9.8 C
Athens
2.5 C
Washington
24.1 C
Melbourne
3 C
London
0.8 C
New York
19.3 C
Sydney
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Ηνωμένο Βασίλειο: Περισσότερα από Ένα στα Τρία Άτομα Αναφέρουν Παρενέργειες Από το Εμβόλιο της Pfizer

Δημοφιλέστερα

Όπως αποκαλύπτει το Forbes, περισσότερο από το ένα τρίτο ενός υποσυνόλου ατόμων που έλαβαν το εμβόλιο Pfizer-BioNTech coronavirus στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Δεκέμβριο ανέφεραν ότι εμφανίζουν παρενέργειες, σύμφωνα με μια μελέτη που κυκλοφόρησε την Πέμπτη. Τα συμπτώματα περιορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό σε τοπικές αντιδράσεις και σπάνια διήρκεσαν πέρα ​​από μερικές ημέρες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της μελέτης της ZOE, μιας βρετανικής  επιστημονικής εταιρείας υγείας που δημιούργησε μια εφαρμογή τηλεφώνου την οποία οι ερευνητές χρησιμοποιούν για να μελετήσουν την πανδημία, τα άτομα που είχαν προηγουμένως λοίμωξη COVID-19 έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν μία ή περισσότερες ήπιες σε ολόκληρο το σώμα (συστημικές) παρενέργειες σε σύγκριση με άτομα που δεν είχαν COVID-19 (33% έναντι 19%) από τη δόση εμβολίου Pfizer / BioNTech. Η πιο συνηθισμένη ήπια σε ολόκληρο το σώμα (συστηματική) παρενέργεια ήταν κόπωση (9%), πονοκέφαλος (8%) και ρίγη (4%). Οι περισσότερες ήπιες ολόκληρου σώματος (συστηματικές) ανεπιθύμητες ενέργειες εμφανίστηκαν τις δύο πρώτες ημέρες μετά τον εμβολιασμό και στο 3% διήρκεσαν περισσότερες από τρεις ημέρες.

Τα εμβόλια COVID-19 λειτουργούν χρησιμοποιώντας μια ακίνδυνη έκδοση ή συστατικό του κορονοϊού SARS-CoV-2 για την εκπαίδευση του ανοσοποιητικού συστήματος, οπότε όταν αντιμετωπίζεται ο ιός, το σώμα να είναι σε θέση να το καταπολεμήσει. Αυτή η «εκπαίδευση» μπορεί να αισθανθεί σαν μερικά από τα συμπτώματα όταν το σώμα καταπολεμά μια πραγματική λοίμωξη, όπως πονοκεφάλους, πυρετό, ρίγη ή ρίγη, κόπωση (κόπωση), πόνους στους μυς ή στις αρθρώσεις, διάρροια και αίσθημα αδιαθεσίας (ναυτία). Μια ισχυρότερη απόκριση μπορεί να υποδεικνύει ένδειξη αυξημένης ανοσοαπόκρισης.

  • Σύμφωνα με τα ευρήματα της ZOE, το 37% μιας ομάδας περίπου 40.000 παραληπτών εμβολίων που ήταν ως επί το πλείστον εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας ανέφεραν ότι εμφάνισαν τοπικές παρενέργειες όπως οίδημα ή πόνο κοντά στο σημείο της ένεσης μετά την πρώτη δόση εμβολίου και ότι ο αριθμός αυξήθηκε στο 45% των ατόμων μετά τη δεύτερη δόση.
  • Οι συστηματικές ή πλήρεις ανεπιθύμητες ενέργειες όπως κόπωση, πονοκέφαλοι, ρίγη ή ρίγη, ήταν πιο σπάνιες: το 14% των ερωτηθέντων ανέφεραν τουλάχιστον μία συστηματική ανεπιθύμητη ενέργεια μετά την πρώτη δόση, αλλά αυτός ο αριθμός αυξήθηκε στο 22% μετά τη δεύτερη δόση.
  • Οι γυναίκες (19%) είχαν ελαφρώς περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες (13%) να αναφέρουν ότι αισθάνονται συστηματική ανεπιθύμητη ενέργεια μέσα σε μια εβδομάδα από το εμβόλιο τους και άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών (14%) ήταν λιγότερο πιθανό από κάποιον κάτω των 55 ετών (21) %).
  • Οι ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν στη μελέτη ZOE εμφανίστηκαν σε πολύ χαμηλότερο ποσοστό σε σύγκριση με τις δοκιμές FDA για το εμβόλιο Pfizer / BioNTech, το οποίο διαπίστωσε ότι το 84% των ανθρώπων εμφάνισαν αντιδράσεις στο σημείο της ένεσης και ανέφεραν επίσης υψηλότερα ποσοστά ατόμων που είχαν επίσης συστηματικές παρενέργειες όπως κόπωση, πονοκέφαλος και μυϊκός πόνος (63%, 55% και 38%, αντίστοιχα).
  • Δεδομένου ότι η μελέτη ZOE αφορούσε σε μεγάλο βαθμό τους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, ενδέχεται να υπήρξαν διαφορές πληθυσμού μεταξύ αυτής και των δοκιμών FDA.
Προς Διπλή Μάσκα ο Προσανατολισμός για τα «Νέα Έξυπνα Μέτρα» από την Κυβέρνηση και του «Ειδικούς» για το Άνοιγμα του Εμπορίου

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που ξεκίνησε τη διάθεση εμβολίων από τις αρχές Δεκεμβρίου. Οι αξιωματούχοι την ονόμασαν η πιο φιλόδοξη εκστρατεία ανοσοποίησης στην ιστορία του έθνους. Στις 3 Φεβρουαρίου, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι, ή ένας στους πέντε ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο, είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Δείτε Επίσης:

Ηνωμένο Βασίλειο: Τρομακτική Αύξηση στους Θανάτους Άνω των 80 Ετών Μετά τον Μαζικό Εμβολιασμό

Γαλλία: Σταματάνε οι Εμβολιασμοί AstraZeneca στο Υγειονομικό Προσωπικό Μετά Από Παρενέργειες σε 149 Άτομα

Αναβάλλεται η Χρήση του Εμβολίου της AstraZeneca στην Νότια Αφρική – Δεν Προστατεύει από Ήπια Νόσο που Προκαλεί το Στέλεχος / Μετάλλαξη που Επικρατεί Εκεί (Β.1.351)

Ισπανία: Το Εμβόλιο της Astrazeneca θα Χορηγείται Μόνο στα Άτομα Κάτω των 55 Ετών – Από 12 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα για τους 60-64 Ετών

Πληθαίνουν οι Αμφιβολίες και τα Ερωτήματα Αναφορικά με την Αποτελεσματικότητα του Εμβολίου της AstraZeneca – Καταγγελίες για Σοβαρές Παραλείψεις στις Κλινικές Δοκιμές

Γερμανία: Η Καγκελαρία “Εξαγοράζει” τους Επιστήμονες για να Δικαιολογήσουν τα Lockdown και Ανοίγει Φυλακές Covid για τους Ανυπάκουους

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα