13.3 C
Athens
6.7 C
Washington
20.5 C
Melbourne
14.9 C
London
13.1 C
New York
24.1 C
Sydney
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

ΗΠΑ: Χιλιάδες Επηρεάζονται Αρνητικά Μετά τη Λήψη του Εμβολίου COVID-19

Δημοφιλέστερα

Χιλιάδες άνθρωποι δεν μπορούν να εργαστούν ή να εκτελέσουν καθημερινές δραστηριότητες, ή χρειάζονται φροντίδα από επαγγελματία υγείας, μετά τη λήψη του νέου εμβολίου COVID-19, σύμφωνα με νέα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Από τις 18 Δεκεμβρίου, 3.150 άτομα ανέφεραν αυτό που ο οργανισμός ονομάζει «συμβάντα επιπτώσεων στην υγεία» μετά τον εμβολιασμό.

Εκείνοι που βιώνουν αυτά τα «γεγονότα» είναι «ανίκανοι να εκτελέσουν κανονικές καθημερινές δραστηριότητες, ανίκανοι να εργαστούν» ή «απαιτείται φροντίδα από έναν γιατρό ή επαγγελματία υγείας».

Τα περιστατικά αναφέρθηκαν μέσω του V-safe, μιας εφαρμογής smartphone. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί μηνύματα κειμένου και ερωτηματολόγια για να παρέχει εξατομικευμένα check-in υγείας και επιτρέπει στους χρήστες να ενημερώνουν γρήγορα το CDC εάν αντιμετωπίζουν παρενέργειες.

Το CDC και η Pfizer, που παράγει το εμβόλιο με την BioNTech, δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό της κατάστασης.

Σ.Τσιόδρας: «Θα Έχουμε Lockdown Μέχρι να Εμβολιαστείτε Όλοι»!

Οι πληροφορίες παρουσιάστηκαν στις 19 Δεκεμβρίου από τον Δρ. Thomas Clark, έναν επιδημιολόγο από το CDC, στη Συμβουλευτική Επιτροπή Πρακτικών Ανοσοποίησης, μια ανεξάρτητη επιτροπή που παρέχει συστάσεις στον οργανισμό.

Το CDC δήλωσε ότι χορηγήθηκαν 272,001 δόσεις του εμβολίου από τις 19 Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν δεν είχαν αρνητικές επιπτώσεις.

Το CDC εντόπισε έξι αναφορές περιπτώσεων αναφυλαξίας ή σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης, που συνέβησαν μετά τον εμβολιασμό με το νέο εμβόλιο, ανέφερε ο Clark. Άλλες αναφορές περιπτώσεων εξετάστηκαν και προσδιορίστηκαν να μην είναι αναφυλαξία.

Σε ενημέρωση στις 18 Δεκεμβρίου, το CDC τόνισε ότι όποιος είχε σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε οποιοδήποτε συστατικό του εμβολίου COVID-19 δεν πρέπει να λάβει αυτό το εμβόλιο. Τα άτομα με σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις σε άλλα εμβόλια θα πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους σχετικά με τη λήψη του νέου εμβολίου, ενώ εκείνοι με ιστορικό αναφυλαξίας που δεν σχετίζονται με εμβόλια «μπορούν να εξακολουθούν να εμβολιάζονται».

Politico: Η Κυβέρνηση Απαγορεύει τις Διαδηλώσεις με το Πρόσχημα της Καταπολέμησης του Ιού Αναφέρουν τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης

Όποιος βιώνει αναφυλαξία μετά τη λήψη του πρώτου εμβολίου δεν πρέπει να κάνει το δεύτερο εμβόλιο, είπε το CDC. Τα εμβόλια COVID-19 προορίζονται να χορηγηθούν σε δύο δόσεις, σε απόσταση περίπου τριών εβδομάδων.

Τουλάχιστον πέντε εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας στην Αλάσκα εμφάνισαν ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τη λήψη του εμβολίου Pfizer, ανέφερε το Anchorage Daily News. Ένας εργαζόμενος στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Bartlett χρειάστηκε θεραπεία στο νοσοκομείο για τουλάχιστον δύο νύχτες.

Νοσοκομείο του Ιλλινόις σταμάτησε τους εμβολιασμούς αφού τέσσερις εργαζόμενοι υπέστησαν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Ο Δρ. Peter Marks, διευθυντής του Κέντρου Βιολογικής Αξιολόγησης και Έρευνας της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων, δήλωσε σε δημοσιογράφους στις 17 Δεκεμβρίου ότι ο οργανισμός συνεργάζεται με το CDC και τους συναδέλφους του στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ανίχνευση των αλλεργικών αντιδράσεων.

ΣτΕ: Ο Θάνατος ή οι Παρενέργειες από το Εμβόλιο Εγείρουν Δικαίωμα Αποζημίωσης από το Δημόσιο

«Θα εξετάσουμε όλα τα δεδομένα που μπορούμε από κάθε μία από αυτές τις αντιδράσεις για να διευθετήσουμε ακριβώς τι συνέβη. Και θα προσπαθήσουμε επίσης να καταλάβουμε ποια συστατικά του εμβολίου θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην παραγωγή τους», είπε.

Σημειώνοντας ότι έκανε εικασίες, ο Marks είπε ότι είναι γνωστό ότι η πολυαιθυλενογλυκόλη – ένα συστατικό που υπάρχει τόσο στο εμβόλιο Pfizer όσο και σε αυτό της Moderna που οι ρυθμιστικοί φορείς ενέκριναν νωρίτερα στην ημέρα – μπορεί να συσχετιστούν, ασυνήθιστα, με αλλεργικές αντιδράσεις.

«Έτσι, θα μπορούσε να αποδοθεί ενοχή εδώ. Και γι’ αυτό θα παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά», είπε. “Αλλά δεν γνωρίζουμε σε αυτό το σημείο.”

Και τα δύο εμβόλια έχουν «συστηματικές παρενέργειες», οι οποίες είναι «γενικά ήπιες», δήλωσε ο Marks. Φεύγουν μετά από μια μέρα. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της FDA, οι πιο συχνά αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν κόπωση, πονοκέφαλο, μυϊκό πόνο και ρίγη και φεύγουν μετά από αρκετές ημέρες.

Αρκουμανέας ή.. Αρκουδιάρης;;: «Νέο Μαγείρεμα από τον Αρκουμανέα στην Ημερήσια Έκθεση Επιτήρησης του ΕΟΔΥ για τον Covid-19»

Ένας εθελοντής στην κλινική δοκιμή τελικού σταδίου της Pfizer παρουσίασε αλλεργική αντίδραση. Δύο άτομα στην κλινική δοκιμή φάσης 3 της Moderna παρουσίασαν αναφυλακτικές αντιδράσεις, ανέφερε η εταιρεία κατά τη διάρκεια συνάντησης στις 17 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, τα στοιχεία έδειξαν ότι τα οφέλη υπερτερούν του κινδύνου, ανέφεραν αξιωματούχοι της FDA, καθώς έδωσαν άδεια έκτακτης ανάγκης στα εμβόλια σε απόσταση περίπου επτά ημερών.

Τα άτομα που λαμβάνουν το εμβόλιο για τον COVID-19 πρέπει να παρακολουθούνται για τουλάχιστον 15 λεπτά μετά τον εμβολιασμό, σύμφωνα με το CDC.

Covid-19 ΤΕΛΟΣ: 84,5% Λιγότερες Πιθανότητες να Νοσήσετε Σοβαρά με τα Φάρμακα Bamlanivimab και Etesevimab. Εγκεκριμένα από το FDA!

Εάν κάποιος βιώσει σοβαρή αλλεργική αντίδραση στη λήψη του εμβολίου COVID-19, οι πάροχοι εμβολιασμού υποτίθεται ότι παρέχουν ταχεία φροντίδα και ειδοποίηση των ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Σε αυτή την περίπτωση το άτομο πρέπει να συνεχίσει να παρακολουθείται σε ιατρική εγκατάσταση για αρκετές ώρες τουλάχιστον.

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα

Facebook Comments Box