15.1 C
Athens
1.1 C
Washington
12.8 C
Melbourne
6.7 C
London
2.7 C
New York
17.3 C
Sydney
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Η Πολιτική της Νορβηγίας Σχετικά με το Εμβόλιο Pfizer Παραραμένει Αμετάβλητη Μετά τους Θανάτους

Δημοφιλέστερα

Αρκετοί ηλικιωμένοι και αδύναμοι άνθρωποι που έλαβαν το εμβόλιο έχουν πεθάνει, αλλά αξιωματούχος δηλώνει ότι «δεν είναι δεδομένο» το ότι οι θάνατοι σχετίζονται με το εμβόλιο.

Η Νορβηγία δεν θα αλλάξει την πολιτική της σχετικά με τη χορήγηση του εμβολίου Covid-19 του Pfizer-BioNTech μετά από θανάτους σε άτομα με υψηλή αδυναμία, αλλά αξιωματούχοι έχουν πει ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πρέπει να αξιολογούν πιο προσεκτικά τους ασθενείς πριν αποφασίσουν εάν θα τους χορηγήσουν το εμβόλιο.

Από τις 14 Ιανουαρίου, 23 αναφορές θανάτων ύποπτων για συσχέτιση με τα εμβόλια Covid-19 έχουν υποβληθεί στο νορβηγικό μητρώο υγείας.

Από τις 13 περιπτώσεις που αναλύθηκαν λεπτομερώς μέχρι στιγμής, οι αποθανόντες ήταν ηλικιωμένοι, αδύναμοι και είχαν σοβαρές ασθένειες, δήλωσε τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους η Καμίλα Στόλτενμπεργκ, διευθύντρια του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας (FHI).

«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι περίπου 45 άτομα πεθαίνουν κάθε μέρα σε γηροκομεία στη Νορβηγία, οπότε δεν είναι δεδομένο ότι αυτό αντιπροσωπεύει υπερβολική θνησιμότητα ή ότι υπάρχει αιτιώδης σχέση», είπε.

Η Στόλτενμπεργκ επανέλαβε ότι οι οδηγίες του FHI για τη χορήγηση του εμβολίου παρέμειναν οι ίδιες, δηλώνοντας ότι οι γιατροί πρέπει να εξετάζουν τη συνολική υγεία των ασθενών τους προτού τους χορηγήσουν το εμβόλιο.

«Κάποιος πρέπει να έχει μια εκτίμηση για κάθε άτομο που πρόκειται να του χορηγηθεί το εμβόλιο», είπε.

Ωστόσο, πρόσθεσε: «Δεν είναι αδύνατο ότι ορισμένοι από αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο είναι τόσο αδύναμοι που ίσως θα έπρεπε να το είχατε επανεξετάσει και να μην τους χορηγούσατε το εμβόλιο, επειδή είναι τόσο άρρωστοι που θα μπορούσαν να έχουν επιδεινωθεί από τις κανονικές παρενέργειες καθώς το σώμα αντιδρά και δημιουργεί ανοσία.»

«Μονάδες Ανάνηψης» Τοποθετούν οι Βρετανοί στα Κέντρα Εμβολιασμού με το Εμβόλιο της Pfizer - Θα Έχουμε κι Εμείς στην Ελλάδα;

Τα νέα για τους θανάτους προκάλεσαν ανησυχία για την ασφάλεια του εμβολίου.

Η BioNTech είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι νορβηγικές υγειονομικές αρχές άλλαξαν τη σύστασή τους σε σχέση με τον εμβολιασμό των ασθενών.

Όμως αργότερα η εταιρεία απέσυρε τη δήλωση μετά από διευκρινίσεις από τη Νορβηγία. Η Pfizer δεν είχε κανένα άμεσο σχόλιο.

Ο αριθμός των νεκρών της Νορβηγίας από την πανδημία ανέρχεται σήμερα σε 521 άτομα, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

«Πολύ σπάνια περιστατικά»

Η Νορβηγία εμβολιάζει επί του παρόντος τους κατοίκους σε κέντρα φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με σοβαρές υποκείμενες καταστάσεις.

Κατά μέσο όρο 400 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε εβδομάδα σε γηροκομεία και εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης στη σκανδιναβική χώρα.

Συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες στα εμβόλια RNA messenger – όπως το εμβόλιο Pfizer-BioNTech – περιλαμβάνουν πυρετό, ναυτία και διάρροια.

Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των γειτόνων της Νορβηγίας, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Ισλανδίας και της Σουηδίας, ανέφεραν επίσης θανάτους μετά τον εμβολιασμό, αλλά δεν έχουν αποδειχθεί άμεσες σχέσεις με το εμβόλιο.

Περισσότεροι από 48.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα στη Νορβηγία.

Ο Πρωθυπουργός “χαλαρώνει” τους περιορισμούς

Η Νορβηγία είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επιβάλλοντας αυστηρότερους περιορισμούς νωρίτερα από πολλές άλλες χώρες.

Ο 14-ημερών αθροιστικός αριθμός περιστατικών Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους ήταν στα 157,95 την εβδομάδα που έληξε στις 10 Ιανουαρίου, το πέμπτο χαμηλότερο στην Ευρώπη μετά την Ισλανδία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Φινλανδία, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

Η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ ανακοίνωσε τη Δευτέρα την ελάφρυνση ορισμένων περιορισμών που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση του Covid-19, αφού πρόσθετα μέτρα που ελήφθησαν για δύο εβδομάδες φαίνεται να έχουν επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα στην επιβράδυνση της μετάδοσης.

Τα Επτά Βήματα από την Πανδημία στον Ολοκληρωτισμό

Ωστόσο, η Σόλμπεργκ τόνισε ότι τα ποσοστά μόλυνσης παραμένουν πολύ υψηλά για για εφησυχασμό.

«Αν και τα μέτρα φαίνεται να λειτουργούν και τα ποσοστά μόλυνσης είναι κάπως χαμηλότερα, η κατάσταση είναι ακόμα αβέβαιη», είπε στο κοινοβούλιο. «Τα ποσοστά μόλυνσης είναι ακόμη πολύ υψηλά, αλλά με κοινές προσπάθειες, μπορούμε να μειώσουμε τη μετάδοση».

Δείτε Επίσης:

Νορβηγία: Έρευνα για τον Θάνατο 23 Ανθρώπων που Πέθαναν Μετά το Εμβόλιο Κατά του Covid-19

Οι 7 Κυριότεροι Λόγοι για τους Οποίους Πολλοί Άνθρωποι Βγαίνουν Θετικοί στον Covid-19 Μετά τον Εμβολιασμό

Πρόεδρος Ρουμανίας για την Πρόταση του Μητσοτάκη στην Ε.Ε. για Πιστοποιητικό Εμβολιασμού: «Δεν Νομίζω ότι Είναι Καλή Ιδέα. Πρέπει να Υπάρχει Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, Αλλά Πρέπει να Χρησιμοποιείται για Ιατρικούς Λόγους, Όχι για ταξίδια.»

Περού – Δικαστική Απόφαση: «Ο COVID-19 Είναι Δημιούργημα του Μ.Γκέιτς και του Τζ.Σόρος – Αυτοί τον Κατασκεύασαν»

 

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα