13.3 C
Athens
8.9 C
Washington
23.6 C
Melbourne
15 C
London
14.4 C
New York
23.3 C
Sydney
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

ΗΠΑ: Εκατοντάδες Εστάλησαν στα Δωμάτια Έκτακτης Ανάγκης Μετά τη Λήψη Εμβολίων Κατά του Covid-19

Δημοφιλέστερα

Πάνω από 1.000 άτομα που έλαβαν το νέο εμβόλιο Covid-19 έχουν βιώσει ανεπιθύμητο συμβάν, με εκατοντάδες να μεταφέρονται σε αίθουσες έκτακτης ανάγκης.

Ένας ασθενής στο Μίσιγκαν στις 16 Δεκεμβρίου 2020, ένοιωσε ζάλη, σφίξιμο στο στήθος και μυρμήγκιασμα των χεριών. Ενημέρωσε επανειλημμένα στους γιατρούς λέγοντάς τους: «Νομίζω ότι έχω κρίση πανικού». Στην συνέχεια εστάλη στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης για αξιολόγηση.

Αυτή είναι μία από τις 308 αναφορές των ασθενών που αποστάλθηκαν σε δωμάτια έκτακτης ανάγκης και έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων (VAERS). Αυτό αντιπροσωπεύει το 0,0064 τοις εκατό των συνολικών 4,8 εκατομμυρίων εμβολιασμών που πραγματοποιήθηκαν, μέχρι τις 5 Ιανουαρίου.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι ασθενείς εμφάνισαν ναυτία, τρόμο, έντονο πόνο (σφάχτη) και δύσπνοια.

Σε μια αναφορά, 33χρονος άνδρας από τη Τζώρτζια που έλαβε το εμβόλιο κατά του Covid-19 της Pfizer στις 17 Δεκεμβρίου 2020 ανέφερε ότι:

«Αρχικά έπρεπε να καθίσω για περίπου 15 λεπτά και ένιωσα το στόμα μου στεγνό, η γλώσσα μου ήταν μυρμήγκιασμα, όχι πρησμένη. Ελέγχθηκα για αναφυλακτικό σοκ. Ένιωσα σαν αδρεναλίνη, και ένιωσα την καρδιά μου να τρέχει, η [αρτηριακή μου πίεση] ήταν υψηλή – έμεινε στο ER για μια ώρα για παρατήρηση. Ένιωσα το ίδιο είδος αίσθησης όταν είχα Covid-19 τον Ιούλιο. Σήμερα το πρωί, είχα ρίγη αλλά όλα έχουν φύγει τώρα», έγραψε.

Διευθύνων Σύμβουλος Pfizer Α.Μπουρλά: «Η Ανοσία Τελειώνει. Θα Πρέπει να Κάνετε και Άλλες Δόσεις»

Το VAERS ιδρύθηκε το 1990 για να χρησιμεύσει ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τον εντοπισμό πιθανών προβλημάτων ασφάλειας στα εμβόλια με αμερικανική άδεια. Διαχειρίζεται από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Ο καθένας που εμβολιάζεται μπορεί να αναφέρει ένα ανεπιθύμητο συμβάν στο σύστημα.

WSJ: «Οι Λογοκριτές του Facebook Παρουσιάζουν τις Απόψεις τους ως Γεγονότα και Φιμώνουν τους Επιστήμονες με Διαφορετικές Απόψεις»

«Το VAERS δεν έχει σχεδιαστεί για να προσδιορίσει εάν ένα εμβόλιο προκάλεσε πρόβλημα υγείας, αλλά είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την ανίχνευση ασυνήθιστων ή μη αναμενόμενων ανεπιθύμητων ενεργειών που ενδέχεται να υποδηλώνουν πιθανό πρόβλημα ασφάλειας με ένα εμβόλιο. Με αυτόν τον τρόπο, το VAERS μπορεί να παρέχει στο CDC και το FDA πολύτιμες πληροφορίες για αναγκαίες πρόσθετες εργασίες που πρέπει να γίνουν σε ένα εμβόλιο και την αξιολόγηση πιθανών ανησυχιών για την ασφάλεια», αναφέρει ο ιστότοπος του συστήματος.

Περιστατικά παρενεργειών με τα πρόσφατα εγκεκριμένα εμβόλια Covid-19 ξεκίνησαν σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της χορήγησής τους. Υγειονομικός υπάλληλος περίθαλψης στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Bartlett στην Αλάσκα υπέστη σοβαρή αλλεργική αντίδραση ή αναφυλαξία, μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer. Μεταφέρθηκε σε δωμάτιο έκτακτης ανάγκης και πέρασε αρκετές νύχτες εκεί μέχρι να πάρει εξιτήριο.

Χιλιάδες άτομα ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν να εργαστούν ή να εκτελέσουν καθημερινές δραστηριότητες ή χρειάστηκαν φροντίδα από επαγγελματία υγείας, αφού έλαβαν μία από τις δόσεις της πρώτης δόσης.

Το Σύστημα Αναφορών Ανεπιθύμητων Συμβάντων του FDA δεν είναι ενημερωμένο ώστε να μπορεί να δημοσιεύσει δεδομένα για το τελευταίο τρίμηνο του 2020.

15.472 Νεκροί και 1,5 Εκατομμύριο Βλάβες (50% Σοβαρές) Αναφέρθηκαν στη Βάση Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από Ανεπιθύμητες Αντιδράσεις των Εμβολίων Covid-19

Εκπρόσωπος του CDC δήλωσε στα τέλη Δεκεμβρίου ότι η υπηρεσία επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την αναφορά ανεπιθύμητων αντιδράσεων στα εμβόλια Covid-19 μέσα στον Ιανουάριο, αλλά ακόμα δεν υπάρχουν νέα.

Το CDC και το FDA δεν απάντησαν σε ερωτήματα σχετικά με τους εκατοντάδες ασθενείς που, σύμφωνα με το VAERS, έχουν μεταφερθεί σε θαλάμους έκτακτης ανάγκης. Το σύστημα έχει λάβει αναφορές 1.156 συνολικών ανεπιθύμητων ενεργειών. Από αυτούς, 17 ήταν «απειλητικές για τη ζωή» και δύο απέκτησαν «μόνιμη αναπηρία».

15.472 Νεκροί και 1,5 Εκατομμύριο Βλάβες (50% Σοβαρές) Αναφέρθηκαν στη Βάση Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από Ανεπιθύμητες Αντιδράσεις των Εμβολίων Covid-19

Εκπρόσωπος της Pfizer δήλωσε τον Δεκέμβριο του 2020 ότι η εταιρεία παρακολουθεί αναφορές πιθανών αλλεργικών αντιδράσεων.

«Οι πληροφορίες συνταγογράφησης έχουν σαφή προειδοποίηση / προφύλαξη ότι η κατάλληλη ιατρική περίθαλψη και επίβλεψη θα πρέπει πάντα να είναι άμεσα διαθέσιμη σε περιπτώσεις σπάνιων συμβάντων αναφυλαξίας μετά τη χορήγηση του εμβολίου», πρόσθεσε.

Σε δήλωση την Τρίτη, εκπρόσωπος της Pfizer δήλωσε ότι η εταιρεία παρακολουθεί στενά «όλες τις αναφορές μετά τον εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένων οποιουδήποτε ατόμου με επιβεβαιωμένη διάγνωση της λοίμωξης ή συμπτωμάτων Covid-19, προσθέτοντας: «Θα εξετάσουμε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για όλες τις περιπτώσεις, και όλες τις αναφορές τυχόν επιβεβαιωμένων συμβάντων μετά από τον εμβολιασμό.»

Η Moderna δεν έχει απαντήσει ακόμα σε αιτήματα για σχολιασμό του θέματος.

Τα άτομα με αλλεργίες σε οποιοδήποτε συστατικό του εμβολίου δεν πρέπει να το κάνουν, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή οδηγία για την υγεία. Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες δεν έχουν ενημερώσει τις έρευνες για σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες αυτόν τον μήνα.

Σύμφωνα με οδηγίες που γνωστοποιήθηκαν λίγο πριν από το τέλος του έτους, το CDC είπε ότι όποιος εμφάνισε αλλεργική αντίδραση μετά τη λήψη ενός από τα εμβόλια δεν πρέπει να λάβει την δεύτερη δόση. Τα εμβόλια χορηγούνται σε δύο δόσεις σε απόσταση μεταξύ τριών εβδομάδων. Το πρακτορείο είπε επίσης ότι οποιοσδήποτε είναι αλλεργικός στο Polysorbate (Πολυσορβικό), το οποίο δεν αποτελεί συστατικό οποιουδήποτε εμβολίου, ή στην PEG (πολυαιθυλενογλυκόλη) δεν πρέπει να λάβει ένα από τα εμβόλια.

Ιατροδικαστής Μ.Ματσάκης: Κορονο-Εμβόλια και Θρομβώσεις. Εμφράγματα του Μυοκαρδίου;

Οι Αξιωματούχοι της υγείας δήλωσαν ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή για τους περισσότερους ανθρώπους και έχουν ενθαρρύνει πολλούς Αμερικανούς να το κάνουν. Είπαν επίσης ότι τα εμβόλια δεν προκαλούν απαραίτητα τις ανεπιθύμητες ενέργειες.

Γυναίκα Έπεσε από τον 3ο Όροφο Νοσοκομείου στην Καβάλα Φωνάζοντας «Έχω Κορονoϊό»

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διασκορπισμένες αναφορές. Αλλά θυμηθείτε, πολλά από αυτά είναι μυρμήγκιασμα και αυξημένο καρδιακό ρυθμό. Αυτό μπορεί να είναι υπεραερισμός γύρω από το εμβόλιο. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρόκειται για πρόβλημα εμβολίου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Brett Giroir, μέλος της Task Force του Λευκού Οίκου Coronavirus, τον περασμένο μήνα.

Σε μια προ-απόδειξη που δημοσιεύθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, μια ομάδα με επικεφαλής αλλεργιολόγους στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης δήλωσε ότι οι αλλεργικές αντιδράσεις συμβαίνουν γενικά σε 1,31 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο δόσεις εμβολίου. Οι αντιδράσεις συχνά αποδίδονται στα ανενεργά συστατικά των εμβολίων, ανέφεραν. Συνέστησαν επίσης, σε άτομα που χορηγούν τα εμβόλια να ρωτούν για το ιστορικό σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων. Εάν οι άνθρωποι απαντήσουν καταφατικά σε έναν ορισμένο αριθμό ερωτήσεων, θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ δέρματος για PEG. Εάν βγει θετικό, δεν θα πρέπει να κάνουν κάποιο από τα νέα εμβόλια.

Δείτε Επίσης:

Σοβαρές Αλλεργικές Αντιδράσεις από τα Εμβόλια Covid-19 Είναι 10 Φορές Πιθανότερο απ’ ότι στα Εμβόλια Γρίπης

FDA: Επίσημη Έκθεση για τις Παρενέργειες του Εμβολίου

Το FDA Κρούει Κώδωνα Κινδύνου για το Εμβόλιο Pfizer/BioNTech: Παράλυση Προσώπου και Άλλες Παρενέργειες

Έκθεση CDC: Οι Δριμείες και Άσχημες Αλλεργικές Αντιδράσεις στα Εμβόλια Κορονοϊού Είναι 10 Φορές Πιο Πιθανές απ’ ότι στα Εμβόλια Γρίπης

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα

Facebook Comments Box