19.2 C
Athens
23.3 C
Washington
25.9 C
Melbourne
14.9 C
London
17.8 C
New York
15.6 C
Sydney
Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Η Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών που “Αδειάζει” τον Κυβερνητικό Ζόφο και Αυταρχισμό του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη

Δημοφιλέστερα

Δεν είναι η πρώτη φορά που διάφορες Ενώσεις Αστυνομικών αναφέρονται το τελευταίο διάστημα κατά της κυβερνητικής πολιτικής άσκησης υπέρμετρης βίας που φέρνουν την αστυνομία αντιμέτωπη με την κοινωνία. Αυτή τη φορά όμως η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών, ήταν ξεκάθαρη για το ποιος υποκινεί τη βία και από που έρχονται οι εντολές.

Μετά τα τραγικά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, τα οποία σήμερα η κυβέρνηση προσπαθεί να κουκουλώσει και πάλι, βγάζοντας ακόμα και non paper, όπου κατηγορεί τον “φακελωμένο” νεαρό που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τις αστυνομικές δυνάμεις, η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών με ανακοίνωσή της εξαπολύει βαριές κατηγορίες στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «άνωθεν εντολές» και «αχρείαστη και υπέρμετρη καταστολή» από ειδικές αστυνομικές υπηρεσίες που «πρόσφατα στελεχώθηκαν με ανεκπαίδευτο προσωπικό».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση – “φωτιά” της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών:

Κορονοϊός: Έκτακτη Σύσκεψη από την "5άδα της Επιτυχίας" στο Μαξίμου - Σκληρό Lockdown Τύπου Μαρτίου στο Τραπέζι - Κλειστά Σχολεία και Χωρίς Click Away

«Προκειμένου η κυβέρνηση να υλοποιήσει την κατασταλτική και χωρίς προηγούμενο αυταρχική της πολιτική, μας τοποθετεί ακραία απέναντι από τους πολίτες σε μια περίοδο που οι κοινωνικές ισορροπίες είναι συν της άλλης επισφαλείς, λόγω και του παρατεταμένου εγκλεισμού.

Μάλιστα, ειδικές αστυνομικές υπηρεσίες, που πρόσφατα στελεχώθηκαν με ανεκπαίδευτο προσωπικό και όπως ποτέ άλλοτε ενισχύθηκαν σε βάρος των Τμημάτων, έχουν προσανατολιστεί, με άνωθεν εντολές σε αχρείαστη και υπέρμετρη καταστολή, με επακόλουθα πολλές φορές αυθαίρετες πράξεις που η ευθύνη τους βαραίνει την ηγεσία, τα επιχειρήματα της οποίας δεν πείθουν κανέναν.

Οι μέρες που διανύουμε είναι κοινωνικά, οικονομικά και υγειονομικά ζοφερές. Η αυταρχικοποίηση δεν λύνει κανένα πρόβλημα αλλά αντίθετα το επιτείνει. Ήδη τα μεθοδευμένα σε απαξίωση Α.Τ. με ελάχιστο προσωπικό αλλά και τα επιτελεία είναι επιβαρυμένα με φυλάξεις κυβερνητικών στόχων. Με όλα αυτά θα μας οδηγήσουν η μισή αστυνομία να φυλάει την άλλη μισή.

Λαμία: Στο Ψυχιατρείο η Γιατρός που Έλεγε στον Κόσμο Να Μην Εμβολιαστεί

Δουλειά μας είναι υπηρετούμε το Σύνταγμα και τους Νόμους. Δουλειά του Έλληνα αστυνομικού είναι να είναι ταγμένος απέναντι στο έγκλημα και αποδεχόμαστε όλους τους κινδύνους που ο ρόλος μας εγκυμονεί. Δεν είναι δουλειά μας όμως να διακινδυνεύουμε έτι περαιτέρω και να χρησιμοποιούμαστε ως εργαλείο όξυνσης της κοινωνικής έντασης, για να καλύψουμε τις παταγώδεις κυβερνητικές αποτυχίες.

Τη λύση δεν μπορούμε να τη δώσουμε εμείς σε προβλήματα που μόνο πολιτικά μπορούν να λυθούν.

Δυστυχώς, ούτε η φυσική αλλά ούτε και η πολιτική ηγεσία ασχολείται ουσιαστικά με την ασφάλειά μας και δεν εγγυάται την προστασία της σωματικής μας ακεραιότητας και αυτής των πολιτών, αντιθέτως με τις επιλογές τους, τη θέτουν σε κίνδυνο.

DW για Γ.Καραϊβάζ: Όσοι Ασχολούνται με το Οργανωμένο Έγκλημα στην Ελλάδα και τις Σχέσεις του με την Δημόσια Διοίκηση Διατρέχουν Ιδιαίτερο Κίνδυνο

Η δημοκρατία που οφείλουμε με σθένος να προασπίζουμε, δεν αποτελεί περιεχόμενο αστυνομικής επιχείρησης, αλλά διαδικασία συνεχούς εμπέδωσης της».

Δείτε Επίσης:

Στις 22 Μαρτίου θα Επιστρέψει τα Κλειδιά του Λιανεμπορίου ο Άδωνις Γεωργιάδης …ή.. στις 29… για Αγορές με SMS – Τί Δήλωσε

Χολαργός: Αστυνομικός Πυροβόλησε Δύο Φορές στο Αυτοκίνητο Πολίτη που Τράκαρε – Τέθηκε σε Διαθεσιμότητα ο Αστυνομικός

To Κορυφαίο Επιστημονικό Περιοδικό JAMA: «Εποχική Γρίπη ο Κορονοϊός» – Τί Ισχύει για την Μετάδοση, Εμβόλια, Μεταλλάξεις και Ανοσία

Βιέννη: «Κουρτς Παραιτήσου!» – Χιλιάδες Πολίτες στους Δρόμους Κατά της Κυβέρνησης και των Περιοριστικών Μέτρων

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα