13.3 C
Athens
8.9 C
Washington
23.6 C
Melbourne
15 C
London
14.4 C
New York
23.3 C
Sydney
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Γαλλία: «Θάνατος 24χρονου Φοιτητή Ιατρικής που Εμβολιάστηκε στη Nantes με AstraZeneca Μετά την Διακοπή που Έγινε για το Συγκεκριμένο Εμβόλιο σε Τουλάχιστον 17 Χώρες – Ξεκίνησε Έρευνα»

Δημοφιλέστερα

Οι γαλλικές αρχές δήλωσαν την Τρίτη ότι διερευνούν το θάνατο του Anthony Rio, ενός 26χρονου φοιτητή ιατρικής 10 ημέρες αφού έλαβε το εμβόλιο κατά του Covid-19 της AstraZeneca, τονίζοντας ότι δεν έχει ακόμη συσχετιστεί ο θάνατος με τον εμβολιασμό.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο θάνατος του άτυχου νέου έρχεται μαζί με την είδηση άλλου ενός θανάτου 23χρονου Έλληνα φοιτητή ιατρικής στη Βουλγαρία ο οποίος πέθανε 10 ημέρες αφότου του χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca και πέθανε και αυτός από θρόμβωση.

Ο μαθητής πέθανε στις 18 Μαρτίου στη δυτική πόλη της Nantes, 10 ημέρες μετά την λήψη του AstraZeneca.

Ο εισαγγελέας της Nantes, Pierre Sennes, δήλωσε ότι είχε πραγματοποιηθεί αυτοψία μία ημέρα μετά το θάνατό του, αλλά «είναι απαραίτητο να διεξαχθούν περαιτέρω εξετάσεις για να προσδιοριστούν οι αιτίες και οι συνθήκες του θανάτου του».

Δίκτυο Ελληνισμού: Συλλογή Υπογραφών Αντίστασης Στις Υποχρεωτικές Ιατρικές Πράξεις

Ο εθνικός παρατηρητής ασφάλειας φαρμάκων ANSM δήλωσε ότι είχε ενημερωθεί για το θάνατο του άνδρα «ως μέρος της αυξημένης παρακολούθησης των περιπτώσεων θρόμβωσης» και δήλωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει σαφής σχέση με τον εμβολιασμό.

«Αυτός ο θάνατος αποτελεί αντικείμενο μιας εμπεριστατωμένης κλινικής έρευνας», ανέφερε σε δήλωσή του, δίνοντας την ηλικία του μαθητή ως 24 ετών. Η εισαγγελία είπε αργότερα ότι ήταν 26 ετών.

Ο Άντονι «είχε 1,7 λίτρα αίματος στο στομάχι του»

Ο φοιτητής Ιατρικής υπέφερε από κοιλιακό άλγος και σχεδίαζε να να επισκεφθεί γιατρό. Ο μεγαλύτερος αδερφός του είπε ότι μίλησε στο τηλέφωνο μια μέρα πριν από το θάνατό του. «Δεν είχε χρόνο», γυρνούσε όλη την περιφέρεια καθημερινά. «Ήταν προσεκτικός σε αυτά που έτρωγε, έκανε σπορ (…) και δεν είχε κάποιο ιστορικό ασθένειας ή οτιδήποτε άλλο. Είχε εξαιρετική υγεία. Έτσι, αυτό το εμβόλιο είναι το μόνο σημείο που μπορούμε να εστιάσουμε για να καταλάβουμε τι συνέβη». Η οικογένειά του δηλώνει: «Υπάρχουν ερωτήσεις σχετικά με το εμβόλιο. Είναι αναπόφευκτο.»

«Οι γιατροί μας είπαν ότι ο Άντονι είχε 1,7 λίτρα αίματος στο στομάχι του. Η μόνη παρηγοριά είναι ότι πέθανε στον ύπνο του. Υπέφερε.», πρόσθεσε ο μεγαλύτερος αδελφός του σε συνέντευξη στην Ocean Press.

Η είδηση για τον θάνατο του 24χρονου άνδρα ήρθε πέντε ημέρες αφού η Γαλλία και αρκετές άλλες χώρες συνέχισαν τους εμβολιασμούς AstraZeneca αφού το είχαν αναστείλει (17 χώρες συνολικά μπήκαν σε συναγερμό και ακολούθησαν με διακοπή των εμβολιασμών με AstraZeneca) για αναφορές θρόμβων στο αίμα σε άτομα που έλαβαν το εμβόλιο.

Εμβολιασμοί: Η Kατάρρευση του «Success Story» της Κυβέρνησης που θα Χρησιμοποιήσουν ως Δικαιολογία για την Επιβολή Aπαγορεύσεων
Σπαρακτική Μαρτυρία: «Έβαλαν τον Πατέρα μου σε 2 Σακούλες – Είδα την Κηδεία με Viber»

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Γαλλίας συνιστά το εμβόλιο για άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω, καθώς οι αναφορές θρόμβων στο αίμα έχουν γίνει σε άτομα ηλικίας νεότερης ηλικίας.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στην πορεία των εμβολιασμών, η παρασκευάστρια εταιρεία καθώς και ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων διαφόρων χωρών, είχαν δημοσιεύσει ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν είναι αποτελεσματικό στους γηραιότερους με αποτέλεσμα πλήθος χωρών όπως και η Ελλάδα να εμβολιάζουν με AstraZeneca μόνο τους κάτω των 65 ετών με την Ισπανία να το διαθέτει αρχικά μόνο στους κάτω των 55 ετών.

Το εμβόλιο υποστηρίχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη ρυθμιστική αρχή της ΕΕ για τα φάρμακα, η οποία ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να συνδέουν το εμβόλιο της AstraZeneca με αυξημένο κίνδυνο θρόμβων στο αίμα.

Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι τα ποσοστά των θρομβοεμβολικών συμβάντων μετά τα εμβόλια Covid-19 ήταν σύμφωνα με τον συνήθη αριθμό ατόμων που υποφέρουν από αυτές τις καταστάσεις.

Δείτε Επίσης:

Έλληνας Φοιτητής Ιατρικής στην Βουλγαρία Πέθανε 10 Μέρες Αφότου Έκανε το Εμβόλιο της AstraZeneca – Θρόμβοι Επεκτάθηκαν σε Όλες τις Φλέβες του Εγκεφάλου και τις Αρτηρίες

Γαλλία: Σταματάνε οι Εμβολιασμοί AstraZeneca στο Υγειονομικό Προσωπικό Μετά Από Παρενέργειες σε 149 Άτομα

AstraZeneca: Παγώνουν οι Εμβολιασμοί στην Ελλάδα και Άλλες Χώρες Λόγω Προβληματικής Παρτίδας. Συναγερμός σε 17 Ευρωπαϊκές Χώρες

Πληθαίνουν οι Αμφιβολίες και τα Ερωτήματα Αναφορικά με την Αποτελεσματικότητα του Εμβολίου της AstraZeneca – Καταγγελίες για Σοβαρές Παραλείψεις στις Κλινικές Δοκιμές

Αυστρία: Οι Αρχές στην Ανέστειλαν Προληπτικά τους Εμβολιασμούς με μια Παρτίδα του Εμβολίου της AstraZeneca Κατά του Covid-19, Καθώς Ερευνούν τον Θάνατο Ενός Ατόμου και τις Παρενέργειες που Εμφάνισε Ένα Άλλο Μετά τον Εμβολιασμό τους

Αναβάλλεται η Χρήση του Εμβολίου της AstraZeneca στην Νότια Αφρική – Δεν Προστατεύει από Ήπια Νόσο που Προκαλεί το Στέλεχος / Μετάλλαξη που Επικρατεί Εκεί (Β.1.351)

Γερμανία: Αναστέλλει τη Χρήση του Εμβολίου της AstraZeneca

Ολλανδία: «Παγώνει» την Χρήση του Εμβολίου της AstraZeneca

Νορβηγία: Θρόμβωση Υπέστησαν Τρεις Υγειονομικοί που Εμβολιάστηκαν με AstraZeneca

Ταϊλάνδη: «Παγώνουν» οι Εμβολιασμοί AstraZeneca

Facebook Comments Box

Professor Giannis Ioannidis: "Lockdown Kills More Lives Than It Saves"

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα

Facebook Comments Box