14.2 C
Athens
16.7 C
Washington
26 C
Melbourne
7 C
London
11.8 C
New York
21.9 C
Sydney
Τρίτη, 11 Μαΐου, 2021

Γερμανία: Μαζικές Προσφυγές και Διαδηλώσεις Κατά των Lockdowns και των Περιοριστικών Μέτρων

Δημοφιλέστερα

Σωρεία προσφυγών στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας κατά του lockdown και των απαγορεύσεων που έχουν επιβληθεί για τον κορωνοϊό.

Εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο εδρεύει στην Καρλσρούη, ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή ο αριθμός των προσφυγών κατά του λεγόμενου φρένου έκτακτης ανάγκης είχε φτάσει τις 111.

Την προηγούμενη μέρα, ήταν περίπου 65 την ίδια ώρα. «Προς το παρόν δεν μπορεί να προβλεφθεί μια συγκεκριμένη ημερομηνία για την έκδοση απόφασης», απάντησε ο εκπρόσωπος σε σχετικό ερώτημα.

Αμφιλεγόμενοι είναι κυρίως οι περιορισμοί εξόδου από τις 10:00 μ.μ. έως τις 5:00 π.μ. σε πόλεις ή περιοχές στις οποίες τα κρούσματα κορωνοϊού υπερβαίνουν τα 100 ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε μια εβδομάδα. Οι περιορισμοί εξόδου προβλέπονται από την νέα ρύθμιση του νόμου περί προστασίας των λοιμώξεων που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Οι Ειδικοί Εισηγούνται στον Μητσοτάκη Παράταση Lockdown Μέχρι τον Φεβρουάριο και Βλέπουμε..

Οι υποστηρικτές του μέτρου σε ομοσπονδιακό -και όχι σε τοπικό μόνο επίπεδο, αναλόγως κρουσμάτων της κάθε περιοχής- θέλουν να αποτρέψουν την ευρεία εξάπλωση του κορωνοϊού με ομοιόμορφους εθνικούς κανόνες. Αλλά ακριβώς στην γενική αυτή ισχύ του νόμου, σε όλα δηλαδή τα ομοσπονδιακά κρατίδια, ασκείται δριμεία κριτική.

Στους προσφεύγοντες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων δικηγόροι, αλλά και πολιτικοί από διάφορα κόμματα. Το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP), για παράδειγμα, ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι 80 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) προσέφυγαν από κοινού στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά των αλλαγών του νόμου με τις οποίες προβλέπεται και η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Να υπενθυμίσουμε πως στη Γερμανία το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο (Verwaltungsgerichtshof) της Βάδης-Βυρτεμβέργης είχε κρίνει πριν από λίγο καιρό παράνομη την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, παρόλα αυτά παρά μέχρι στιγμής τις έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν η Άνγκελα Μέρκελ έχει αποφασίσει πως θα συνεχιστούν οι απαγορεύσεις.

Ο Δρ. Φαρσαλινός για την "..Σωτήρια.." Κολχικίνη της Παγώνη, του Τσιόδρα, του Σύψα, του Γώγου, της Γιαμαρέλλου και των Λοιπών

Αστυνομικοί πνίγουν διαδηλωτή με το γόνατο όπως τον Τζορτζ Φλόιντ επειδή δεν φορούσε μάσκα!

Σοκάρουν οι εικόνες αστυνομικής βίας στο Βερολίνο σε διαδήλωση κατά των νέων απαγορευτικών μέτρων της γερμανικής κυβέρνησης, μέσω ενός νέου νόμου για την «προστασία από τις επιδημίες».

Περίπου 8.000 άτομα διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στα μέτρα και η Αστυνομία απάντησε με υπέρμετρη βία και σε μια περίπτωση μάλιστα οι αστυνομικοί λόγω υπερβάλλοντα ζήλου κόντεψαν να πνίξουν ένα διαδηλωτή επειδή δεν φορούσε μάσκα!

Στα επεισόδια που ακολούθησαν συνελήφθησαν τουλάχιστον 200 άτομα, ενώ η αστυνομία, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη λαϊκές εκδηλώσεις είχε ήδη απαγορεύσει άλλες τέσσερις διαδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί.

Δρ. Δ. Κούβελας - Η Δημοσίευσή του για τον Covid-19: "Απλά Eρωτήματα από Xαζό, και Απλές, Αυτονόητες Απαντήσεις"

Σύμφωνα με το νέο νόμο για την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων -πρόκειται ουσιαστικά για μεταρρύθμιση υπάρχοντος-για πρώτη φορά αρμοδιότητες των κρατιδίων σε θέματα υγείας μεταφέρονται στο ομοσπονδιακό κράτος.

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας