31.3 C
Athens
9.1 C
Washington
24.8 C
Melbourne
13.4 C
London
15.7 C
New York
22.3 C
Sydney
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι Τεχνολογίες των Εμβολίων – Ποιά Είναι τα Ασφαλέστερα – Ερωτήματα και Αμφιβολίες

Δημοφιλέστερα

Νέες τεχνολογίες βρίσκονται στο επίκεντρο. Ωστόσο, παρουσιάζουν κινδύνους, ενώ ήδη υπάρχουν και άλλες ασφαλέστερες λύσεις εμβολίων κατά του Covid-19.

Η Λειτουργία των εμβολίων που χρησιμοποιούν αδενοϊούς και αυτών που χρησιμοποιούν mRNA

Τρία εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί και χρησιμοποιούν αδενοϊούς ως φορείς ανοσοποίησης είναι τα εξής:

  1. AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  2. Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya στη Μόσχα υπό την αιγίδα των ρωσικών αρχών.
  3. Janssen Pharmaceutica, θυγατρική του αμερικανικού εργαστηρίου Johnson & Johnson, στο Βέλγιο.

Η κατασκευαστική τους αρχή είναι πανομοιότυπη: χρησιμοποιούν αβλαβείς αδενοϊούς για τη μεταφορά γενετικών πληροφοριών που καθιστούν δυνατή την παραγωγή, εντός των κυττάρων του εμβολιασμένου ατόμου, της πρωτεΐνης Spike του Sars-CoV-2. Το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί στη συνέχεια να εντοπίσει τον ιό και να χτίσει τα όπλα για να αντισταθεί.

Οι τύποι εμβολίων RNA, χρησιμοποιούν κυτταρική μηχανική για να διεγείρουν την άμυνα του οργανισμού. Αλλά οι ομοιότητές τους με τα παραπάνω που χρησιμοποιούν αδενοϊούς σταματούν εκεί. Εκτός από το ότι ο φορέας είναι διαφορετικός, το μήνυμα που δίδεται από τους αδενοϊούς του εμβολίου, δηλαδή η παραγωγή της “Spike πρωτεΐνης”, είναι ένα θραύσμα DNA που έχει παραχθεί από γενετική μηχανική. Εν ολίγοις, είναι ένα ιικό γονίδιο που δημιουργήθηκε στο εργαστήριο το οποίο, όπως όλα τα γονίδια μας, μπορεί να αναγνωστεί μόνο στον πυρήνα του κυττάρου και όχι στον κυτταρικό χώρο όπως είναι ένα RNA. Τα εμβόλια αδενοϊού είναι επίσης τροποποιημένα γενετικά, ώστε να μην μπορούν να αναπαραχθούν στα κύτταρα που «μολύνουν».

Ιατροδικαστής Απ. Ακριβούση: «Δεν Υπάρχει Επίσημη Ανακοίνωση του ΠΟΥ για Γονιδίωμα του Sars-Cov-2 - Δεν Έχει Απομονωθεί ο Ιός - Δεν Πληρούνται τα 4 Κριτήρια του Koch!»

Πλεονέκτημα και απόδοση

Το πλεονέκτημα αυτών των εμβολίων είναι η υλικοτεχνική τους ευκολία που ικανοποιεί τις ανάγκες ενός μεγάλου και γρήγορου εμβολιασμού. Μπορούν να αποθηκευτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 2 – 8° C. Συγκριτικά, αυτό είναι δυνατό μόνο για λίγες ημέρες για τα εμβόλια RNA τα οποία πρέπει προηγουμένως να αποθηκευτούν και να μεταφερθούν σε θερμοκρασίες -70° C για την έκδοση Pfizer και -20° C για την έκδοση Moderna.

Βασιλακόπουλος: Ο Γελοιοδέστερος Τηλεοπτικός Μαϊντανός της Κυβέρνησης Παραδέχεται Ότι Γνώριζαν Το Ρίσκο με τα AstraZeneca (Βίντεο)

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, το εμβόλιο AstraZeneca έχει δείξει (σε περίπου 17.000 άτομα) ποσοστό προστασίας 70%. Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V (σε μια μελέτη για 20.000 άτομα) ποσοστό 91,6% και το εμβόλιο Johnson & Johnson (σε 43.000 εθελοντές) ποσοστό 72%, με μία μόνο ένεση αντί για δύο που χρειάζονται οι ανταγωνιστές του. Αυτό είναι χειρότερο από το 94% των εμβολίων RNA, αλλά αρκεί για τις φαρμακευτικές εταιρείες που, από κοινού σε όλο τον κόσμο, απαιτούν ένα ελάχιστο όριο αποτελεσματικότητας 50%.

Μειονεκτήματα

1. Τα νοσοκομεία Breton της CHU των Brest, Rennes και Morlaix ανέστειλαν τον εμβολιασμό του νοσηλευτικού προσωπικού τους λόγω δυσμενών επιπτώσεων, υπερβολικά έντονων και πολυάριθμων, που εμφανίστηκαν με την έκδοση AstraZeneca. Συγκεκριμένα σύνδρομα της γρίπης συνοδεύονται από υψηλό πυρετό (39° C), με αποτέλεσμα τη διακοπή της εργασίας τους για τουλάχιστον 24 ώρες στο 25% των ατόμων που εμβολιάστηκαν. Αυτό το είδος ταλαιπωρίας έχει περιγραφεί με τον ίδιο τρόπο με τα αμερικανικά και ρωσικά εμβόλια, αλλά σε 2 μόνο περιπτώσεις στις 1000. Παράξενο και αμφιλεγόμενο…

Σ.Τσιόδρας: «Θα Έχουμε Lockdown Μέχρι να Εμβολιαστείτε Όλοι»!

2. Τα εμβόλια RNA καταθέτουν τις γενετικές τους οδηγίες στον κυτταρικό χώρο όπου διαβάζονται και μεταφράζονται χωρίς τη δυνατότητα ενσωμάτωσης στα γονιδιώματά μας, ενώ οι αδενοϊοί εγχέουν το «μήνυμα» τους με τη μορφή DNA στον πυρήνα των κυττάρων. Έχει αποδειχθεί, αν και φαίνεται σπάνιο, ότι το DNA του φορέα μπορεί περιστασιακά να ενσωματώνεται στο γονιδίωμα του κυττάρου ξενιστή τυχαία. Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να αλληλεπιδράσει με κάποια από τα γονίδια μας και να διαταράξει τους κυτταρικούς μηχανισμούς.

3. Τα εμβόλια με φορείς ιών, ακόμη και αβλαβείς, μπορούν να επηρεάσουν κύτταρα στα οποία υπάρχει δυσλειτουργία και να επιδεινώσουν μια συνεχιζόμενη ασθένεια, είτε ο παθών είχε άγνοια ότι έπασχε από την ασθένεια είτε όχι.

Θ.Βασιλακόπουλος: Παραδέχεται Ότι οι Εμβολιασμένοι Μπορούν να Παράγουν Μεταλλάξεις του Covid

4. Τέλος, όλα τα εμβόλια (RNA και αδενοϊών) χρησιμοποιούν μόνο ένα αντιγόνο εμβολίου, τη διάσημη πρωτεΐνη Spike, για την ανοσοποίηση των ανθρώπων. Αυτό είναι ένα μεγάλο ελάττωμα επειδή αντιμετωπίζουμε έναν ιό που συχνά μεταλλάσσεται και παράγει πολλές παραλλαγές, στις οποίες το Spike αλλάζει συνεχώς. Στο Manaus (Βραζιλία), το 76% των 2 εκατομμυρίων κατοίκων της πόλης μολύνθηκαν με το Sars-CoV-2 από το πρώτο κύμα και ανέπτυξαν αντισώματα εναντίον του ιού. Ωστόσο, δεν έχουν ανοσοποιηθεί συλλογικά έναντι της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής. Το εμβόλιο AstraZeneca είναι αναποτελεσματικό (μόνο 22% προστασία) έναντι της μετάλλαξης. Παρέχοντας 90% προστασία σε μία μετάλλαξη και πολύ πιο αδύναμη προστασία έναντι μιας άλλης μετάλλαξης που έχει κυριαρχήσει, επειδή το Spike δεν αναγνωρίζεται πλέον από την ανοσία μας, δεν έχει καμία χρησιμότητα. Καμία διαδικασία εμβολίου δεν θα μπορεί να ακολουθήσει τον τρέχοντα ρυθμό μεταλλάξεων με αυτήν τη στρατηγική. Τα απαραίτητα logistics θα κατακλυστούν, ενώ οι άνθρωποι θα κουραστούν να υποβάλλονται σε επαναλαμβανόμενους εμβολιασμούς.

Βρετανία: 1.500 Εμβολιασμένοι με Pfizer και AstraZeneca Εμφάνισαν Εμβοές - Μητσοτάκης: Το Καλύτερο Εμβόλιο Είναι το Γρηγορότερο..

Ποιά είναι η λύση τότε;

Η λύση είναι η επιστροφή στους παλιούς τρόπους παραγωγής εμβολίων από ολόκληρο τον απενεργοποιημένο ιό. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα θα μπορεί στη συνέχεια να εντοπίσει όλες τις ιικές πρωτεΐνες (πολλές από τις οποίες υπάρχουν), αντί μιας συνεχώς τροποποιημένης, και έτσι να παρατείνει τη διάρκεια της ανοσοποίησης ανεξάρτητα από το “πρόσωπο” της Spike πρωτεΐνης.

Σήμερα, το κινέζικο εμβόλιο CoronaVac (Sinopharm) είναι το μόνο που ανήκει σε αυτόν τον τύπο εμβολίων. Μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης κατά 50,3% (μελέτη σε 50.000 άτομα), προστατεύει το 78% των εμβολιασμένων από μόλυνση και 100% από σοβαρές μορφές. Η ανοχή του είναι πολύ καλή. Είναι αρκετά αποτελεσματικό, ανθεκτικό, ασφαλές. Η απαιτούμενη εφοδιαστική αλυσίδα είναι γρήγορη και εύκολη.

Δείτε Επίσης:

To Κορυφαίο Επιστημονικό Περιοδικό JAMA: «Εποχική Γρίπη ο Κορονοϊός» – Τί Ισχύει για την Μετάδοση, Εμβόλια, Μεταλλάξεις και Ανοσία

AstraZeneca: Παγώνουν οι Εμβολιασμοί στην Ελλάδα και Άλλες Χώρες Λόγω Προβληματικής Παρτίδας. Συναγερμός σε 17 Ευρωπαϊκές Χώρες

Ο Μόσιαλος Λέει ότι το Εμβόλιο της Johnson & Johnson Κατά του Covid-19 Παρέχει 100% Προστασία Ενώ η Μελέτη που Υποβλήθηκε στο FDA για Έγκριση Δείχνει 66,1% – 66,9%

Ισραήλ: Πώς ο Νετανιάχου Έκανε τους Πολίτες Πειραματόζωα της Pfizer Χωρίς την Συγκατάθεσή τους

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας