19.2 C
Athens
23.3 C
Washington
25.9 C
Melbourne
14.9 C
London
17.8 C
New York
15.6 C
Sydney
Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Ζαχαράκη: Ίδιοι οι Περιορισμοί για τους Έλληνες πολίτες και Tουρίστες

Δημοφιλέστερα

Για το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού σε λίγες εβδομάδες μίλησε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, προβαίνοντας και σε εκτιμήσεις για τη φετινή τουριστική περίοδο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ξεκίνησε αναφέροντας πως είναι στην Ιθάκη. «Έχω έρθει στο δημαρχείο να μιλήσουμε για τον εμβολιασμό και για τα προβλήματα που έχουν μείνει από τον Ιανό. Στις 25 Μαΐου οι κάτοικοι εδώ θα έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου».

«Για τον Ιανό, και στην Κεφαλλονιά που ήμουν εχθές αλλά και εδώ στην Ιθάκη, ήθελα να επιτηρήσω την πορεία των έργων. Η κυβέρνηση έχει δώσει τα περισσότερα λεφτά που έχουν δοθεί ποτέ σε περιοχή. Τα Επτάνησα έχουν κάνει τις περισσότερες εργασίες, σε ό,τι έχει μείνει, κάποια έργα οδοποιίας, γίνεται προσπάθεια να ετοιμαστούν όλα και να έρθουν με ασφάλεια οι πολίτες», σχολίασε η κ. Ζαχαράκη.

Lockdown: Η Ελλάδα Γκρι – Τί Ακριβώς ισχύει από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 06:00π.μ. - Τα SMS Μετακίνησης

Από ποιες χώρες θα έρθουν οι ταξιδιώτες

«Στις 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός, αλλά μέχρι τότε έχουμε μερική χαλάρωση σε μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές. Από εχθές έχουν προστεθεί στις χώρες που έρχονται στην Ελλάδα χωρίς καραντίνα οι κάτοικοι της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Νότιας Κορέας, της Ταϊλάνδης, της Ρουάντα, της Ρωσίας και της Σιγκαπούρης».

Ήδη, «χωρίς καραντίνα, εισέρχονται στην επικράτεια οι επιβάτες (μόνιμοι κάτοικοι) των χωρών της Ε.Ε, της Συνθήκης Σένγκεν, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, των ΗΑΕ, της Σερβίας και του Ισραήλ. Αν έχουν εμβολιαστεί 14 ημέρες πριν, ή αν έχουν κάνει το PCR 72 ώρες πριν, μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, με την πιθανότητα βέβαια να έχουν δειγματοληπτικό έλεγχο στις πύλες εισόδου της χώρας», εξήγησε η κ. Ζαχαράκη.

Γηροκομείο «Παναγιά Καθολική» στην Ηλεία: Απολύσεις Δύο Εργαζομένων που Δεν Δέχτηκαν να Κάνουν το Εμβόλιο Κατά του Covid-19

Και συνέχισε τονίζοντας το εξής: «Ο τουρισμός δεν συνάδει με καραντίνα, εκτός βέβαια αν έχουμε θετικό κρούσμα. Με τον δειγματοληπτικό έλεγχο ή με συμπτώματα, κάποιος θα πηγαίνει αμέσως στο ξενοδοχείο καραντίνας. Έχουν ήδη επιλεγεί ποια θα είναι. Στα μεγάλα νησιά υπάρχουν τα ξενοδοχεία καραντίνας. Μαζί με τον εμβολιασμό, τα πολλά τεστ, τα επικαιροποιημένα πρωτόκολλα, φέτος έχουμε περισσότερα εργαλεία στα χέρια μας. Πέρυσι όλοι εφάρμοσαν τα πρωτόκολλα με απόλυτη προσήλωση».

Ίδιοι οι κανόνες για όλους

«Όποιοι περιορισμοί υπάρχουν για τους Έλληνες πολίτες, δηλαδή η απαγόρευση για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ισχύουν και για τους ταξιδιώτες. Οι υπόλοιποι κανόνες το ίδιο. Οι αποστάσεις, οι μάσκες, ακόμα και τα sms όσο συνεχιστούν ισχύουν και για τους ταξιδιώτες», διευκρίνισε η κ. Ζαχαράκη.

Ενδιαφέρουν θα έχει να δούμε αν τα μέτρα θα χαλαρώσουν μόνο στους τουριστικούς προορισμούς (ανεξαρτήτως μολύνσεων), ενώ στους μη τουριστικούς παραμείνουν σφιχτά.

 

Έτσι, όντως θα καταφέρει την “ισότητα” που προσπαθεί να εξηγήσει, μόνο που εκεί όπου θα παραμένουν τα μέτρα σφιχτά διαμένουν μόνον Έλληνες πολίτες και δεν αποτελούν τουριστικούς προορισμούς. “Κοντός ψαλμός… αλληλούια..”

Και συνεχίζει η κα. Ζαχαράκη: «Στις πύλες εισόδου γίνεται ο έλεγχος για το αν έχει κάνει κάποιος το εμβόλιο ή το PLF. Και ο δειγματοληπτικός έλεγχος θα μας δώσει πολύ σημαντικά στοιχεία. Η αίσθηση είναι ότι φέτος θα προσπαθήσουν να ανοίξουν στην συντριπτική πλειοψηφία τα καταλύματα (Ο ΣΕΤΕ προβλέπει τζίρο γύρω στο 30% σε σχέση με του 2019). Τα πρωτόκολλα που έχουν ήδη εκδοθεί είναι πολύ ενημερωτικά, αναφέρονται και στο πιστοποιητικό που φέρει κάθε κατάλυμα για την εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων», κατέληξε η υφυπουργός Τουρισμού.

Liberation: «Ο Καραϊβάζ Διερευνούσε Υποθέσεις με Εμπλεκόμενα Μέλη της ΝΔ» - Αναφορά και για Φουρθιώτη
Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα