15.2 C
Athens
23.3 C
Washington
31.4 C
Melbourne
6.9 C
London
12.2 C
New York
10.5 C
Sydney
Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Βουλευτές της ΝΔ Ζητάνε Από τον Μητσοτάκη Κυβέρνηση Ευρείας Αποδοχής – Μητσοτάκης: «Δεν Φεύγω Χωρίς Εκλογές»

Δημοφιλέστερα

Λίγη ώρα μετά τη συζήτηση στη Βουλή ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ, κεντρικό στέλεχος του πρωθυπουργικού επιτελείου επικοινώνησε τηλεφωνικά με όλους όσους πήραν μέρος στη συζήτηση και τους μετέφερε την προειδοποίηση του Μητσοτάκη ότι αυτό το σενάριο όχι μόνο δεν βρίσκει σύμφωνο τον πρωθυπουργό, αλλά και ότι ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να αποχωρήσει, αν προηγουμένως δεν έχουν γίνει εκλογές και τις έχει χάσει.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε σε κομματικά στελέχη που τον προσέγγισαν για να συζητήσουν το θέμα των εξελίξεων στην κεντρική πολιτική σκηνή και την αρνητική συνέχεια που διαφαίνεται στα μέτωπα της πανδημίας και της οικονομίας, ότι δεν υπάρχει σενάριο συνέχειας με τον ίδιον απόντα, παρά μόνο αν γίνουν εκλογές και τις χάσει.

Το θέμα προέκυψε όταν ομάδα βουλευτών του κόμματος στη Βουλή βρέθηκε να συζητά το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης ειδικού σκοπού, ευρύτερης αποδοχής, με αντικείμενο την αντιμετώπιση του κορονοϊού και τα προβλήματα της οικονομίας. Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με την ίδια πηγή, συζητήθηκαν και κατάλληλα πρόσωπα που θα μπορούσαν να αναλάβουν τον ρόλο του πρωθυπουργού για τέτοια κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής, αλλά δεν υπάρχει λόγος δημοσιοποίησης σε αυτή τη χρονική στιγμή.

Την Αποτυχία του Εμβολιαστικού Προγράμματος και την Έλλειψη Αξιοπιστίας του Κυριάκου Μητσοτάκη Απέδειξε στη Χθεσινή του Συνέντευξη Στον Αλέξη Παπαχελά ο Κυριάκος Μητσοτάκης .

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι η συζήτηση αυτή έγινε μεταξύ βουλευτών της ΝΔ που μοιράζονται την αγωνία την ταχεία αποδυνάμωση του κόμματος και συμφωνούν στην άποψη ότι τη διπλή κρίση πανδημίας-οικονομίας δεν μπορεί να τη σηκώσει μόνη της η ΝΔ και ήρθε η ώρα για ευρύτερες κομματικές συναινέσεις στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα αυτής της περιόδου, ώστε να ωφεληθεί η χώρα αλλά και η κυβερνητική παράταξη, που δεν μπορεί μόνη να αναλάβει τόσο μεγάλη ευθύνη.

ΣΥΡΙΖΑ: Τρικυμία Φέρνει Πάλι ο Πολάκης στο Εσωτερικό του Κόμματος - Το Άδειασμα του Κούλογλου στον Αλέξη Τσίπρα

Μητσοτάκης: Η προειδοποίηση και οι διπλές εκλογές

Η αντίδραση του Μαξίμου ήταν άμεση κατά τις ίδιες πληροφορίες. Λίγη ώρα μετά τη συζήτηση στη Βουλή ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ, κεντρικό στέλεχος του πρωθυπουργικού επιτελείου επικοινώνησε τηλεφωνικά με όλους όσοι πήραν μέρος στη συζήτηση και τους μετέφερε την προειδοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι αυτό το σενάριο όχι μόνο δεν βρίσκει σύμφωνο τον πρωθυπουργό, αλλά και ότι ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να αποχωρήσει, αν προηγουμένως δεν έχουν γίνει εκλογές και τις έχει χάσει.

Σε παρατήρηση ενός εκ των βουλευτών ότι ακόμη κι αν γίνουν εκλογές και τις κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτές θα είναι με απλή αναλογική και θα πρέπει ούτως ή άλλως να σχηματιστεί κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής, το κεντρικό στέλεχος του μεγάρου Μαξίμου απάντησε ότι οι πρωθυπουργός δεν θα διστάσει να κάνει διπλές εκλογές, έτσι ώστε με τις δεύτερες κάλπες και αν έχει κερδίσει τις εκλογές, να μπορεί μόνος του ή αν χρειαστεί με μικρή στήριξη από βουλευτές άλλων κομμάτων να σχηματίσει νέα κυβέρνηση με τον ίδιο πρωθυπουργό.

Ο Μητσοτάκης Σύστησε Επιτροπή Εθνικής Στρατηγικής για τους ΛΟΑΤΚΙ Ελλάδας και Αυτοί Βάζουν την Σημαία τους σε Γνωστό Πίνακα της Επανάστασης του 1821

Δείτε Επίσης:

Ο Μητσοτάκης Οδεύει Προς Πρόωρες Εκλογές με Όπλα την Βία και την Υγειονομική Δικτατορία

ΝΔ: Ο Κώστας Καραμανλής Δεν θα Είναι Υποψήφιος στις Επόμενες Εκλογές

Αντώνης Σαμαράς για Κυβερνητική Γραμμή Μητσοτάκη και Διερευνητικές με Τουρκία: «Με Πειρατές δεν Κάνεις Διάλογο»

Ο Γιώργος Τράγκας Κατεβαίνει στην Πολιτική Αρένα Ανοίγοντας Δεξαμενή Συσπείρωσης από την Καραμανλική και Σαμαρική Βάση της Νέας Δημοκρατίας ως το Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ – Τί Δήλωσε

Facebook Comments Box

Κόσμος

Read this article in English here.Τα εύσημα ανήκουν στον άνθρωπο που ανακοίνωσε την πανδημία πριν από 40 χρόνια. Και αν αυτό το πρώτο κύμα, όπως έχει πει, είναι απλώς μια "πλανδημική" που επιτρέπει στις κυβερνήσεις να πειθαρχήσουν σκληρά ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με την ελευθερία, το επόμενο θα είναι τρομερό και θανατηφόρο επειδή θα συνοδεύεται από ακόμη πιο δρακόντεια...
Πειθαρχική Δίωξη Νοσοκομειακών Επειδή Μίλησαν στα Κανάλια

Υγειονομική Βόμβα στα Ιλίσια: Ο ΕΟΠΠΥ Πετάει τα Ιατρικά Απόβλητα σε Ανοιχτό Κάδο Μπάζων σε Κεντρικό Δρόμο Έξω από τον Λευκό Σταυρό και Καταλήγουν στην Χωματερή!

Αναγνώστης του TGNews καταγγέλλει την ρήψη αποβλήτων και απορριμμάτων των εργαστηρίων Γενετικής και Βιοπαθολογείας του ΕΟΠΥΥ στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου στα Ιλίσια σε ανοιχτό κάδο μπάζων! Ο καταγγέλλων έκανε την διαπίστωση ..επ' αυτοφώρω.. την στιγμή που είδε μια εργαζόμενη του ΕΟΠΥΥ να πηγαίνει να αφήνει τα απορρίμματα των εργαστηρίων περί τα 50 μέτρα πιο κάτω από την είσοδο του ΕΟΠΥΥ...

Δημοφιλέστερα Άρθρα