18.3 C
Athens
9.4 C
Washington
25.3 C
Melbourne
11.3 C
London
13.3 C
New York
21 C
Sydney
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Γαλλία: Σταματάνε οι Εμβολιασμοί AstraZeneca στο Υγειονομικό Προσωπικό Μετά Από Παρενέργειες σε 149 Άτομα

Δημοφιλέστερα

Σχεδόν 150 Γάλλοι υγειονομικοί έχουν αναπτύξει συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca σύμφωνα με όσα αναφέρει η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Φαρμάκων.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Φαρμάκων (ANSM) ανέφερε 149 περιπτώσεις από τα 10.000 που εμβολιάσθηκαν από τις 6-10 Φεβρουαρίου, ανέπτυξαν παρενέργειες οι οποίες μοιάζουν με γρίπη μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

«Λάβαμε 149 δηλώσεις παρενεργειών μεταξύ 6 και 10 Φεβρουαρίου όπου αναφέρονται σύνδρομα τύπου γρίπης, συχνά υψηλής έντασης όπως υψηλός πυρετός, πόνοι ή πονοκέφαλοι» σημειώνει η υπηρεσία σε δελτίο τύπου.

Ο οργανισμός τονίζει ότι αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες «είναι γνωστές» καθώς το εμβόλιο έχει χορηγηθεί σε σχεδόν 10.000 άτομα.

«Παρ’ όλα αυτά, αυτές οι εκδηλώσεις φαρμακοεπαγρύπνησης αποτελούν αντικείμενο ιδιαίτερης παρακολούθησης από τους υγειονομικούς οργανισμούς, ιδίως όσον αφορά την ένταση αυτών των ανεπιθύμητων ενεργειών» αναφέρει το δελτίο τύπου.

ΗΠΑ: Χιλιάδες Επηρεάζονται Αρνητικά Μετά τη Λήψη του Εμβολίου COVID-19

Νωρίτερα, η «Télégramme» ανέφερε ότι ασθένειες που μοιάζουν με γρίπη εμφανίστηκαν σε αρκετούς εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που είχαν λάβει το εμβόλιο AstraZeneca ανάγκασαν κυρίως το νοσοκομείο «Morlaix» να αναστείλει τον εμβολιασμό του προσωπικού του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Figaro, οι συχνότερες παρενέργειες είναι συμπτώματα γρίπης “υψηλής έντασης”. Πιο συγκεκριμένα αυτά τα 149 άτομα δήλωσαν ότι είχαν υψηλό πυρετό, σωματικούς πόνους και πονοκεφάλους.

Μάλιστα στο νοσοκομείο της πόλης Cherbourg και το νοσοκομείο Memorial στην πόλη Saint-Lô, οι παρενέργειες οδήγησαν αρκετούς εργαζομένους να πάρουν άδεια.

“Το νοσοκομείο Memorial διέκοψε επίσης την εκστρατεία εμβολιασμού του προσωπικού του. Η ANSM προτείνει “κλιμακωτό εμβολιασμό του προσωπικού στο νοσοκομείο”.

Στις 6 Φεβρουαρίου το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η χώρα έλαβε μια παρτίδα του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19, παραλαμβάνοντας 273.600 δόσεις.

Ν. Τραμπ: Μετά τις Εκλογές Θυμηθήκατε τις Αποκαλύψεις για την Κίνα;

Οι αρχικοί εμβολιασμοί προορίζονταν για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό ηλικίας κάτω των 65 ετών, και οι πρώτοι πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο. Μια δεύτερη παρτίδα με 304.800 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca θα παραδοθεί την επόμενη εβδομάδα.

Από την αρχή του Γαλλικού εμβολιαστικού προγράμματος έχουν αναλυθεί 2.140 περιπτώσεις ανεπιθύμητων παρενεργειών μετά τη χρήση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech.

Όσο αφορά το εμβόλιο της Moderna έχουν εντοπιστεί 40 περιπτώσεις ανεπιθύμητων παρενεργειών.

Ξεκινά Φεβρουάριο και Μάρτιο η παραγωγή των εμβολίων των Pfizer και Moderna

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε στις 3 Φεβρουαρίου πως η παραγωγή εμβολίων σε γαλλικό έδαφος θα ξεκινήσει “από τα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου”, έπειτα από συνάντηση με μεγάλες γαλλικές και ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες.

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Συστήνουμε Μηχανισμό Διαφάνειας για τις Εξαγωγές Εμβολίων - Φον Ντερ Λάιεν: “Οι Παρασκευαστές Εμβολίων να Τιμήσουν τις Υποχρεώσεις τους”

Ο Μακρόν είπε επίσης πως τέσσερις εγκαταστάσεις παραγωγής θα συμμετάσχουν στη δημιουργία εμβολίων που έχουν επεξεργαστεί άλλες φαρμακοβιομηχανίες, εκ των οποίων τρεις γαλλικές υπεργολαβικές.

Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, η γαλλική υπεργολαβική Delpharm ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να παραγάγει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech στο εργοστάσιό της στο Σεν-Ρεμί-σιρ-Αβρ (βορειοδυτική Γαλλία), η σουηδική φαρμακοβιομηχανία Recipharm το εμβόλιο της Moderna στο Μον (δυτικά) και η γαλλική Fareva το εμβόλιο της CureVac στις εγκαταστάσεις της στο Πο (νοτιοδυτικά) και στη Βαλ-ντε-Ρέιγ, για το γέμισμα και τη συσκευασία.

Δείτε Επίσης:

Νέα Αθώωση για Πρόστιμα Άρνησης Τεστ, και Προηγούμενη για μη Χρήση Μάσκας και μη Τήρηση Απαγόρευσης Κυκλοφορίας – Η Δικαιοσύνη, Μετά τον Καραμανλή, Σαμαρά και Άλλους Βουλευτές της ΝΔ, Γκρεμίζει το Φασιστικό Όραμα του Υποτελούς Μορφώματος του Μαξίμου Κυριάκου Μητσοτάκη

Ηνωμένο Βασίλειο: Περισσότερα από Ένα στα Τρία Άτομα Αναφέρουν Παρενέργειες Από το Εμβόλιο της Pfizer

Αναβάλλεται η Χρήση του Εμβολίου της AstraZeneca στην Νότια Αφρική – Δεν Προστατεύει από Ήπια Νόσο που Προκαλεί το Στέλεχος / Μετάλλαξη που Επικρατεί Εκεί (Β.1.351)

Ισπανία: Το Εμβόλιο της Astrazeneca θα Χορηγείται Μόνο στα Άτομα Κάτω των 55 Ετών – Από 12 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα για τους 60-64 Ετών

Πληθαίνουν οι Αμφιβολίες και τα Ερωτήματα Αναφορικά με την Αποτελεσματικότητα του Εμβολίου της AstraZeneca – Καταγγελίες για Σοβαρές Παραλείψεις στις Κλινικές Δοκιμές

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα