32.3 C
Athens
8.8 C
Washington
24 C
Melbourne
19.3 C
London
16.7 C
New York
12.4 C
Sydney
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Η Αττική στα Πρόθυρα Πλήρους Απαγόρευσης Κυκλοφορίας

Δημοφιλέστερα

Καθώς οι καθημερινές μολύνσεις από κορωνοϊό έσπασαν νέο ρεκόρ την Τρίτη και εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας σχετικά με την ικανότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί σε μια περαιτέρω κλιμάκωση, εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας τόνισαν ότι οι νέοι περιορισμοί που τέθηκαν σε ισχύ την Τρίτη πρέπει να επιβληθούν εάν η Αττική θέλει να αποφύγει ένα ολικό lockdown.

Οι ειδικοί παρακολουθούν την αύξηση των λοιμώξεων στην Αττική καθώς και το ποσοστό των θετικών τεστ Covid-19. Ένα άλλο βασικό ζήτημα είναι το ποσοστό πληρότητας των κρεβατιών σε μονάδες εντατικής θεραπείας που προορίζονται για Covid ασθενείς. Τη Δευτέρα, ελήφθη το 70% των κρεβατιών ΜΕΘ για ασθενείς Covid στην Αττική. Οι λοιμώξεις αυξήθηκαν κατά 30% από την περασμένη εβδομάδα, ενώ στη Θεσσαλονίκη, η οποία την Τρίτη τέθηκε σε πλήρη κλείδωμα, οι περιπτώσεις υπερδιπλασιάστηκαν.

1 Χρόνος Lockdown: Οι Μεγαλύτερες "Δύο Εβδομάδες" στην Ιστορία - Η Πιο Καταστροφική Δημόσια Πολιτική του Αιώνα Μεγαλώνει και Δεν Φαίνεται να Επιβραδύνεται

Ο αριθμός των ημερήσιων λοιμώξεων σε εθνικό επίπεδο, που ανακοινώθηκαν την Τρίτη ήταν 2.166, ανεβάζοντας το σύνολο σε 44.246. Από τις νέες περιπτώσεις, 542 ήταν στην Αττική και 595 στη Θεσσαλονίκη, με τα περιστατικά στη Ροδόπη και τη Λάρισα σε τριψήφια νούμερα, 108 και 106 αντίστοιχα. Επιπλέον απεβίωσαν 13 οι οποίοι αύξησαν τον αριθμό των θανάτων σε 655, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων Covid ασθενών ήταν 169.

Εν τω μεταξύ, από το ιικό φορτίο που εντοπίστηκε σε δοκιμές λυμάτων στην Αττική την περασμένη Κυριακή, ειδικοί υποθέτουν ότι υπάρχουν περίπου 52.000 ενεργές μολύνσεις Covid στην Αττική.
«Δεν έχουμε περιθώρια εφησυχασμού», δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η πρόσφατη αύξηση των περιπτώσεων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του φαγητού και του ποτού σε εσωτερικούς χώρους, είπε, σημειώνοντας ότι ένα μολυσμένο άτομο που δεν φοράει μάσκα σε κλειστή περιοχή είναι 10 φορές πιο πιθανό να μεταδώσει τον ιό από κάποιον που φοράει μάσκα.

85 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζητούν να Κατατεθούν Όλα τα Πρακτικά των Λοιμωξιολόγων στη Βουλή

Εν τω μεταξύ, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης είπε ότι απασχολούνται 209 από τα 331 κρεβάτια ΜΕΘ της χώρας για Covid ασθενείς. Στη Θεσσαλονίκη, λαμβάνονται 63 από τα 83 κρεβάτια ΜΕΘ και στην Αττική 99 από τα 140.

«Η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ είναι ένας από τους παράγοντες που θα καθορίσουν εάν θα ληφθούν αυστηρότερα μέτρα στην Αττική», δήλωσε ο Χαράλαμπος Γκόγκος, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα κρεβατιών ΜΕΘ, η Αττική είναι ακριβώς κάτω από το επίπεδο στο οποίο απαιτείται πλήρης lockdown. «Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση τις επόμενες ημέρες με την ελπίδα ότι η πανδημία θα περιοριστεί λόγω των νέων μέτρων», είπε.

Covid-19: Οι Μελέτες/Οδηγοί των Παν/μιων Yale και Vanderbilt για το Πώς θα Κάνουν τους Ανεμβολίαστους να.. Ντρέπονται για Λογαριασμό τους..

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η πίεση στο σύστημα υγείας ήταν «εντελώς διαχειρίσιμη».

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα

Facebook Comments Box