19.9 C
Athens
11.3 C
Washington
23.8 C
Melbourne
12.7 C
London
18.6 C
New York
23.5 C
Sydney
Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Η Πανδημία SPARS 2025 – 2028: Ένα Φουτουριστικό Σενάριο για τη Διευκόλυνση της Επικοινωνίας Ιατρικών Αντιμέτρων

Δημοφιλέστερα

Read this article in English here.

Η αποτελεσματική επικοινωνία για ιατρικά αντίμετρα – συμπεριλαμβανομένων φαρμάκων, συσκευών και βιολογικών – είναι συχνά κρίσιμη σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Μια τέτοια επικοινωνία, ωστόσο, δεν συμβαίνει απλώς. Πρέπει να προγραμματιστεί και να προετοιμαστεί. Ένας μηχανισμός για την ανάπτυξη στρατηγικών επικοινωνίας είναι μέσω της χρήσης προοπτικών σεναρίων, τα οποία επιτρέπουν στους αναγνώστες την ευκαιρία να επαναλάβουν τις απαντήσεις, ενώ παράλληλα ζυγίζουν τις επιπτώσεις των ενεργειών τους.

Δείτε Επίσης: Event 201: Η Άσκηση Πανδημίας Υψηλού Επιπέδου στις 18 Οκτωβρίου 2019, στη Νέα Υόρκη

Αυτό το άρθρο περιγράφει την ανάπτυξη ενός τέτοιου σεναρίου: Η Πανδημία SPARS 2025–2028.

Τα βήματα αυτής της διαδικασίας περιελάμβαναν αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, τον εντοπισμό πιθανών κρίσιμων αβεβαιοτήτων και, στη συνέχεια, τη χρήση αυτού του πλαισίου για τη δημιουργία μιας ιστορίας που καλύπτει τόσο τις φάσεις απόκρισης όσο και τις φάσεις ανάκτησης ενός φανταστικού συμβάντος έκτακτης ανάγκης.

Συζητούνται επίσης μαθήματα από την ανάπτυξη σεναρίων και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το σενάριο για τη βελτίωση της επικοινωνίας.

Οκτώβριος: Σημειώνονται οι πρώτοι θάνατοι στις ΗΠΑ λόγω του SPARS. Αρχικά, πιστεύεται ότι αυτοί οι θάνατοι προκλήθηκαν από τη γρίπη.

Νοέμβριος: Περιπτώσεις SPARS αναφέρονται σε ολόκληρη τη Μινεσότα και σε έξι άλλες πολιτείες. Τα ταξίδια διακοπών για την Ημέρα των Ευχαριστιών και τα ψώνια Black Friday διευκολύνουν τη διάδοση του SPARS και σε άλλες πολιτείες και χώρες (26 πολιτείες και πολλές άλλες χώρες έως τα μέσα Δεκεμβρίου). Η ΠΟΥ κήρυξε την πανδημία SPARS ως Έκτακτη Ανάγκη Δημόσιας Υγείας διεθνούς προβληματισμού.

Δεκέμβριος: Δεν υπάρχει θεραπεία ή εμβόλιο για τον SPARS, αλλά υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι το αντιικό Kalocivir θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό ως θεραπευτικό φάρμακο. Ένα ιδιόκτητο εμβόλιο που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από ένα πολυεθνικός όμιλος ζωικού κεφαλαίου (GMI)  προτάθηκε ως πιθανό θεμέλιο για ανθρώπινο εμβόλιο. Το εμβόλιο αναπτύχθηκε για να καταπολεμήσει ένα ξέσπασμα παρόμοιου αναπνευστικού ιούς κορονοϊού σε πληθυσμούς θηλαστικών με οπές στην νοτιοανατολική Ασία, αλλά το εμβόλιο δεν είχε λάβει άδεια από κανέναν κανονισμό εξουσία ή δοκιμασμένο σε ανθρώπους. Υπήρξαν ανησυχίες για πιθανές παρενέργειες.

Politico: Η ΕΕ «Ξεφορτώνεται» τα Εμβόλια της AstraZeneca σε Τρίτες Χώρες - Ο Μητσοτάκης Διαφωνεί

2026

Ιανουάριος: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναθέτει στη CynBio να αναπτύξει και να παράγει ένα ανθρώπινο εμβόλιο SPARS με βάση το GMI εμβόλιο για ζώα. Ο γραμματέας του HHS επικαλέστηκε τη Δημόσια Ετοιμότητα και τον Νόμο Έκτακτης Ανάγκης (PREP Act) για την παροχή προστασίας της ευθύνης των κατασκευαστών και των παρόχων εμβολίων. Το Κογκρέσο εγκρίνει και διαθέτει χρηματοδοτήσεις έκτακτης ανάγκης βάσει του νόμου PREP για την παροχή αποζημιώσεων για τις δυνητικές ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο. Ύστερα από αναφορές σχετικά με την περιορισμένη επιτυχία του Kalocivir στη θεραπεία ασθενών με σοβαρές λοιμώξεις SPARS, ο FDA εξέδωσε μία Εξουσιοδότηση Έκτακτης Ανάγκης (EUA) για το αντιικό. Το Kalocivir είχε αξιολογηθεί ως θεραπευτικό φάρμακο για τον SARS και τον MERS, και αρκετά εκατομμύρια δόσεις διατηρούνται στο SNS, τα οποία θα μπορούσαν να διοχετευθυούν όπως απαιτείται, ενώ η παραγωγική ικανότητα μπορεί να ανταπεξέλθει στη ζήτηση. Οι FDA, CDC και NIH παρείχαν φαινομενικά αντικρουόμενες ανακοινώσεις σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του Kalocivir. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το δημόσιο άγχος γύρω από τον SPARS είχε ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη χρήση του Kalocivir, τις συχνές αυτοαναφορές συμπτωμάτων SPARS και την αύξηση της ζήτησης για ιατρική περίθαλψη. Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ο SPARS εντοπίστηκε σε 42 χώρες και σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ.

Φεβρουάριος: Η έλλειψη πολιτιστικής επάρκειας του FDA και άλλων κυβερνητικών επικοινωνιακών πολιτικών έγιναν εμφανή μεταξύ των διαφόρων εθνοτικών ομάδων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα βίντεο ενός 3χρονου που έκανε εμετό και λιποθύνησε μετά τη λήψη μιας δόσης Kalocivir διαδόθηκε ευρέως και γρήγορα μέσω των κοινωνικών δικτύων και μέσων μαζικής ενημέρωσης, ενισχύοντας την αντίθεση για την EUA (Εξουσιοδότηση Έκτακτης Ανάγκης). Ο κανονισμός για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων από κοινού εξουσιοδότησαν την επείγουσα χρήση ενός νέου αντιικού φαρμάκου, VMax, στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάποιοι Αμερικανοί προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο VMax, online ή ταξιδεύοντας στην Ευρώπη.

Ανοίγουν από Δευτέρα Κομμωτήρια και Βιβλιοπωλεία - Απαγόρευση Κυκλοφορίας από τις 10 το Βράδυ - Πως Γίνεται το Click Away

Απρίλιος: Το CDC δημοσιεύει μια επικαιροποιημένη (και σημαντικά χαμηλότερη) υπόθεση για το ποσοστό θνησιμότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες · η αντίληψη για μικρότερο κίνδυνο προκάλεσε μείωση του δημόσιου ενδιαφέροντος.

Μάιος: Παραγωγή Corovax, το εμβόλιο SPARS που παράγεται από τη CynBio, είναι σε εξέλιξη. Ομοσπονδιακές υπηρεσίες ξεκινούν επικοινωνιακή εκστρατεία χρησιμοποιώντας γνωστά δημόσια πρόσωπα με μικτά αποτελέσματα. Έχουν αναφερθεί δημοσκοπήσεις 15-23% αύξηση της γνώσης για τον SPARS και το Kalocivir σε όλη την επικράτεια. Ο πασίγνωστος τραγουδιστής / είδωλο της Hip-hop, BZee, προωθεί επιτυχώς την προώθηση των μηνυμάτων για την δημόσια υγεία με ένα διαδικτυακό βίντεο κλιπ, αλλά έχασε την αξιοπιστία του όταν συνέκρινε του εθελοντές για τις δοκιμές του Corovax με τους «εθελοντές» στη μελέτη της σύφιλης Tuskegee. Ομοίως, ο πρώην πρόεδρος Bennett παρείχε μη δεσμευτική απάντηση όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε το Kalocivir για τον νέο του εγγονό. Οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας ανακαλύπτουν ότι μία σχετικά νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, UNEQL, χρησιμοποιείται ως πρωταρχικό μέσο επικοινωνίας στους πληθυσμούς φοιτητικής ηλικίας.

Ιούνιος: Το Corovax μπαίνει στο τελικό στάδιο της ταχείας αξιολόγησής του και η παραγωγική ικανότητα αυξάνεται. Δέκα εκατομμύρια δόσεις αναμένεται να είναι διαθέσιμες μέχρι τον Ιούλιο με πενήντα εκατομμύρια ακόμη τον Αύγουστο. Η Συμβουλευτική Επιτροπή του CDC για την Πρακτική Ανοσοποίησης (ACIP) ανακοίνωσε ομάδες προτεραιότητας για εμβολιασμό. Οι πάροχοι Φροντίδας Υγείας δεν συμπεριλήφθηκαν ως προτεραιότητα, υποκινώντας διαμαρτυρίες από γιατρούς και νοσοκόμες σε όλη τη χώρα. Προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στη διανομή της περιορισμένης διαθεσιμότητας Corovax, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ζητάει έκθεση συνοπτικών πληροφοριών από τις πολιτείες σχετικά με τα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας ασθενών (EHRs) για την εκτίμηση του αριθμού των ατόμων υψηλού κινδύνου στον πληθυσμό. Αυτή η προσπάθεια συνάντησε αντίσταση από το κοινό, διαμαρτυρώμενο για την πρόσβαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ιδιωτικές ιατρικές πληροφορίες.

Σλοβακία: Αναστέλλεται η Χρήση του Εμβολίου της AstraZeneca Μετά τον Θάνατο 47χρονης

Ιούλιος: Μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμών σε εθνικό επίπεδο, μια βλάβη σε ηλεκτρικό δίκτυο στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό είχε ως αποτέλεσμα μια εκτεταμένη διακοπή ρεύματος που διήρκεσε δύο εβδομάδες. Κρατικές και τοπικές υπηρεσίες για την δημόσια υγεία, ελλείψει των ηλεκτρονικών μέσων, ξεκινούν επικοινωνιακά προγράμματα με αφίσες και φυλλάδια που προωθούν το πρόγραμμα εμβολιασμών. Οι προσπάθειες προώθησης από τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης σε όλη τη χώρα της εκστρατείας εμβολιασμού και τα δεδομένα των πληθυσμών, βοηθούν στην αύξηση της αποτελεσματικότητας στη διανομή των εμβολίων.

Αύγουστος: Το πρόγραμμα εμβολιασμού Corovax αντιμετωπίζει αντίσταση από αρκετές ομάδες: Υποστηρικτές εναλλακτικής ιατρικής, Μουσουλμάνοι, Αφρικανοί Αμερικανοί και ακτιβιστές κατά του εμβολιασμού. Αρχικά, αυτές οι ομάδες, λειτουργούν ανεξάρτητα, αλλά επέρχεται η ένωσή τους μέσω κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ώστε να αυξηθεί η επιρροή τους.

Σεπτέμβριος: Η Ιαπωνία ανακοινώνει ότι δεν εγκρίνει την Corovax για χρήση στην Ιαπωνία, λόγω της ανάπτυξης και παραγωγής δικού της εμβολίου.

Οκτώβριος: Φοιτητές κυρίως στις ανατολικές και δυτικές ακτές διαμαρτυρίύρωνται ενάντια στην άνιση παγκόσμια διαθεσιμότητα Corovax. Τα ποσοστά εμβολιασμών μεταξύ αυτών των μαθητών ήταν κάτω από τον μέσο όρο των φοιτητών σε άλλες περιοχές της χώρας.

Νοέμβριος: Το κίνημα κατά των αντι-εμβολιαστών, που δημιουργήθηκε μετά το ξέσπασμα της ιλαράς το 2015 στις Ηνωμένες Πολιτείες, επανήλθε προσπαθώντας να καταπολεμήσει την αντι-εμβολιαστικής ομάδα. Ο FDA, το CDC και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες διπλασιάζουν επίσης τις επικοινωνιακές τους προσπάθειες για την προώθηση της εκστρατείας εμψολιασμού με Corovax. Αυξανόμενος αριθμός περιπτώσεων πνευμονίας μετά από μόλυνση με τον SPARS αναφέρονται σε ολόκληρη τη χώρα.

Δεκέμβριος: Το πρόγραμμα εμβολιασμών σε εθνικό επίπεδο επεκτείνεται καθώς και οι πληθυσμοί προτεραιότητας ώστε να συμπεριληφθεί και η υπόλοιπη χώρα. Ομοσπονδιακές υπηρεσίες ανακοινώνουν την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμών περιλαμβάνοντας στοχευμένες διαδικτυακές διαφημίσεις.

Νέα Υόρκη: Δωρεάν... Μαριχουάνα σε Όσους Κάνουν το Εμβόλιο Covid-19

2027

Φεβρουάριος: Τα περιστατικά πνευμονίας μετά από μόλυνση από SPARS δημιουργούν ελλείψεις στα αποθέματα των αντιβιοτικών σε όλη τη χώρα. Ο γραμματέας HHS εξουσιοδοτεί την διανομή των παλαιότερων παρτίδων αντιβιοτικών από το SNS ώστε να συμπληρωθεί η απαιτούμενη παροχή αντιβιοτικών σε εθνικό επίπεδο. Οι δοκιμές των αντιβιοτικών στην απογραφή του SNS δείχνουν ότι το 94% από τα υπόλοιπα αντιβιοτικά των παλαιότερων παρτίδων που διατηρούνταν έχουν επαρκή ισχύ. Οι δοκιμές γίνονται τον Αύγουστο του 2026 καταλήγωντας στην παράταση της ημερομηνίας λήξης αυτών των παρτίδων, για δύο επιπλέον έτη, από το 2027 στο 2029.

Μάρτιος: Φήμες διαδίδονται μέσω παραδοσιακών και κοινωνικών μέσων ότι η κυβέρνηση διέθεσε ληγμένα αντιβιοτικά. Η Alyssa Karpowitz, ηγέτιδα στο κίνημα φυσικής ιατρικής, ζήτησε ιατρική περίθαλψη σε τμήμα έκτακτης ανάγκης αφού οι φυσικές θεραπείες απέτυχαν να επιλύσουν την βακτηριακή πνευμονία του γιου της. Μετά από επιτυχημένη θεραπεία με σωστά αντιβιοτικά από την προμήθεια SNS, γημοσιεύει στους κύκλους της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οφέλη των «ληγμένων» αντιβιοτικών.

Απρίλιος: Η επιδημιολογική ανάλυση των πληθυσμιακών δεδομένων και των ανεξάρτητων αρχών σχετικά με τις παρενέργειες του Corovax έρχονται σε σύγκρουση με τις επίσημες ομοσπονδιακές αναφορές. Οι ανεξάρτητες αναλύσεις κερδίζουν δημοτικότητα στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω της οπτικής τους παρουσίασης και του διαδραστικού τους περιεχομένου. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να αντικρούσουν με δεδομένα και δελτία τύπου αποτυγχάνουν σε μεγάλο βαθμό.

Μάιος: Αναφορές των παρενεργειών Corovax άρχιζουν να κερδίζουν την προσοχή. Αρκετοί γονείς παιδιών που εμφάνισαν νευρολογικά συμπτώματα αφού έλαβαν το εμβόλιο μηνύουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την CynBio. Οι αγωγές απορρίπτονται καθώς ενημερώνονται για διαθέσιμα κεφάλαια αποζημίωσης μέσω του νόμου PREP και του Εθνικό Ταμείου Αποζημίωσης Εμβολιασμών.

Ο Καθηγητής Γ. Ιωαννίδης Εξηγεί τα Δεδομένα από τον W.H.O. : Ποια Είναι η Πραγματική Θνησιμότητα του Covid-19

Νοέμβριος: Αρχικές αναφορές μακροπρόθεσμων παρενεργειών του εμβολίου Corovax εμφανίζονται. Αυτές οι αναφορές προκύπτουν κυρίως από τους πληθυσμούς αρχικής προτεραιότητας (υψηλού κινδύνου) και είναι λίγες σε αριθμό. Με λίγα διαθέσιμα δεδομένα και πολλές προϋπάρχουσες παθήσεις, οι αρχικές μελέτες δεν μπορούν να εντοπίσουν στατιστικά σημαντική σχέση του εμβολίου με τυχόν μακροπρόθεσμες παρενέργειες. Οι αξιώσεις αποζημίωσης τίθονται σε αναστολή αορίστου χρόνου ωσότου μπορέσουν να συλλεχθούν περαιτέρω δεδομένα και να ολοκληρωθεί η ανάλυση. Σε απάντηση στη δημόσια ζήτηση για αποζημίωση των μακροπρόθεσμων παρενεργειών, ο Γραμματέας του HHS καλεί το Κογκρέσο να διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για την διαδικασία της ομοσπονδιακής αποζημίωσης για να ανακούφιση τις ανησυχίες για ενδεχόμενες αδικίες. Το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης πιέζουν το Κογκρέσο να αυξήσουν τα εγκεκριμένα κεφάλαια για αποζημίωση βάσει του νόμου PREP.

2028

Αύγουστος: Κηρύσσεται επίσημα ότι η πανδημία SPARS τελείωσε. Ωστόσο, οι ειδικοί εξακολουθούν να ανησυχούν για το ενδεχόμενο μελλοντικών εστιών μόλυνσης από τα κατοικίδια ζώα.

Διαβάστε όλη την εργασία στα Αγγλικά:

The SPARS Pandemic 2025-2028_ A Futuristic Scenario to Facilitate

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα