31.9 C
Athens
26.9 C
Washington
24.1 C
Melbourne
14.9 C
London
21.4 C
New York
17.6 C
Sydney
Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Κίνα: Νέα Πολιτική που Επιτρέπει Τρία Παιδιά: Η Κίνα Ανεβάζει το Ανώτατο Όριο Στις Γεννήσεις σε μια Σημαντική Αλλαγή Πολιτικής

Δημοφιλέστερα

Read this article in English here.

Τα παντρεμένα ζευγάρια στην Κίνα μπορούν να έχουν έως και τρία παιδιά, ανακοίνωσε η κυβέρνηση τη Δευτέρα, σε μια σημαντική αλλαγή από το υπάρχον όριο των δύο αφού πρόσφατα στοιχεία έδειξαν μια δραματική μείωση των γεννήσεων στην πιο πυκνοκατοικημένη χώρα του κόσμου.

Το Πεκίνο διέλυσε την δεκαετή πολιτική του για ένα παιδί το 2016, αντικαθιστώντας το με όριο δύο παιδιών για να προσπαθήσει να αποτρέψει τους κινδύνους για την οικονομία του από έναν ταχέως γηράσκοντα πληθυσμό. Αλλά αυτό δεν οδήγησε σε συνεχή αύξηση των γεννήσεων, δεδομένου του υψηλού κόστους της ανατροφής παιδιών στις κινεζικές πόλεις, μια πρόκληση που παραμένει μέχρι σήμερα.

Η αλλαγή πολιτικής θα έρθει με «υποστηρικτικά μέτρα, τα οποία θα συμβάλουν στη βελτίωση της δομής του πληθυσμού της χώρας μας, εκπληρώνοντας τη στρατηγική της χώρας για την ενεργή αντιμετώπιση ενός γηράσκοντος πληθυσμού», δήλωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετά από μια συνεδρίαση πολιτικού γραφείου υπό την προεδρία του Προέδρου Xi Jinping.

Πόσο Σοβαρά Έχουν Άνθρωποι Τραυματιστεί από Ρινικά Τεστ; - Οι Οδηγίες του Εφευρέτη των PCR Τεστ, Δρ. Kary Mullis, για τον Σκοπό και την Χρήση τους

Μεταξύ αυτών των μέτρων, η Κίνα θα μειώσει το εκπαιδευτικό κόστος για τις οικογένειες, θα αυξήσει τη φορολογία και τη στέγαση, θα εγγυηθεί τα νόμιμα συμφέροντα των εργαζόμενων γυναικών και θα περιορίσει την προίκα που είναι στα “ουράνια”, ανέφερε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Θα ήθελε επίσης να “εκπαιδεύσει” τους νέους “σχετικά με τον γάμο και την αγάπη”.

Η Κίνα είχε ποσοστό γονιμότητας μόλις 1,3 παιδιών ανά γυναίκα το 2020. Πρόσφατα στοιχεία έδειξαν, σε σύγκριση με τις ηλικιωμένες κοινωνίες όπως στην Ιαπωνία και στην Ιταλία πολύ χαμηλότερα από τα περίπου 2,1 που απαιτούνται για το επίπεδο αντικατάστασης.

Γάλλος Λοιμωξιολόγος Δρ. Περόν: «Τα Μέτρα Λαμβάνονται για να Δεχτεί ο Κόσμος το Εμβόλιο»! Η Επιστολή του Καθηγητή

“Οι άνθρωποι στη σημερινή Κίνα δεν συγκρατούνται από το όριο των δύο παιδιών, αλλά από το απίστευτα υψηλό κόστος της ανατροφής παιδιών. Η στέγαση, οι εξωσχολικές δραστηριότητες, τα τρόφιμα, τα ταξίδια και όλα τα άλλα αυξάνονται γρήγορα”, Yifei Li, κοινωνιολόγος στο NYU της Σαγκάης είπε στο Reuters.

“Η αύξηση του ίδιου του ορίου είναι απίθανο να γείρει τον λογισμό κανενός με ουσιαστικό τρόπο, κατά τη γνώμη μου.”

Η Zhang Xinyu, μια 30χρονη μητέρα από το Zhengzhou, πρωτεύουσα της επαρχίας Henan, είπε ότι το πρόβλημα είναι ότι οι γυναίκες έχουν το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την ανατροφή των παιδιών.

“Αν οι άνδρες μπορούσαν να κάνουν περισσότερα για να μεγαλώσουν το παιδί, ή αν οι οικογένειες θα μπορούσαν να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στις γυναίκες που απέκτησαν πρόσφατα παιδιά, στην πραγματικότητα πολλές γυναίκες θα μπορούσαν να αποκτήσουν ένα δεύτερο παιδί”, είπε στο Reuters.

Γάλλος Λοιμωξιολόγος Δρ. Περόν: «Τα Μέτρα Λαμβάνονται για να Δεχτεί ο Κόσμος το Εμβόλιο»! Η Επιστολή του Καθηγητή

“… Αλλά κοιτώντας ρεαλιστικά, δεν θέλω να αποκτήσω δεύτερο παιδί. Και το τρίτο δείχνει ακόμη πιο αδύνατο.”

Σε δημοσκόπηση σε λογαριασμό στο Weibo της Xinhua στη ερώτηση #Είστε έτοιμοι για την πολιτική των τριών παιδιών;, περίπου 29.000 από 31.000 ερωτηθέντες δήλωσαν ότι «δεν θα το σκεφτόταν ποτέ», ενώ οι υπόλοιποι επέλεξαν μεταξύ των επιλογών: «Είμαι έτοιμος και πολύ πρόθυμος να το κάνω”, “είναι στην ατζέντα μου”, ή “διστάζω και υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβουμε υπόψη”.

Η δημοσκόπηση αφαιρέθηκε αργότερα.

“Είμαι πρόθυμος να αποκτήσω τρία παιδιά αν μου δώσετε 5 εκατομμύρια γιουάν (περίπου 650.000 €)”, δημοσίευσε ένας χρήστης.

Επίσης, αυξήθηκαν οι τιμές των μετοχών σε εταιρείες που σχετίζονται με τη γέννηση και τη γονιμότητα.

Πώς το Πείραμα Συμμόρφωσης του ASCH Σχετίζεται με τον Covid

‘ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΤΩΡΑ’

Στις αρχές αυτού του μήνα, η απογραφή της δεκαετίας έδειξε ότι ο πληθυσμός αυξήθηκε με τον πιο αργό ρυθμό κατά την τελευταία δεκαετία από τη δεκαετία του 1950, σε 1,41 δισεκατομμύρια, πυροδοτώντας ανησυχίες ότι η Κίνα θα γερνάει πριν γίνει πλούσια, καθώς και κριτική για το ότι περίμενε πολύ καιρό για να αντιμετωπίσει τις φθίνουσες γεννήσεις.

“Αυτό είναι αναμφίβολα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά εξακολουθεί να είναι λίγο συνεσταλμένο”, δήλωσε στο Reuters ο Shuang Ding, επικεφαλής οικονομολόγος της Standard Chartered στο Χονγκ Κονγκ.

“Μια πλήρως απελευθερωμένη πολιτική γέννησης έπρεπε να είχε εφαρμοστεί τουλάχιστον πριν από πέντε χρόνια, είναι πολύ αργά τώρα, αν και είναι καλύτερα αργά παρά ποτέ”, είπε.

Επίσης το πολιτικό γραφείο της Κίνας δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα σταματήσει τις καθυστερήσεις στις ηλικίες συνταξιοδότησης, αλλά δεν παρείχε λεπτομέρειες.

Αναστέλλεται η Χρήση του Εμβολίου AstraZeneca Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία

Πρόστιμα 130.000 γιουάν (περίπου 16.900 €) είχαν επιβληθεί σε αυτούς που έκαναν τρίτο παιδί μέχρι τα τέλη του περασμένου έτους, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση στην πόλη Γουάιχαι.

Φοβούμενη την έκρηξη του πληθυσμού, το 1979 η Κίνα εφάρμοσε την πολιτική της για ένα παιδί, η οποία πέτυχε να περιορίσει την αύξηση του πληθυσμού, αλλά επίσης οδήγησε σε εξαναγκασμένες στειρώσεις και εκτρώσεις που επιδείνωσαν την ανισορροπία των φύλων, καθώς πολλοί γονείς προτιμούσαν τα αρσενικά παιδιά.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε νωρίτερα φέτος από ακαδημαϊκούς στο Πανεπιστήμιο Zhejiang και το Πανεπιστήμιο Normal του Πεκίνου διαπίστωσε ότι η πολιτική για τα δύο παιδιά ενθάρρυνε τα πλουσιότερα ζευγάρια που είχαν ήδη παιδί και ήταν “λιγότερο ευαίσθητα στο κόστος ανατροφής παιδιών”, ενώ αυξάνουν το κόστος της φροντίδας των παιδιών και εκπαίδευση και αποθάρρυνση των φτωχότερων γονέων.

1 Χρόνος Lockdown: Οι Μεγαλύτερες "Δύο Εβδομάδες" στην Ιστορία - Η Πιο Καταστροφική Δημόσια Πολιτική του Αιώνα Μεγαλώνει και Δεν Φαίνεται να Επιβραδύνεται

Η Σου Μέιζεν, διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού στο Πεκίνο, είπε ότι ήταν «εξαιρετικά χαρούμενη» που ήταν έγκυος με το τρίτο παιδί της.

“Δεν θα χρειαστεί να πληρώσουμε το πρόστιμο και θα μπορέσουμε να πάρουμε ένα hukou”, είπε, αναφερόμενη στην άδεια αστικής διαμονής που επιτρέπει στις οικογένειες να λαμβάνουν παροχές, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής των παιδιών τους στα τοπικά δημόσια σχολεία.

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα