15.2 C
Athens
23.3 C
Washington
31.4 C
Melbourne
6.9 C
London
12.2 C
New York
10.5 C
Sydney
Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Ισπανία: Το Εμβόλιο της Astrazeneca θα Χορηγείται Μόνο στα Άτομα Κάτω των 55 Ετών – Από 12 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα για τους 60-64 Ετών

Δημοφιλέστερα

Η Ισπανία δήλωσε ότι θα περιορίσει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του Covid-19 στα άτομα κάτω των 55 ετών, καθιστώντας την το τελευταίο ευρωπαϊκό έθνος που θα επιβάλει περιορισμό ηλικίας σε αυτό.

Η Ελλάδα ξεκινάει στις 12 Φεβρουαρίου τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο Astrazeneca στους 60 – 64 ετών.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια ενός αυξανόμενου αριθμού χωρών στην Ευρώπη που έχουν περιορίσει ηλικιακά την χρήση του εμβολίου, παρά την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για όλους τους ενήλικες την περασμένη εβδομάδα.

Η επιτροπή δημόσιας υγείας, σε συνάντηση την Παρασκευή και ύστερα από επιστημονική τεκμηρίωση, ενέκρινε τον καθορισμό των 55 ετών, ως μέγιστο όριο ηλικίας, για τους ανθρώπους που μπορούν να λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του Covid-19“, ανέφερε σε δήλωσή του το ισπανικό υπουργείο Υγείας.

Την περασμένη εβδομάδα, η γερμανική αρχή εμβολίων συνέστησε να μην χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca για τα άτομα άνω των 65 ετών, κρίνοντας ότι δεν υπήρχαν «αρκετά στοιχεία» σχετικά με την αποτελεσματικότητά του σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Αυτό Είναι το Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού που Προτείνει η Κομισιόν

Η Γαλλία ακολούθησε το ίδιο την τρίτη και η Αυστρία, το Βέλγιο, η Πολωνία, η Σουηδία και οι οι υπόλοιπες χώρες της Νότιας Ευρώπης έχουν λάβει παρόμοια μέτρα.

Η Ελβετία ζήτησε “πρόσθετες μελέτες” και παρόλο που η Ιταλία ενέκρινε το εμβόλιο, συνέστησε τη χρήση εναλλακτικού εμβολίου για άτομα άνω των 55 ετών.

Η διαμάχη για την ηλικία δημιούργησε μια σειρά από κωλυσιεργίες στις παραδόσεις από την AstraZeneca, που ανάγκασαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να επαναξιολογήσει τη στρατηγική εμβολιασμού της.

Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι το τρίτο εμβόλιο για έγκριση από την ΕΕ μετά από αυτά που αναπτύχθηκαν από την Pfizer / BioNTech και τη Moderna.

Αυτό Είναι το Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού που Προτείνει η Κομισιόν

Ωστόσο, η αποτελεσματικότητά του αναφέρεται ότι είναι μόλις 60%, σε σύγκριση με το περισσότερο από 90% που ισχυρίζονται οι ανταγωνίστριες εταιρείες.

Η Ισπανία έχει εμβολιάσει μέχρι στιγμής περίπου 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους και σκοπεύει να καλύψει το 70% του πληθυσμού της μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, στόχος που επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη από την κυβέρνηση παρά τις ελλείψεις και τις καθυστερήσεις στην προμήθεια εμβολίων.

Επίσης την Τετάρτη, η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάρις δήλωσε ότι η Ισπανία είναι «ανοιχτή» την προοπτική της χρήσης του εμβολίου Sputnik V της Ρωσίας, εφόσον έχει εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

Η Ισπανία έχει καταγράψει πάνω από 61.000 θανάτους από σχεδόν 3.000.000 κρούσματα.

Δείτε Επίσης:

Στις 12 Φεβρουαρίου το.. ..Ξεστοκάρισμα της AstraZeneca στους 60-64 Ετών Αφού Στους Γηραιότερους Αποδείχθηκε.. ..Τζούφιο.. – Πώς θα Χορηγηθεί

Το 30% του Πληθυσμού στο Ισραήλ και το 20% στα ΗΑΕ Έχουν Εμβολιαστεί, και Σημειώνουν Νέο Υψηλό Ρεκόρ Κρουσμάτων!

Το 30% του Πληθυσμού στο Ισραήλ και το 20% στα ΗΑΕ Έχουν Εμβολιαστεί, και Σημειώνουν Νέο Υψηλό Ρεκόρ Κρουσμάτων!

Αλλάζει Ρότα η Ελληνική Κυβέρνηση, Αγορά Εμβολίων από 6 Εταιρείες – Δείτε Ποιές Είναι και το Σχέδιο για τους Εμβολιασμούς (PDF)

Γαλλία: Οι Αρχές Έβαλαν σε Ψυχιατρική Κλινική Κορυφαίο Καθηγητή που Δημοσιοποίησε Αποδείξεις για το Ότι ο Covid-19 Είναι Προσχεδιασμένος (Βίντεο)

Πανεπιστήμιο Johns Hopkins: Ναι, Μπορεί να Γίνει Εμβολιασμός Μέσω Τεστ Εισαγόμενο Από την Μύτη Και Στοχεύοντας τον Εγκέφαλο

CDC: Αύξησε Αυθαίρετα Κατά 1600% τους Θανάτους από Covid-19 το 2020 – Το Έγγραφο/ Οδηγός Προς Τα Νοσοκομεία από το CDC για την Καταχώρηση Θανάτων ως από Covid-19

Facebook Comments Box

Κόσμος

Αναγνώστης του TGNews καταγγέλλει την ρήψη αποβλήτων και απορριμμάτων των εργαστηρίων Γενετικής και Βιοπαθολογείας του ΕΟΠΥΥ στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου στα Ιλίσια σε ανοιχτό κάδο μπάζων!
Από Ξημερώματα 25ης Μαρτίου Έως την Κυριακή 28/05.. η Υποβολή Προσφορών για την Προμήθεια των PCR Τεστ.. - ΣΥΡΙΖΑ: Πιστός Πλασιέ της Siemens ο Μητσοτάκης
Ο καταγγέλλων έκανε την διαπίστωση ..επ' αυτοφώρω.. την στιγμή που είδε μια εργαζόμενη του ΕΟΠΥΥ να πηγαίνει να αφήνει τα απορρίμματα των εργαστηρίων περί τα 50 μέτρα πιο κάτω από την είσοδο του ΕΟΠΥΥ...
Read this article in English here.Τα εύσημα ανήκουν στον άνθρωπο που ανακοίνωσε την πανδημία πριν από 40 χρόνια. Και αν αυτό το πρώτο κύμα, όπως έχει πει, είναι απλώς μια "πλανδημική" που επιτρέπει στις κυβερνήσεις να πειθαρχήσουν σκληρά ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με την ελευθερία, το επόμενο θα είναι τρομερό και θανατηφόρο επειδή θα συνοδεύεται από ακόμη πιο δρακόντεια...

Δημοφιλέστερα Άρθρα