31.3 C
Athens
9.1 C
Washington
24.8 C
Melbourne
13.4 C
London
15.7 C
New York
22.3 C
Sydney
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Εστίαση: Οι Επιχειρηματίες Μάζεψαν τα Κλειδιά για τον Ευτελή Άδωνι Γεωργιάδη σε Αθήνα, Πύργο, Πάτρα και Λάρισα – Ξεσήκωσε την ΠΟΕΣΕ και Όλη την Ελλάδα

Δημοφιλέστερα

Σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, που έχει τίτλο «Τα κλειδιά της εστίασης», προχώρησαν σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου οι επαγγελματίες στην εστίαση, αντιδρώντας έτσι και στη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

«Όποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του, εγώ προσωπικά ο Άδωνις Γεωργιάδης την παίρνω. Την παραλαμβάνω εγώ» είχε πει την περασμένη Δευτέρα.

Η κεντρική συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Συντάγματος, αλλά υπήρχαν άλλα 20 σημεία στην Αττική που μαζεύονταν κλειδιά και ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα οι πρωτοβάθμιες ενώσεις του κλάδου συγκεντρώνανε τα κλειδιά.

Όσοι παραδώσανε τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους, υπογράψανε και τη σχετική «Δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης».

Όλοι αυτοί θα τα στείλουν στην Ομοσπονδία και η Ομοσπονδία θα τα παραδώσει στην κυβέρνηση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και το Επιμελητήριο στο κάλεσμα τους στον κλάδο τονίζουν πως δεν υπάρχουν «πλέον άλλες αντοχές».

Το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών αναφέρει στην ανακοίνωση του: «Οι επιχειρήσεις Εστίασης και συναφών επαγγελμάτων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας κινδυνεύουν από λουκέτα. Με υποσχέσεις δεν αντιμετωπίζεται ο όλεθρος, δεν πληρώνονται οι υποχρεώσεις. Ο εμπαιγμός δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο φόβος, η αγανάκτηση, η αβεβαιότητα μετατρέπονται σε απελπισία και οργή. Παραδίδουμε με πόνο ψυχής τα κλειδιά των επιχειρήσεών μας».

Η υπεύθυνη δήλωση που υπέγραψαν οι επαγγελματίες αναφέρει:

Αυτόματη Ακύρωση των Ραντεβού για Όσους Έχουν Ήδη Νοσήσει

«Οι επιχειρήσεις Εστίασης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας βάζουν οριστικά λουκέτα. Καθημερινά, οι συνάδελφοι παραδίνονται σ ένα βάναυσο πόλεμο. Το τοπίο είναι θολό, τίποτα δεν ξεκαθαρίζεται και τα δελτία τύπου δεν αποτυπώνονται στην πραγματικότητα.

Με υποσχέσεις δεν αντιμετωπίζεται ο όλεθρος, δεν πληρώνονται οι απαιτήσεις. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούμε μόνο για να συντηρούμε τις θέσεις εργασίας, να στοιβάζουμε τιμολόγια και λογαριασμούς. Να συσσωρεύουμε χρέη και να βλέπουμε τις θυσίες και τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να εξανεμίζονται. Οι φωνές μας δεν ακούγονται δεν ευαισθητοποιούν τους κυβερνώντες. Η Εστίαση βρίσκεται πολλά χρόνια στην εντατική και αργοπεθαίνει . Απαιτεί διάσωση.

Προς Διπλή Μάσκα ο Προσανατολισμός για τα «Νέα Έξυπνα Μέτρα» από την Κυβέρνηση και του «Ειδικούς» για το Άνοιγμα του Εμπορίου

Ο εμπαιγμός δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν βάζουμε πλάτη άλλο, καταντήσαμε από νοικοκυραίοι επαίτες. Οι οικογένειές μας στηρίζονται σε μας. Έχουμε δικαίωμα στην επιχειρηματικότητα. Το ποτήρι ξεχείλισε, η οργή και η αγανάκτηση δεν μπορεί να κρυφτεί πλέον. Αδυνατούμε να συνεχίσουμε. Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Η κοινωνία δεν θα απολαμβάνει πια τις υπηρεσίες μας.

Σας παραδίδουμε λοιπόν με πόνο, τα κλειδιά των επιχειρήσεων μας. Ξεκλειδώστε τη φυλακή μας. Επιχειρήστε εσείς, αφού θεωρείτε ότι αυτό είναι εφικτό. Εμείς, πνιγήκαμε στον ωκεανό της αδιαφορίας, της εγκατάλειψης, των υποχρεώσεων , των δανείων, των οφειλών, της φτωχοποίησης . Πάρτε τα κλειδιά κι’ ανοίξτε το οξυγόνο. Θέλουμε να ζήσουμε.

Υ.Γ. Η πόρτα είναι κλειδωμένη 2 φορές. Τα λουλούδια θέλουν πότισμα, έχουν μαραθεί και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κομμένο, χρειάζεται επανασύνδεση. Αν χτυπήσει το τηλέφωνο καλύτερα μην το σηκώσεις. Οι λογαριασμοί βρίσκονται στο πρώτο τραπέζι δεξιά πίσω από την πόρτα.

Καλή επιτυχία και καλές δουλειές.
Ονοματεπώνυμο επαγγελματία………………..
Διακριτικός τίτλος επιχείρησης…………………
Πλήρης Διεύθυνση…………………………………..»

Σε Πάτρα και Πύργο

Μια συμβολικού χαρακτήρα κίνηση με παράδοση των κλειδιών των επιχειρήσεών τους πραγματοποίησαν χθες οι εστιάτορες σε Πύργο και Πάτρα καλώντας την κυβέρνηση να δει επιτέλους το μεγάλο πρόβλημα του κλάδου τους, αλλά και απαντώντας στις ειρωνικές κορώνες του Άδωνη Γεωργιάδη.

Στην Πάτρα, όπως μεταδίδει το pelop.gr τα κλειδιά των επιχειρήσεων εστίασης συγκεντρώθηκαν μέσα σε ένα πλαστικό τάπερ, τοποθετημένο μπροστά από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην ομώνυμη πλατεία.

Ιδιοκτήτες εστιατορίων, ψητοπωλείων, καφέ, μπαρ και άλλων επιχειρήσεων της πόλης, παρέδωσαν παραστατικά τα κλειδιά τους και υπέγραψαν την υπεύθυνη δήλωση παραίτησης επαγγελματία, για να σταλούν στην Ομοσπονδία.

Οι Νέες Διατάξεις για την Προστασία της Πατρότητας - Άδεια Τοκετού 14 Ημερών και Στους Πατέρες - Τί Άλλο Προβλέπεται
Γ.Τράγκας: Η Γ.Αγγελοπούλου της Επιτροπής 2021 με τον Σύζυγο Θόδωρο στην Διαπραγμάτευση για τα Rafale που Αγοράσαμε Ακριβότερα από τα Καινούργια που Πήραν οι Αιγύπτιοι. Δεν Έφταναν τα Fatih και Yavuz που Πούλησαν στον Ερντογάν;

Την ίδια στιγμή, στον Πύργο, σύμφωνα με το patrisnews.com στην πλατεία των δικαστηρίων οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, έδωσαν δυναμικό παρών στην εμβληματική αυτή κινητοποίηση- διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των «λουκέτων» που έχουν μπει για περισσότερους από τρεις μήνες στα καταστήματά τους εξαιτίας του lockdown.

Οι συμβολικές κινήσεις σε Πάτρα και Πύργο, αλλά και Ναύπλιο όπου υπήρξε παρόμοια δράση, εντάσσονται στο πανελλαδικό πλαίσιο κινητοποιήσεων από την ΠΟΕΣΕ, η οποία θα λάβει τα κλειδιά από τους συλλόγους κάθε περιοχής που συμμετείχαν και εν συνεχεία θα τα παραδώσει στην Κυβέρνηση.

Οι επιχειρηματίες με την κίνηση αυτή ελπίζουν να κινητοποιήσουν το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά θέλουν και να απαντήσουν στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, για τη δήλωση που είχε κάνει προ ημερών κατά την οποία εξέφραζε την προθυμία του να αναλάβει αυτός τις επιχειρήσεις όσων δεν μπορούν.

Στο Ναύπλιο

Ο κλάδος της εστίασης εκπέμπει SOS Πανελλαδικά και ειδικά σε τουριστικές περιοχές όπως το Ναύπλιο η απώλεια εσόδων είναι τεράστια και δεν μπορεί να καλυφθεί από τα κρατικά βοηθήματα. Έτσι λοιπόν οι επιχειρηματίες του κλάδου συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Συντάγματος της Αργολικής πρωτεύουσας και παρέδωσαν τα κλειδιά των καταστημάτων τους για να τα παραδώσουν στο Μέγαρο Μαξίμου, στα πλαίσια της δράσης «Τα Κλειδιά της Εστίασης» που έχει προκηρύξει Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ).

Ο Σύλλογος Εστίασης Ναυπλίου «Το Ανάπλι» ανέφερε στο κάλεσμά του: «Ελάτε να βάλουμε σ’ ένα κουτί (συμβολικά) τα κλειδιά από τις επιχειρήσεις μας Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και να τα στείλουμε μαζί με άλλα κλειδιά από επιχειρήσεις και Συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα στο Μέγαρο Μαξίμου».

Με Δρακόντεια Μέτρα ο Μητσοτάκης Επισκέφτηκε το ..Ορφανοτροφείο Θηλέων - Τί Φοβάται ο Δημοφιλέστερος Πολιτικός;

Επαγγελματίες της εστίασης έβαλαν τα κλειδιά των καταστημάτων τους μέσα σε ένα κουτί που είχε στηθεί στο κέντρο της Πλατείας, υπογράφοντας και τη σχετική «Δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης».

Μετά τη συλλογή των κλειδιών και την αποστολή τους στην ομοσπονδία, αντιπροσωπεία 99 επαγγελματιών και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας θα παραδώσουν το υλικό με ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου σε ημερομηνία που θα καθοριστεί.

Με Δρακόντεια Μέτρα ο Μητσοτάκης Επισκέφτηκε το ..Ορφανοτροφείο Θηλέων - Τί Φοβάται ο Δημοφιλέστερος Πολιτικός;

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΕ αναφέρει:

«Με υποσχέσεις δεν αντιμετωπίζεται ο όλεθρος, δεν πληρώνονται οι υποχρεώσεις. Ο εμπαιγμός δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο φόβος, η αγανάκτηση, η αβεβαιότητα μετατρέπονται σε απελπισία και οργή.

Παραδίδουμε με πόνο ψυχής τα κλειδιά των επιχειρήσεών μας

Πάρτε τα κλειδιά – Δώστε μας πίσω τις ζωές μας – Ανοίξτε το οξυγόνο»

Η υπεύθυνη δήλωση που υπογράψουν οι επαγγελματίες αναφέρει:

“Υπεύθυνη δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης

Οι επιχειρήσεις Εστίασης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας βάζουν οριστικά λουκέτα. Καθημερινά, οι συνάδελφοι παραδίνονται σ ένα βάναυσο πόλεμο. Το τοπίο είναι θολό, τίποτα δεν ξεκαθαρίζεται και τα δελτία τύπου δεν αποτυπώνονται στην πραγματικότητα.

Με υποσχέσεις δεν αντιμετωπίζεται ο όλεθρος, δεν πληρώνονται οι απαιτήσεις. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούμε μόνο για να συντηρούμε τις θέσεις εργασίας, να στοιβάζουμε τιμολόγια και λογαριασμούς. Να συσσωρεύουμε χρέη και να βλέπουμε τις θυσίες και τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να εξανεμίζονται.

Οι φωνές μας δεν ακούγονται δεν ευαισθητοποιούν τους κυβερνώντες. Η Εστίαση βρίσκεται πολλά χρόνια στην εντατική και αργοπεθαίνει . Απαιτεί διάσωση.

Ο εμπαιγμός δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν βάζουμε πλάτη άλλο, καταντήσαμε από νοικοκυραίοι επαίτες. Οι οικογένειές μας στηρίζονται σε μας. Έχουμε δικαίωμα στην επιχειρηματικότητα.

ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου: «Ο Εθνοκεντρισμός Οδηγεί σε Ανελευθερία»!

Το ποτήρι ξεχείλισε, η οργή και η αγανάκτηση δεν μπορεί να κρυφτεί πλέον. Αδυνατούμε να συνεχίσουμε. Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Η κοινωνία δεν θα απολαμβάνει πια τις υπηρεσίες μας.

Σας παραδίδουμε λοιπόν με πόνο, τα κλειδιά των επιχειρήσεων μας. Ξεκλειδώστε τη φυλακή μας. Επιχειρήστε εσείς, αφού θεωρείτε ότι αυτό είναι εφικτό. Εμείς, πνιγήκαμε στον ωκεανό της αδιαφορίας, της εγκατάλειψης, των υποχρεώσεων , των δανείων, των οφειλών, της φτωχοποίησης . Πάρτε τα κλειδιά κι’ ανοίξτε το οξυγόνο. Θέλουμε να ζήσουμε.

Υ.Γ. Η πόρτα είναι κλειδωμένη 2 φορές. Τα λουλούδια θέλουν πότισμα, έχουν μαραθεί και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κομμένο, χρειάζεται επανασύνδεση. Αν χτυπήσει το τηλέφωνο καλύτερα μην το σηκώσεις. Οι λογαριασμοί βρίσκονται στο πρώτο τραπέζι δεξιά πίσω από την πόρτα»

Οι Λαρισαίοι αντέδρασαν από τις 2 Φεβρουαρίου

Οργισμένοι είναι οι επιχειρηματίες της εστίασης στη Λάρισα, καθώς ο κλάδος περνά τη χειρότερη κρίση των τελευταίων ετών, εξαιτίας του πολύμηνου lockdown.

Moody’s: Ευάλωτες σε Παρατεταμένη Μείωση των Τουριστικών Αφίξεων Ελλάδα και Κύπρος

Στην πλατεία Ταχυδρομείου έχει τοποθετηθεί κάδος όπου επαγγελματίες αφήνουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους -ένας εξ αυτών άφησε και λογαριασμό ΔΕΚΟ- στο πλαίσιο της κινητοποίησης που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Παράλληλα αναγράφεται η φράση «κλειδιά για τον Άδωνι», μετά και από την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ότι θα έπαιρνε τα κλειδιά από όποιον εστιάτορα θα ήθελε να τα παραδώσει. Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης αναδιπλώθηκε χαρακτηρίζοντας τη φράση του «λεκτική υπερβολή», όμως και αυτή η δήλωση βάρυνε ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα στον χειμαζόμενο κλάδο.

Δείτε Επίσης:

Συντονιστική Επιτροπή «Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης» σε Άδωνι Γεωργιάδη: «Πάρτε τα Κλειδιά και Συνταγή για Πατσά […] Έτσι και Αλλιώς από Εδώ και στο Εξής Ταβερνιάρης θα Είστε!»

Νέο Ρεκόρ Αυτογελοιοποίησης Άδωνι Γεωργιάδη: «Όποιος Επιχειρηματίας της Εστίασης Θέλει να Παραδώσει τα Κλειδιά της Επιχείρησης του Εγώ τα Παίρνω» – Τώρα Προσπαθεί να Μαζέψει την Γελοιότητά του: ‘Ηταν μια «Λεκτική Υπερβολή»

Βουλευτές της ΝΔ Ζητάνε Από τον Μητσοτάκη Κυβέρνηση Ευρείας Αποδοχής – Μητσοτάκης: «Δεν Φεύγω Χωρίς Εκλογές»

Ο Μητσοτάκης Οδεύει Προς Πρόωρες Εκλογές με Όπλα την Βία και την Υγειονομική Δικτατορία

 

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα