14.2 C
Athens
16.7 C
Washington
26 C
Melbourne
7 C
London
11.8 C
New York
21.9 C
Sydney
Τρίτη, 11 Μαΐου, 2021

ΗΠΑ: Ακαδημαϊκοί από Harvard, Duke, and Johns Hopkins Προειδοποιούν Ότι τα Lockdowns θα Προκαλέσουν στις ΗΠΑ 1+ Εκατομμύρια Περισσότερους Θανάτους

Δημοφιλέστερα

Ακαδημαϊκοί από τα πανεπιστήμια Harvard, Duke και Johns Hopkins δημοσίευσαν στο Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών (National Bureau of Economic Research) έγγραφο εργασίας στο οποίο ισχυρίζονται ότι το κλείδωμα του Covid-19 θα οδηγήσει σε έως και 1+ εκατομμύριο επιπλέον θανάτους την επόμενη δεκαπενταετία λόγω της ανεργίας και των συνθηκών διαβίωσης που επηρεάζουν την υγεία.

«Για το συνολικό πληθυσμό, η αύξηση του ποσοστού θανάτων μετά την πανδημία Covid-19 προβλέπεται να φτάσει τους 0,89 και 1,37 εκατομμύρια περισσότερους θανάτους τα επόμενα 15 και 20 χρόνια, αντίστοιχα», δήλωσαν οι συγγραφείς του εγγράφου εργασίας του Δεκεμβρίου 2020 με τίτλο: Το μακροπρόθεσμο αντίκτυπο του σοκ ανεργίας από τον Covid-19, στο προσδόκιμο ζωής και τα ποσοστά θνητότητας

Το έγγραφο που δεν έχει αξιολογηθεί από ομότιμους ακόμα, συνέταξε ο Dongho Song, επίκουρος καθηγητής οικονομικών στο Johns Hopkins, ο Giada Bianchi εκπαιδευτής ιατρικής στη Ιατρική Σχολή του Harvard και ο Francesco Bianchi οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο Duke, δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών.

Οι ακαδημαϊκοί αναφέρουν ότι οι θάνατοι που προκαλούνται από τα μακροχρόνια lockdowns ενδέχεται να «υπερβούν κατά πολύ» αυτούς που σχετίζονται άμεσα με την οξεία κρίσιμη νόσο Covid-19.

Ο Νομπελίστας Dr. Luc Montagnier για τα Εμβόλια mRNA, τον Covid-19 και τον Πόλεμο που Έχει Δεχθεί για την Επιστημονική του Τεκμηρίωση Σχετικά με τον Covid-19 (Βίντεο - Υπότιτλοι)

Πολλές πολιτείες των ΗΠΑ επέβαλαν κατ’ οίκον περιορισμούς και lockdowns πριν από περίπου 10 μήνες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εκτεταμένο κλείσιμο επιχειρήσεων σε ολόκληρη την Αμερική. «Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε από 3,8% το Φεβρουάριο του 2020 σε 14,7 τοις εκατό τον Απρίλιο 2020 με 23,1 εκατομμύρια άνεργους Αμερικανούς», ανέφερε το έγγραφο εργασίας.

Το έγγραφο υπογραμμίζει τον αντίκτυπο που έχει η απώλεια εισοδήματος στην ψυχολογική και σωματική υγεία. Η ανεργία σχετίζεται με «μειωμένη υγεία και υψηλότερη θνησιμότητα».

Βρετανία: Τρίτη Δόση Εμβολίου Covid σε Όλους Άνω των 50 ετών - Συμφωνίες για Πάνω από 510 Εκατομμύρια Δόσεις Οκτώ Διαφορετικών Εμβολίων

«Αύξηση στα ποσοστά αυτοκτονιών παρατηρείται με σαφήνεια στα άνεργα άτομα, ιδιαίτερα στους άνδρες. Οι καρδιαγγειακές παθήσεις κορυφώνονται λόγω του οικονομικού στρες και της μειωμένης προληπτικής φροντίδας της υγείας, συμβάλλοντας έτσι στην υπερβολική θνητότητα», ανέφερε η εργασία των καθηγητών.

«Συνολικά, τα αποτελέσματά δείχνουν ότι, με βάση τα ιστορικά στοιχεία, η πανδημία Covid-19 μπορεί να έχει μακροχρόνιες συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία μέσω του αντίκτυπου της στην οικονομική δραστηριότητα».

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι ο αριθμός των θανάτων που προκύπτουν έμμεσα από τα lockdowns μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερος λόγω του ότι οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

«Όπως προκύπτει από τα αναδυόμενα δεδομένα, είναι πιθανό ότι η περιορισμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη κατά τη διάρκεια του lockdown, η προσωρινή διακοπή των παρεμβάσεων προληπτικής φροντίδας, η μαζική απώλεια ασφαλιστικής κάλυψης που παρέχεται από τον εργοδότη και η παρατεταμένη ανησυχία του πληθυσμού για την αναζήτηση ιατρικής θα επηρεάσει το ποσοστό θνητότητας και του προσδόκιμου ζωής ακόμη πιο σοβαρά.”

Μόλις το 13% της Ηλικιακής Ομάδας 30-39 Ετών Έκλεισαν Ραντεβού για Εμβολιασμό

Οι συγγραφείς κάλεσαν τις κυβερνητικές αρχές να λάβουν υπόψη τα ευρήματά τους κατά τη θέσπιση πολιτικής για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Ερμηνεύουμε αυτά τα αποτελέσματα ως μια ισχυρή ένδειξη ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να λάβουν υπόψη τις σοβαρές, μακροπρόθεσμες επιπτώσεις μιας τόσο μεγάλης οικονομικής ύφεσης στη ζωή των ανθρώπων κατά τη συζήτηση για τα μέτρα ανάκαμψης και των μελλοντικών περιορισμών για τον Covid-19. Χωρίς αμφιβολία, τα lockdowns σώζουν ζωές, αλλά συμβάλλουν επίσης στη μείωση της πραγματικής δραστηριότητας που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία», έγραψαν.

«Με βάση τα ευρήματά μας, οι μεγάλοι, συνεχείς και γρήγοροι κυβερνητικοί ελιγμοί για τη στήριξη του σήμερα άνεργου εργατικού δυναμικού και τη μείωση της ανεργίας θα είναι εξίσου σημαντικοί με τις μαζικές προσπάθειες που εστιάζονται στον περιορισμό για την εξάλειψη της μετάδοσης του SARS-CoV-2 και τις στρατηγικές εμβολιασμού που έχουν τεθεί σε ισχύ», κατέληξαν.

ΗΠΑ: Το 18% της Επιτροπής FDA Ψήφισε Κατά της Έγκρισης του Εμβολίου της Pfizer: «Πιθανά Επικίνδυνο»!

Δείτε Επίσης:

CDC: Αύξησε Αυθαίρετα Κατά 1600% τους Θανάτους από Covid-19 το 2020

Ηνωμένο Βασίλειο: Τρομακτική Αύξηση στους Θανάτους Άνω των 80 Ετών Μετά τον Μαζικό Εμβολιασμό

5G: Το Γεωπολιτικό Σημείο Καμπής της Δύσης με την Κομμουνιστική Κίνα

ΝΔ: Ο Κώστας Καραμανλής Δεν θα Είναι Υποψήφιος στις Επόμενες Εκλογές

Αντώνης Σαμαράς για Κυβερνητική Γραμμή Μητσοτάκη και Διερευνητικές με Τουρκία: «Με Πειρατές δεν Κάνεις Διάλογο»

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα