπλή Μάσκα ο Προσανατολισμός για τα «Νέα Έξυπνα Μέτρα» από την Κυβέρνηση και του «Ειδικούς» για το Άνοιγμα του Εμπορίου

H λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Πελοποννήσου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Πελοποννήσου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης.

H παραπομπή της αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και η εξέταση των σχετικών δεικτών στην τακτική συνεδρίαση της την Παρασκευή 15/1.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 14 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00 μέχρι 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00.

Δείτε Επίσης:

Η Νέα “Τάση των Ειδικών”: Απαγόρευση Κυκλοφορίας από τις 18:00 – Σε Ποιες Πόλεις Εφαρμόζεται Ήδη και Πώς – Τί να Αναμένουν οι Υπόλοιπες

Δείτε το Πιστοποιητικό που Πρότεινε να Χορηγείται στους Πολίτες ο Κ. Μητσοτάκης με Επιστολή του προς την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

Ντροπή και Αίσχος στην Νέα Σμύρνη: Οι Κάτοικοι στους Δρόμους Μετά από Ξυλοδαρμούς και Προσαγωγές Πολιτών με Αφορμή Πρόστιμο σε Οικογένεια που Καθόταν στην Πλατεία (Βίντεο)

Το Επίσημο Έγγραφο του Υπουργείου Υγείας που Απαγορεύει στους Ιατρούς να Μιλάνε για τον Κορονοϊό

Politico: Η Κυβέρνηση Απαγορεύει τις Διαδηλώσεις με το Πρόσχημα της Καταπολέμησης του Ιού Αναφέρουν τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης και οι Οργανώσεις Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα