13.3 C
Athens
8.9 C
Washington
23.6 C
Melbourne
15 C
London
14.4 C
New York
23.3 C
Sydney
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Νορβηγία: Θρόμβωση Υπέστησαν Τρεις Υγειονομικοί που Εμβολιάστηκαν με AstraZeneca

Δημοφιλέστερα

Τρεις υγειονομικοί στη Νορβηγία, που πρόσφατα εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, καθώς παρουσίασαν θρόμβωση, μείωση του αριθμού αιμοπεταλίων και αιμορραγίες. Και οι τρεις είναι ηλικίας κάτω των 50 ετών.

Η Νορβηγία σταμάτησε τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού με το παρασκεύασμα της AstraZeneca ήδη από την περασμένη Πέμπτη, και σύμφωνα με την ανακοίνωση των νορβηγικών υγειονομικών αρχών, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) θα ερευνήσει τα τρία αυτά περιστατικά. Από την Πέμπτη, οι χώρες που αποφάσισαν να σταματήσουν τους εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο παρασκεύασμα έφτασαν τις 10, στην Ευρώπη και αλλού. Στη χώρα μας ανακοινώθηκε ότι οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν κανονικά.

Ο Σίγκουρντ Χορτέμο, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Νορβηγικού Οργανισμού Φαρμάκων και γιατρός, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι «δεν γνωρίζουμε αν τα περιστατικά αυτά συνδέονται με το εμβόλιο».

Γερμανία: Μαζικές Προσφυγές και Διαδηλώσεις Κατά των Lockdowns και των Περιοριστικών Μέτρων

Ωστόσο, ο Διευθυντής Υγείας του Οργανισμού, Στάιναρ Μάντσεν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NRK, είπε ότι οι τρεις αυτοί άνθρωποι είναι «πολύ άρρωστοι, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή».

Μέχρι στιγμής, η AstraZeneca δεν έχει σχολιάσει το γεγονός ενώ ο ΕΜΑ έχει δηλώσει ότι οι ωφέλειες από το εμβόλιο είναι πολύ περισσότερες από τους κινδύνους και οι εμβολιασμοί μπορούν να συνεχιστούν κανονικά. Ωστόσο, ανέφερε ότι στη λίστα με τις ενδεχόμενες παρενέργειές του «συνέστησε να επικαιροποιηθούν οι πληροφορίες για το προϊόν ώστε να περιλάβουν ως παρενέργειες την αναφυλαξία και την υπερευαισθησία (αλλεργικές αντιδράσεις)».

Εκτός από τα τρία περιστατικά στη Νορβηγία, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις θρομβώσεων και σε άλλες χώρες, ωστόσο δεν υπάρχουν τελικά συμπεράσματα για σύνδεση του εμβολίου με τις παρενέργειες αυτές.

Το Σάββατο έγινε γνωστό ότι μια 37χρονη δασκάλα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Σικελία, με εγκεφαλική αιμορραγία. Η 37χρονη είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca την 1η Μαρτίου. Σημειώνεται ότι η δόση που έλαβε η 37χρονη, δεν ήταν από την παρτίδα που θεωρείται ύποπτη και έχει αποκλειστεί στην Ιταλία. Μέσα στις επόμενες ημέρες η 37χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου η κατάστασή της χειροτέρεψε και χρειάστηκαν η άμεση μεταφορά της με ελικόπτερο σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα, στο οποίο οι γιατροί αποφάσισαν να τη χειρουργήσουν στο κεφάλι.

Μεταξύ Γελοιότητας και Ανηθικότητας ο Α.Γεωργιάδης Ξαναχτυπά..: «Όποιος Δεν το Κάνει Πρέπει να Φύγει από το ΕΣΥ»

Τη Δευτέρα η Αυστρία ανακοίνωσε ότι μια 49χρονη νοσηλεύτρια πέθανε από σοβαρές θρομβωτικές διαταραχές αφού είχε λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ μια 35χρονη έπαθε πνευμονική εμβολή και νοσηλεύεται.

Γαλλία: Είναι η Δεύτερη Χώρα Μετά τη Γερμανία που Προσφέρει mRNA Εμβόλιο ως Δεύτερη Δόση Μετά το AstraZeneca

Η Ιταλία ανακοίνωσε ότι μελετά «σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες» της παρτίδας ABV2856 του εμβολίου. Ανάμεσα σε αυτές είναι δύο περιπτώσεις θανάτου που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στη Σικελία. Πρόκειται για ένα 43χρονο αξιωματικό του Ναυτικού που πέθανε από καρδιακή προσβολή, 12 ώρες μετά τον εμβολιασμό του, και για ένα επιθεωρητή της αστυνομίας. Ήδη για τον θάνατο του πρώτου η εισαγγελία στις Συρακούσες έχει ξεκινήσει έρευνα μετά τη μήνυση της οικογενείας του και η αυτοψία αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Στη χώρα μας, κατά την τακτική ενημέρωση της Παρασκευής, η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαυαγγέλου δήλωσε ότι υπήρξε «ένα περιστατικό με θρομβοεμβολικό επεισόδιο, το οποίο διερευνάται από την ειδική Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ και, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι υπάρχει κάποια συσχέτιση με το εμβόλιο».

Δείτε Επίσης:

Οι Τεχνολογίες των Εμβολίων – Ποιά Είναι τα Ασφαλέστερα – Ερωτήματα και Αμφιβολίες

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Συνεχίζονται Κανονικά οι Εμβολιασμοί με AstraZeneca

AstraZeneca: Παγώνουν οι Εμβολιασμοί στην Ελλάδα και Άλλες Χώρες Λόγω Προβληματικής Παρτίδας. Συναγερμός σε 17 Ευρωπαϊκές Χώρες

Πληθαίνουν οι Αμφιβολίες και τα Ερωτήματα Αναφορικά με την Αποτελεσματικότητα του Εμβολίου της AstraZeneca – Καταγγελίες για Σοβαρές Παραλείψεις στις Κλινικές Δοκιμές

Μπήκαν τα Πρώτα Βραχιολάκια Παρακολούθησης στο Δυστοπικό Ισραήλ του Νετανιάχου

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα

Facebook Comments Box