19.9 C
Athens
11.3 C
Washington
23.8 C
Melbourne
12.7 C
London
18.6 C
New York
23.5 C
Sydney
Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Νέο Ρεκόρ Αυτογελοιοποίησης Άδωνι Γεωργιάδη: «Όποιος Επιχειρηματίας της Εστίασης Θέλει να Παραδώσει τα Κλειδιά της Επιχείρησης του Εγώ τα Παίρνω»

Δημοφιλέστερα

«Μάζεψε» τις ειρωνικές δηλώσεις που έκανε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Χθες ο υπουργός ειρωνεύτηκε τους εστιάτορες λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει τα κλειδιά της επιχείρησης του εγώ τα παίρνω». Σήμερα μιλώντας σε πρωινή εκπομπή υποστήριξε πως αυτές οι δηλώσεις ήταν… «λεκτική υπερβολή», την οποία χρησιμοποίησε απέναντι σε μια συνδικαλιστική υπερβολή.

Μία «λεκτική υπερβολή» σύμφωνα με τον υπουργό, η οποία όμως έρχεται σε μία περίοδο που ο κλάδος της εστίασης πλήττεται από τα κυβερνητικά μέτρα για τον κορονοϊό, ενώ την ίδια ώρα είναι άγνωστο το πότε αυτοί οι επιχειρηματίες θα καταφέρουν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους…

Από εκεί και πέρα ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει τους επαγγελματίες της εστίασης, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά, «ας μην ξεχνάμε ότι διαχειριζόμαστε μια παγκόσμια συμφορά».

Απαντώντας στην παρέμβαση του κ. Δαβαρώνη, Προέδρου της Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Αττικής, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση δεν τους στηρίζει αποτελεσματικά, είπε ότι αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται πρόγραμμα ΕΣΠΑ μόνο για τους επαγγελματίες της εστίασης και παραδέχθηκε ότι τα χρήματα που πήραν από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 ήταν λιγότερα από τα αναμενόμενα και για το λόγο αυτό είναι σε συνεργασία με τον κ. Σταϊκούρα, ώστε στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 να υπάρξει ειδικός αλγόριθμος για τους επιχειρηματίες της εστίασης.

Βέβαια σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν μπορεί κάποιος να ζήσει με το επίδομα των 534 ευρώ ο υπουργός αρνήθηκε να απαντήσει, τονίζοντας πως «ρωτήστε τον ΣΥΡΙΖΑ εάν έδινε περισσότερα».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι θα ανακοινωθούν επιπλέον χρηματοδοτικά εργαλεία, για τους επιχειρηματίες περιοχών που είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα «κόκκινες», όπως για παράδειγμα η δυτική Αττική.

Ελλάδα: Αστυνομία Δια Πάσαν Νόσον...

Ερωτηθείς για την τακτική των μέτρων «ακορντεόν» με το συνεχές άνοιγμα και κλείσιμο, τόνισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να χειριστεί κανείς διαφορετικά την κατάσταση και την ίδια τακτική ακολουθούν όλα τα κράτη, από τη στιγμή που πατάμε πάνω σε ένα ρευστό σκηνικό, όπως αυτό της πανδημίας.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ακόμη ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα σκληρό lockdown στο μέλλον καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς.

Συμπλήρωσε δε πως θα ήταν καταστροφικό να εμπλακεί η επιτροπή των ειδικών στο παιχνίδι της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Τέλος και ερωτηθείς για το ψάρεμα και το κυνήγι που είναι ακόμη σε απαγόρευση, είπε ότι ο ίδιος είχε προτείνει να ανοίξουν, αλλά η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε διαφορετικά, κάτι που είναι λογικό καθώς αυτές οι δυο δραστηριότητες δεν μπορούν να μπουν ψηλά στη ιεράρχηση αυτών που πρέπει να ανοίξουν.

Δείτε Επίσης:

Ο Γελοίος Ξαναχτυπά: Προσεχώς Ολόγραμμα Άδωνι Ταυτοχρόνως σε 782 Κανάλια (Ηχητικό)

ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου: «Ο Εθνοκεντρισμός Οδηγεί σε Ανελευθερία»!

La Libre: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη Ελέγχει το 80% των ΜΜΕ και τα Χειρότερα Έπονται»

Άδωνις Γεωργιάδης: Αφού Έκλεισε 6 Νοσοκομεία ως Υπουργός Υγείας, Μας Καλεί να Κάνουμε τον Σταυρό Μας για την Αντιμετώπιση του Κορονοϊού

Νέο Ρεκόρ Αυτογελοιοποίησης από τον Άδωνι Γεωργιάδη – Θλιβερή Προπαγάνδα με τους Νεκρούς από Covid-19

Ο Γελοίος Ξαναχτυπά: Προσεχώς Ολόγραμμα Άδωνι Ταυτοχρόνως σε 782 Κανάλια (Ηχητικό)

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα