19.9 C
Athens
11.3 C
Washington
23.8 C
Melbourne
12.7 C
London
18.6 C
New York
23.5 C
Sydney
Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Ο ΔΣ της Pfizer και η Αγοραπωλησία των 5,6 Εκ. Δολαρίων σε Μετοχές Καθώς η Εταιρεία Ανακοίνωσε Δεδομένα Για το Εμβόλιο του Covid-19 Που Εκτίναξαν την Μετοχή της

Δημοφιλέστερα

  • Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλάς πούλησε 132.508 μετοχές σε μέση τιμή 41,94 $ ανά μετοχή, ή σχεδόν 5,6 εκατομμύρια δολάρια συνολικά, τη Δευτέρα, σύμφωνα με οικονομικά στοιχεία.
  • Η πώληση ήταν μέρος ενός προγραμματισμένου προγράμματος συναλλαγών 16b-3, το οποίο εγκρίθηκε στις 19 Αυγούστου.
  • Η Pfizer επιβεβαίωσε την πώληση σε μια δήλωση και πρόσθεσε ότι ο Μπουρλάς κατέχει μεγαλύτερη συμμετοχή στην εταιρεία μέσω των παροχών «εξειδικευμένων και μη ειδικών προγραμμάτων εξοικονόμησης» της εταιρείας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλάς πούλησε μετοχές αξίας περίπου 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων τη Δευτέρα, την ίδια μέρα που η εταιρεία ανακοίνωσε θετικά πρώιμα στοιχεία σχετικά με το πειραματικό εμβόλιο κορονοϊού και έστειλε την μετοχή στα ύψη (υπενθυμίζουμε ότι η πώληση των μετοχών ήταν μέρος ενός προγραμματισμένου προγράμματος συναλλαγών 165-3, το οποίο εγκρίθηκε στις 19 Αυγούστου, όταν έντρομος ο κόσμος αγωνιούσε για το πότε θα υπάρξει εμβόλιο από την τρομολαγνεία που σπέρνουν καθημερινά τα ΜΜΕ με όπλο τον κορονοϊό.

Οι μετοχές της Pfizer σημείωσαν άνοδο κατά 15% τη Δευτέρα, αφού η εταιρεία και ο συνεργάτης της BioNTech δήλωσαν ότι το εμβόλιο της ήταν περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη του Covid-19 μεταξύ εκείνων που εμβολιάστηκαν στο δοκιμαστικό στάδιο, οι οποίοι όπως ορίζει το πρωτόκολλο ήταν υγιείς χωρίς προϋπάρχουσες ασθένειες, υποκείμενα νοσήματα ή μολύνσεις.

Διαβάστε Επίσης: Ο Μπουρλά της Pfizer Ήταν στη ΠΑΣΠ – Φωτό-Ντοκουμέντο Από το 1982

Ο Μπουρλάς πούλησε 132.508 μετοχές σε μέση τιμή 41,94 $ ανά μετοχή, ή σχεδόν 5,6 εκατομμύρια $, σύμφωνα με την κατάθεση τίτλων.

Η πώληση αντιπροσώπευε το 61,8% των μετοχών που κατέχονται άμεσα και έμμεσα από τον Μπουρλά,και σύμφωνα με τα αρχεία εξακολουθεί να κατέχει 81.812 άμεσα ή έμμεσα. Η Pfizer επιβεβαίωσε την πώληση σε μια δήλωση και πρόσθεσε ότι ο Μπουρλάς έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στην εταιρεία μέσω των «κατάλληλων και μη ειδικών προγραμμάτων εξοικονόμησης» της εταιρείας, δηλαδή μερίσματα μετοχών.

Γάλλος Λοιμωξιολόγος Δρ. Περόν: «Τα Μέτρα Λαμβάνονται για να Δεχτεί ο Κόσμος το Εμβόλιο»! Η Επιστολή του Καθηγητή

«Ύστερα από συνεργασία με την Pfizer για περισσότερα από 25 χρόνια, ο Μπουρλάς κατέχει ένα σημαντικό ποσό μετοχών της Pfizer από τα εξειδικευμένα και μη αναγνωρισμένα προγράμματα εξοικονόμησης», δήλωσε εκπρόσωπος της Pfizer σε δήλωση. «Τώρα κατέχει περίπου εννέα φορές τον μισθό του σε μετοχές Pfizer μετά την συναλλαγή αυτής της εβδομάδας.»

Σύμφωνα με την πληρεξούσια έκθεση της εταιρείας για το 2019, ο Μπουρλάς, ο οποίος έγινε Διευθύνων Σύμβουλος την 1η Ιανουαρίου 2019, πληρώθηκε βασικό μισθό 1,65 εκατομμυρίων δολαρίων αρχίζοντας από την 1η Απριλίου. Εννέα φορές ο μισθός αυτός θα ήταν περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια μετοχών.

Ο αναλυτής της βιοτεχνολογίας Baird, Brian Skorney, υπερασπίστηκε την πώληση, λέγοντας ότι αποτελεί το «αποκορύφωμα του τρόπου με τον οποίο ο καπιταλισμός μπορεί να λειτουργήσει στα καλύτερά του»

«Αυτό που είναι υπέροχο για τη βιομηχανία βιοφαρμάκων είναι ότι υπάρχει ένα σύστημα κινήτρων για την ιδιωτική βιομηχανία, να βρει φάρμακα που αλλάζουν ουσιαστικά τη δυναμική της υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα», είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη. “Δεν ξέρω ότι υπάρχει άλλο παράδειγμα, σίγουρα όχι από την ζωή μου, που μπορώ να επισημάνω και θα έχει τόσο δραστική θετική επίδραση σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως ένα εμβόλιο για το Covid-19.”

Ο Skorney είπε ότι ο Μπούρλα «το αξίζει πλήρως αυτό» και ότι το κέρδος του από την πώληση είναι πολύ μικρό σε σύγκριση με το καθαρό όφελος που θα προσφέρει στον κόσμο ένα αποτελεσματικό εμβόλιο Covid-19.

«Περισσότερο από αυτό, αισθάνομαι ότι θα έπρεπε να στείλω στον Αλβέρτο κάποια χρήματα από μέρους μου για να του πω «ευχαριστώ», είπε ο Skorney. «Έχουμε πια την ορατότητα για να φτάσουμε στο τέλος αυτής της σκοτεινής σήραγγας και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες της Pfizer και του διευθύνοντος συμβούλου».

Γερμανία: To Δικαστήριο της Βαϊμάρης Aπαγορεύει τα Υποχρεωτικά Self Test και τις Μάσκες στα Σχολεία (Η Απόφαση κ΄ στα Αγγλικά)

Ο Μπουρλάς δεν είναι η πρώτη εταιρεία φαρμακευτικών ή βιοτεχνολογικών στελεχών που εξαργύρωσε τα αποθέματα της εταιρείας του κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα πέντε κορυφαία στελέχη της εταιρείας βιοτεχνολογίας Moderna (η οποία σε προγενέστερο χρόνο έχει χρηματοδοτηθεί και αυτή από το Ίδρυμα Μελίντα και Μπιλ Γκέιτς), η οποία έχει ένα άλλο εμβόλιο Covid-19 σε εξέλιξη, έχουν πουλήσει περισσότερα από 80 εκατομμύρια δολάρια φέτος καθώς το απόθεμα της εταιρείας αυξήθηκε περισσότερο από 300% από την 1η Ιανουαρίου, ανέφερε η Stat News νωρίτερα αυτό το έτος.

Αλλά η Moderna, σε αντίθεση με την Pfizer, δέχτηκε χρήματα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να χρηματοδοτήσει την έρευνα και την ανάπτυξη του εμβολίου Covid-19 μέσω της λειτουργίας Warp Speed, στην προσπάθεια της κυβέρνησης Trump να φέρει γρήγορα ένα εμβόλιο στην αγορά. Η Pfizer συμμετείχε στο Operation Warp Speed ​​αποδεχόμενη χρήματα για την απόκτηση και διανομή δόσεων του εμβολίου, αλλά η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση δεν προοριζόταν για την ανάπτυξη του εμβολίου.

Και ενώ το απόθεμα της Moderna έχει αυξηθεί φέτος κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το απόθεμα της Pfizer έχει μειωθεί περισσότερο από 2% από την 1η Ιανουαρίου. Ο Skorney είπε ότι η εταιρεία ενδέχεται να μην επωφεληθεί άμεσα τόσο πολύ από τη διάθεση εμβολίου Covid-19 στην αγορά. Δεν είναι σαφές πόσο κέρδος θα παράγει το εμβόλιο.

Ωστόσο, ο Τζέι Κλέιτον, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προειδοποίησε τα στελέχη να μην πωλήσουν μετοχές εν μέσω της αστάθειας της πανδημίας, διότι θα μπορούσε να δημιουργήσει κακή οπτική.

«Εάν είστε στέλεχος μιας δημόσιας εταιρείας σε μια εποχή όπως αυτή μπορεί να υπάρχουν ιδιοσυγκρασιακές συνθήκες όπου θα ήσασταν στην αγορά, αλλά, όπως έχουμε πει εδώ και πολύ καιρό, σε αυτήν την ευμετάβλητη περίοδο, παρακαλούμε να εξασκήσετε υγιή εταιρική πολιτική», Είπε στο CNBC τον Μάιο. “Γιατί θα θέλατε να θέσετε ακόμη και το ερώτημα ότι προβήκατε σε κάτι που ήταν ακατάλληλο;”

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα