13.3 C
Athens
6.7 C
Washington
20.5 C
Melbourne
14.9 C
London
13.1 C
New York
24.1 C
Sydney
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Α.Τσίπρας για Lockdown: «Αυταρχικό Μέτρο Χωρίς Κανένα Αποτέλεσμα – Είμαστε Πρώτοι σε Νεκρούς – Έχουμε τα Πάντα Κλειστά από το Νοέμβριο»

Δημοφιλέστερα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, έστω και (πολύ) καθυστερημένα σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή «απασφάλισε» εναντίον του lockdown, λέγοντας πως ήταν ένα πλήρως αποτυχημένο μέτρο το οποίο το μόνο που έκανε ήταν να αυξήσει τον αυταρχισμό και τον αριθμό των νεκρών, καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αναλάβει τις ευθύνες της.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως ενώ είχαμε πάνω από πέντε μήνες καραντίνα εν τέλει μετράμε 10.000 νεκρούς και κάλεσε την κυβέρνηση να βγει να πει στους πολίτες τι έφταιξε.

«Το πρώτο εξάμηνο είχαμε 400 νεκρούς και το δέυτερο εξάμηνο είχαμε 10.000 νεκρούς. Κι όλα αυτά συνέβησαν έχοντας το πιο μακροχρόνιο και αναποτελεσματικό lockdown σε όλη την Ευρώπη. Να δούμε πώς είναι τα πράγματα και να βγούμε να πούμε τι έφταιξε. Κάτι δεν πάει καλά.

Μπουρλά Pfizer: "Απαγορευτικό" το Εμβόλιο για Όσους Έχουν Αλλεργίες

Η διαρκής μακάβρια σύγκριση με τον αριθμό των θανάτων… διότι η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα με 10 εκατ. πολίτες προφανώς θα έχει μικρότερο αριθμό ανθρώπων που χάθηκαν από μία άλλη χώρα που έχει 100 εκατ. όταν όμως κάνεις τη σύγκριση ανά ένα εκατ. πληθυσμού βλέπεις ότι η Ελλάδα είναι τις τελευταίες πενήντα ημέρες από αρχές Μαρτίου είναι πρώτη από τον μέσο όρο της Ευρωπαικής Ένωσης πιο πάνω από τις ΗΠΑ, πάνω από τη Μεγάλη Βρετανία».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «Η λογική του lockdown είναι το εύκολο. Εμείς έχουμε από το Νοέμβριο και μετά τα πάντα κλειστά. Εχουμε τα σχολεία κλειστά, την εστίαση κλειστή. Δεν υπάρχει σε άλλη χώρα αυτό. Γιατί να στείλω sms για να βγάλω τον σκύλο μου βόλτα;» είπε και πρόσθεσε πως υπάρχει «λογική επιτήρησης και αυταρχισμού χωρίς να υπάρχει κανένα αποτέλεσμα».

Η Βρετανική Κυβέρνηση Έχει Δώσει Ασυλία στην Pfizer για Παρενέργειες από το Εμβόλιο για τον Covid-19

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του χαρακτήρισε αναποτελεσματικό το μέτρο του ακορντεόν και είπε: «Βγαίνει ο Πρωθυπουργός και λέει θα ανοίξω σε 15 ημέρες. Και που ξέρει τις υγειονομικές συνθήκες σε 15 ημέρες; Το είπε καμία επιτροπή; Άρα τις αποφάσεις τις παίρνουν μοναχοί τους. Η αλήθεια είναι πάντοτε αυτή που χρειάζεται σε κάθε κρίσιμη στιγμή. Θα έπρεπε να πούμε «πρέπει να ανοίξουμε γιατί δεν πάει άλλο» γιατί αποτύχαμε. Όλο το μοντέλο του ακορντεόν είναι ένα μοντέλο αναποτελεσματικό».

Παράλληλα σημείωσε πως είχαμε εικόνες συνωστισμού στα λεωφορεία την ώρα που η κυβέρνηση του Σύριζα είχε αφήσει όπως είπε έτοιμο διαγωνισμό για 1000 λεωφορεία. «Μας έλεγαν δεν κολλάει στα ΜΜΜ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οργή της Γαλλίας για το Πρωτοφανές Φιάσκο με τα Rafale το Οποίο Αγγίζει όχι Μόνο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλλά τον Ίδιο τον Πρωθυπουργό!

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για τους εμβολιασμούς και είπε πως «το ποσοστό του εμβολιασμού είναι παρά πολύ χαμηλό κοντά στο 8%».

Ερωτηθείς γιατί δεν συμμετέχει σε κάποια καμπάνια είπε: «Πρώτος δεν εμβολιάστηκα; Έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να το κάνουμε».

Στο ίδιο σημείο άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως είναι άδικη απέναντι στους νέους τους οποίους όπως είπε έχει στοχοποιήσει: «Να σας δώσω ένα παράδειγμα σήμερα για να σας αποδείξω ποσό άδικη είναι κυβέρνηση που έχει στοχοποιήσει του νέους ανθρώπους. Οι νέοι ανταποκρίθηκαν μαζικά στο άνοιγμα της πλατφόρμας 30-39. Ας σταματήσουμε να τους στοχοποιούμε».

Ενώ για το άνοιγμα της πλατφόρμας είπε πως άνοιξε τώρα για να ξεστοκάρουμε: «Άνοιξε η πλατφόρμα για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε. Δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εδώ υπάρχουν και συγκρούσεις εταιρειών. Όλη η Βρετανία έχει εμβολιαστεί με Astrazeneca. Οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον κορονοϊό και να περάσει δύσκολα είναι περισσότερες από το να πάθει κάτι από το εμβόλιο».

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα

Facebook Comments Box