19.2 C
Athens
23.3 C
Washington
25.9 C
Melbourne
14.9 C
London
17.8 C
New York
15.6 C
Sydney
Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Ευρωβαρόμετρο – Δημοσκόπηση: Το 71% «Μαυρίζει» την Κυβέρνηση!

Δημοφιλέστερα

Η μαγική εικόνα που φιλοτεχνεί η κυβέρνηση με τη βοήθεια των προθύμων σπάει σε χίλια κομμάτια όταν έρχεται αντιμέτωπη με την πραγματικότητα.

Έρευνα-δημοσκόπηση «κόλαφος» της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναιρεί πλήρως την εικόνα που παρουσιάζουν για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα ΜΜΕ και οι εταιρίες δημοσκοπήσεων, που τη στηρίζουν. Μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων από το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, αυτοί οι 1.058 ερωτηθέντες που απάντησαν στις υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου βάζουν τα πράγματα στη θέση τους.

Σε αντίθεση με όλα τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν οι δημοσκοπήσεις των ελληνικών εταιριών, τα συμπεράσματα του Ευρωβαρόμετρου δείχνουν ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση. Τα νούμερα είναι καταλυτικά για την ποιότητα της δημοκρατίας στην Ελλάδα, καθώς οι πολίτες απάντησαν ότι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους ακόμη και στη Δικαιοσύνη, στα κόμματα και, φυσικά, στον Τύπο, ο οποίος έχει τραυματιστεί ανεπανόρθωτα.

Σαμαρικοί για Μητσοτάκη: Θα Φύγει με Ελικόπτερο και Δεν Ξέρουμε αν θα Βρει Πιλότο

Η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου αφορά τη χρονική περίοδο του χειμώνα του 2020 και τους πρώτους τρεις μήνες του 2021, και οι υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου την ανάρτησαν πριν από λίγες μέρες. Η μεθοδολογία δεν έχει αλλάξει: ακολουθείται πάντα η μέθοδος των προσωπικών συνεντεύξεων, με τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων, σε πολίτες όλων των χωρών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως εδώ όλα καλά, θα έλεγε κανείς. Έλα όμως που αυτή η έκθεση δεν υπήρχε, τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, ούτε ως είδηση στην ιστοσελίδα του ελληνικού γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι τόσο συγκλονιστικά τα στοιχεία, που δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός.

Παρουσιάζονται οι πίνακες με τις περισσότερες απαντήσεις, που δείχνουν ότι αυτή η ιδιότυπη διαστρέβλωση της πραγματικότητας που είναι εν εξελίξει στην Ελλάδα έχει «κοντά ποδάρια», γιατί η αλήθεια έρχεται από την… Ευρώπη. «Ποια είναι γενικά η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σας;» είναι η ερώτηση στην οποία κλήθηκαν να απαντήσουν 1.058 Έλληνες. «Πολύ καλή είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα» απάντησε το 2%, «αρκετά καλή» το 20%, «αρκετά κακή» το 49% και «πολύ κακή» το 29%.

Δρ. Κ.Φαρσαλινός: Απαράδεκτο και Ανήθικο ο Υποχρεωτικός Εμβολιασμός - Kαμία Ιατρική Πράξη Χωρίς Προσωπικό Όφελος

Στη συνέχεια οι ερωτήσεις περνούν σε συγκεκριμένους τομείς και όλα τα επιμέρους ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι καταφανώς κατά της κυβέρνησης και των επιλογών που έχει κάνει στη διακυβέρνηση της χώρας. Η επόμενη ερώτηση αφορά την οικονομία: «Ποια είναι η κατάσταση στην οικονομία της χώρας σας;» «Πολύ καλή» απάντησε το 1%, «αρκετά καλή» το 9%, «αρκετά κακή» το 46% και «πολύ κακή» το 44%. Αυτές οι απαντήσεις μάλλον θα πρέπει να σταλούν στους πανηγυρίζοντες υπουργούς. Το 90% των Ελλήνων δεν τους πιστεύει, παρότι από το πρωί έως το βράδυ δέχονται «βομβαρδισμό παραπληροφόρησης». Ένας στους δύο ερωτηθέντες απάντησε ότι η προσωπική του οικονομική κατάσταση είναι αρκετά ή πολύ κακή, ενώ επίσης ένας στους δύο πιστεύει πως η κατάσταση στη χώρα θα πάει χειρότερα.

Δρ. Κ.Φαρσαλινός: Απαράδεκτο και Ανήθικο ο Υποχρεωτικός Εμβολιασμός - Kαμία Ιατρική Πράξη Χωρίς Προσωπικό Όφελος

Το 71% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κι εδώ έρχεται η μεγάλη αντίφαση με τις δημοσκοπήσεις των ελληνικών εταιριών, που παρουσιάζουν μια άλλη, τελείως διαφορετική και στρεβλή, εικόνα κυριαρχίας του πρωθυπουργού. Το 88% δεν εμπιστεύεται τα κόμματα.

Καταποντίζονται Δικαιοσύνη και ΜΜΕ

Όσον αφορά τον Τύπο και την ποιότητα της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, το 74% απάντησε ότι δεν εμπιστεύεται την τηλεόραση, το 54% δεν εμπιστεύεται τις εφημερίδες, το 49% δεν εμπιστεύεται το ραδιόφωνο, ενώ το μέσο που εμπιστεύεται ένας στους δύο Έλληνες είναι το διαδίκτυο.

Ένας στους δύο ερωτηθέντες απάντησε ότι εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη, ενώ τα ποσοστά ανεβαίνουν στο 56% όσον αφορά την εμπιστοσύνη των πολιτών στην Αστυνομία και στο 80% ως προς την εμπιστοσύνη τους στον Στρατό.

Η αληθινή εικόνα αποτυπώνεται και στις απαντήσεις στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένοι αισθάνονται οι Έλληνες από τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία. «Πολύ ικανοποιημένο» δήλωσε το 10%, «αρκετά» το 29%, «λίγο» το 33% και «καθόλου ικανοποιημένο» το 28%.

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα