19.2 C
Athens
23.3 C
Washington
25.9 C
Melbourne
14.9 C
London
17.8 C
New York
15.6 C
Sydney
Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Ελληνικό Σύστημα Υγείας: Το 80% των Χειρουργικών Επεμβάσεων Ακυρώνονται με Κυβερνητική Εντολή

Δημοφιλέστερα

Ντροπή και αίσχος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία κυνικά δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για την έκρηξη θνησιμότητας από χειρουργικές ασθένειες ή για θανάτους που δεν αφορούν τα δελτία ειδήσεων. Πριν ανακοινωθεί αυτό το ενοχλητικό μέτρο, η λίστα αναμονής για χειρουργικές επεμβάσεις σε δημόσια νοσοκομεία ήταν ήδη τόσο μεγάλη που ο ασθενής έπρεπε να περιμένει μήνες για χειρουργική επέμβαση. Τώρα με τη δραματική μείωση του 80%, έχει κανείς κάποια ελπίδα να κάνει χειρουργική επέμβαση κάποια μέρα; Ποιος θα αποφασίσει ποιος θα κάνει χειρουργική επέμβαση και ποιος όχι; Στην ουσία, οι χειρουργικές επεμβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία καταργούνται. Τι θα συμβεί σε όλους τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να πληρώσουν για χειρουργικές επεμβάσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία; Αυτό το παράλογο μέτρο στερεί το δικαίωμα στη δημόσια φροντίδα.

 

Ας να σταματήσει επιτέλους το κράτος να νοιάζεται για την υγεία μας

Οι αντιδράσεις από τους γιατρούς του νοσοκομείου προκαλούνται από την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τις τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις κατά 20% έως 80%, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοϊού.

Μετά την Προδοτική Κοροϊδία Μηταράκη Έντονες Αντιδράσεις για την Επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου – Επιστολή Προς Μητσοτάκη

Σε δήλωση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Ιατρών (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτη Ρέτζιου μιλά για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης:

«Για άλλη μια φορά, το σύστημα δημόσιας υγείας γίνεται ένα σύστημα ασθένειας. Η δραστική μείωση της τακτικής χειρουργικής επέμβασης κατά 20% σε περιοχές παρακολούθησης και κατά 80% σε περιοχές υψηλού κινδύνου υπονομεύει την αφήγηση της κυβέρνησης για ενίσχυση και προετοιμασία του συστήματος δημόσιας υγείας.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι ό, τι μέτρα έλαβε η κυβέρνηση βασίστηκε στην ανθεκτικότητα της καπιταλιστικής οικονομίας και όχι στη διατήρηση της υγείας του λαού, όπως ισχυρίζεται προκλητικά.

Συνελήφθη η Μητέρα του Μαθητή στον Εύοσμο για τις Αναρτήσεις που Έκανε για τα Self Test

Πραγματικά, οι σαρωτικοί και εντατικοί έλεγχοι που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την τήρηση των μέτρων θα ισχύουν επίσης για τις ιδιωτικές ομάδες υγείας που στο πρώτο κύμα συνέχισαν να πωλούν τις υπηρεσίες τους ανενόχλητα στην υψηλή πελατεία τους;

Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει αμέσως να πιπιλίζει την καραμέλα της «ατομικής ευθύνης», για να προχωρήσει στην απαίτηση του ιδιωτικού τομέα της υγείας, σε μέτρα πραγματικής προστασίας του συστήματος δημόσιας υγείας με μαζική πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την ανάπτυξη όλων των απαραίτητων υποδομών.

Το αντίδοτο της κυβερνητικής ανευθυνότητας είναι η ενίσχυση των ισχυρισμών μας για την προστασία της υγείας μας και την υπεράσπιση της ζωής μας »!

Θανάσιμα

Η κοινή δήλωση του γενικού γραμματέα του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) Πάνου Παπανικολάου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Δέσποινας Τοσονίδου και της Κόστα Καταράχια κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση:

Ιατροδικαστής Μ.Ματσάκης: «Οι Εμβολιασμένοι και Νοσούν και Μεταδίδουν τον Ιό [...] Μαυρίστε το Κόμμα Εξουσίας και τα Κόμματα που τους Δίνουν το Δικαίωμα να Λειτουργούν Δικτακτορικά»

«Η εντολή της κυβέρνησης να μειώσει τις χειρουργικές επεμβάσεις κατά 80% στις περιοχές κινδύνου που ανακοίνωσε ο κ. Hardalias απόψε, διευκρινίζοντας τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί από τον κ. Μητσοτάκη, είναι μια καταστροφική και θανατηφόρα μέθοδος.

Είναι μια ανοιχτή ομολογία από την κυβέρνηση ότι όλους τους προηγούμενους μήνες δεν «προστατεύει το εθνικό σύστημα υγείας ΕΣΥ», ούτε έκανε προσλήψεις και γι’ αυτό, όπως την άνοιξη, θέλει να μεταφέρει το προσωπικό από τις χειρουργικές επεμβάσεις στα επείγοντα, το θάλαμο Covid και τις ΜΕΘ Covid.

Είναι μια ανοιχτή ομολογία ότι η κυβέρνηση απλά δεν ενδιαφέρεται να εξαλείψει τη θνησιμότητα και τη νοσηρότητα από τη χειρουργική επέμβαση. Δεν ενδιαφέρεται για θανάτους που δεν αφορούν τα δελτία ειδήσεων.

Μετά την Προδοτική Κοροϊδία Μηταράκη Έντονες Αντιδράσεις για την Επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου – Επιστολή Προς Μητσοτάκη

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την ανακοίνωση του συγκεκριμένου μέτρου, οι Υπουργοί Υγείας, Κικίλιας – Κοντοζαμάνης κρύβουν και έβαλαν τον Χαρδαλιά από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μπροστά.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης η ένοχη σιωπή των λεγόμενων «κρατικών εμπειρογνωμόνων» που στην πραγματικότητα «απαγορεύονται να ασκήσουν κριτική» σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. Αφήστε τους να μας εξηγήσουν ακριβώς τι προβλέπει η επιστήμη για την σχεδόν πλήρη κατάργηση της χειρουργικής επέμβασης στη δημόσια φροντίδα και που ακριβώς σύμφωνα με την επιστήμη τους οι φτωχοί άνθρωποι θα πάνε για χειρουργική επέμβαση, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν ιδιωτικές κλινικές.

«Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία μαζί με τους ανθρώπους θα νικήσουν την επιδημία και ταυτόχρονα θα ανατρέψουν αυτήν την ανώδυνη ταξική απάνθρωπη πολιτική».

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα