13.3 C
Athens
8.9 C
Washington
23.6 C
Melbourne
15 C
London
14.4 C
New York
23.3 C
Sydney
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Δρ. Φαρσαλινός: «Το Lockdown Προκάλεσε Μεγαλύτερη Βλάβη στη Δημόσια Υγεία»

Δημοφιλέστερα

Ο γιατρός και επιστημονικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, μίλησε γι’ ακόμη μία φορά “έξω από τα δόντια”.

Ο γιατρός αναφέρθηκε στο lockdown το οποίο σύμφωνα με την κυβέρνηση θα είναι το τελευταίο (…) που επιβάλλεται. Ο γιατρός τόνισε πως «υπάρχει η αφέλεια ότι θα είναι το τελευταίο. Υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου. Κάθε φορά τα ίδια λέμε. Το lockdown είναι καταστροφή της δημόσιας υγείας. Όποιος μιλάει για υγεία έναντι οικονομίας δεν ξέρει τι λέει».

Διαβάστε Επίσης: Μελέτη Δρ. Ιωαννίδη – Πανεπιστήμιο Stanford: «Το Lockdown Τύπου Wuhan που Εφαρμόζει η Ελλάδα Είναι από τα Πλέον Αναποτελεσματικά Διεθνώς – Δεν Υπάρχει Καμία Επιδημιολογική Επιτήρηση»

Ενώ στη συνέχεια, μιλώντας στον Focus FM, δήλωσε πως «είναι ειρωνεία να συζητάμε για έγκαιρα lockdown, όταν είμαστε σε lockdown από το Νοέμβριο».

Μητσοτάκης: "Δεν Πρόκειται να Κυνηγάω τους Αρνητές με το Εμβόλιο στο Χέρι - Όσοι δεν Θέλουν να Εμβολιαστούν Μπορεί να Θέλουν να Ταξιδέψουν και να μην Μπορούν" (Βίντεο)

Όσον αφορά τα μέτρα τα οποία παίρνονται υποστήριξε πως «ποιο μέτρο δημόσιας υγείας πάρθηκε ώστε να περιοριστεί η ανάγκη είτε για εκτεταμένα, είτε για παρατεταμένα σε χρονική διάρκεια lockdown;».

Το lockdown αποτελεί καταστροφή της δημόσιας υγείας, τόνισε.

«Είναι πάρα πολύ πιθανό, για να μη πω βέβαιο, ότι ο τρόπος διαχείρισης της πανδημίας συνολικά έχει μεγαλύτερη βλάβη για τη δημόσια υγεία του πληθυσμού απ’ ό,τι όφελος. Έχουμε προκαλέσει περισσότερες βλάβες από τα μέτρα, παρά από το τι έχει προκαλέσει ή θα προκαλούσε ο ιός αν παίρναμε λιγότερο οριζόντια μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στους ανθρώπους με ψυχικά νοσήματα τονίζοντας ότι υποβαθμίζεται σε τεράστιο βαθμό η ποιότητα της ζωής τους. Ανέφερε επίσης ότι οι πολίτες ζουν υπό στρεσογόνες συνθήκες, ακραίας κοινωνικής πίεσης, λόγω των μέτρων.

Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών / Ομόφωνη Καταδίκη για Παραβίαση του Κράτους Δικαίου από Μητσοτάκη-Τσιάρα

Επιπλέον ο κ. Φαρσαλινός υποστήριξε πως «είναι δεδομένο στην πανδημία πως θα χάσουμε ανθρώπους, όμως δεν θα καταστρέψω όλη την κοινωνία με αμφίβολο αποτέλεσμα. Το είδαμε το Νοέμβριο, όσοι πανηγυρίζανε πως θα σώσει το lockdown είχαν σοκαριστεί με τ’ ότι δεν πέφτουν τα κρούσματα και τελικά ανακάλυψαν μελέτες περί ενδοοικογενειακής διασποράς κτλ, πράγματα που ήταν ήδη γνωστά».

Τέλος έκανε μία σύγκριση με την ισπανική γρίπη, η οποία σύμφωνα με τον κ. Φαρσαλινό σκότωνε άτομα όλων των ηλικιών, αντίθετα με τον covid-19, ο οποίος σκοτώνει κυρίως ανθρώπους τρίτης ηλικίας. Ενώ εξέφρασε και την αμφιβολία του για το πως θα έρθει «σωτηρία» από τα εμβόλια, λέγοντας πως «θα δούμε τι θα κάνουνε».

Δείτε Επίσης:

Ισραήλ - Pfizer: Δεκάδες Περιστατικά Καρδιακής Φλεγμονής σε Εμβολιασμένους Νεαρούς Άνδρες

Μελέτη Δρ. Ιωαννίδη – Πανεπιστήμιο Stanford: «Το Lockdown Τύπου Wuhan που Εφαρμόζει η Ελλάδα Είναι από τα Πλέον Αναποτελεσματικά Διεθνώς – Δεν Υπάρχει Καμία Επιδημιολογική Επιτήρηση»

Ο Μηταράκης Μετά τον Προπηλακισμό στον Έβρο Μαζεύει τα Περί Επέκτασης ΚΥΤ Φυλακίου και Μιλάει για Αναβάθμιση – Πάντως.. τα Λυόμενα για το ΚΥΤ.. Βράδυ τα Στέλνει.. (Βίντεο)

Lockdown: Ξεκινά ο Απόλυτος Εγκλεισμός – Η Εξειδίκευση των Νέων Περιοριστικών Μέτρων από τον Νίκος Χαρδαλιά – Τί Ακριβώς Θα Ισχύει

ΕΛΛΑΔΑ – ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ το Όνομα του Νέου Πολιτικού Φορέα με Αρχηγό τον Γιώργο Τράγκα – Οι Δηλώσεις του και η Ιδρυτική Διακύρηξη

Γερμανία: «Φυλακές Covid» σε Διάφορα Σημεία της Χώρας για τους Παραβάτες της Καραντίνας – Βίντεο από την Εγκατάσταση στο Schleswig-Holstein

 

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα

Facebook Comments Box