19.9 C
Athens
11.3 C
Washington
23.8 C
Melbourne
12.7 C
London
18.6 C
New York
23.5 C
Sydney
Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Ο Γενικός Εισαγγελέας William Barr Εξουσιοδοτεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) να Εξετάσει τις Παρατυπίες της Ψηφοφορίας

Δημοφιλέστερα

Ο Γενικός Εισαγγελέας William Barr σε υπόμνημα που εκδόθηκε τη Δευτέρα εξουσιοδότησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) να εξετάσει τις παρατυπίες στις ψηφοφορίες των Προεδρικών Εκλογών του 2020.

Το υπόμνημα παραλήφθηκε και υπογράφηκε από τον Barr στους Αμερικανούς δικηγόρους, τους βοηθούς Γενικούς Εισαγγελίας για το τμήμα Ποινικού του DOJ, το τμήμα Αστικών Δικαιωμάτων, το τμήμα Εθνικής Ασφάλειας και τον διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI), Christopher Wray.

«Τώρα που έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, είναι επιτακτική ανάγκη ο αμερικανικός λαός να εμπιστευτεί ότι οι εκλογές μας διεξήχθησαν με τέτοιο τρόπο ώστε τα αποτελέσματα να αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τη βούληση των ψηφοφόρων», ανέφερε το σημείωμα.

Το σημείωμα του Barr έρχεται αφού 39 Ρεπουμπλικάνοι του Σώματος πίεσαν τον Barr σε επιστολή την Παρασκευή για να επιτρέψουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του DOJ την εξέταση για παρατυπίες ψήφων σε ολόκληρη τη χώρα. Η εκστρατεία Trump έχει καταθέσει αγωγές σε πολλές κρίσιμες Πολιτείες για την έκβαση του αποτελέσματος των εκλογών.

Ο Barr είπε στο σημείωμά του ότι, παρόλο που τα κράτη έχουν την πρωταρχική ευθύνη να διεξάγουν και να εποπτεύουν τις εκλογές, το DOJ έχει «υποχρέωση να διασφαλίσει ότι οι εκλογές διεξάγονται με τέτοιο τρόπο ώστε ο αμερικανικός λαός να μπορεί να έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην εκλογική διαδικασία και την κυβέρνησή του.”

Πρόσθεσε ότι ενώ διαχρονικά, οι «περισσότεροι ισχυρισμοί» για υποτιθέμενο εκλογικό παράπτωμα ήταν τέτοιας κλίμακας που δεν θα επηρέαζαν το αποτέλεσμα των εκλογών και η έρευνά τους μπορούσε να αναβληθεί, «αυτό δεν συμβαίνει πάντα».

Είπε ότι ανησυχεί ότι οι εμφανείς ενέργειες που ανέλαβε το DOJ σε αυτήν την περίπτωση ελαχιστοποιήθηκαν μετά το πέρας της ψηφοφορίας.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Τα 10 Κρίσιμα Ερωτήματα του Συνταγματικού Δικαστηρίου προς το Υπουργείο Υγείας στα Πλαίσια του Συνταγματικού Ελέγχου των Μέτρων του Κορωνοϊού

Επίσης, δήλωσε ότι για συγκεκριμένες περιπτώσεις, έχει ήδη εξουσιοδοτήσει το DOJ να εξετάζει ουσιαστικούς ισχυρισμούς για παρατυπίες στην ψηφοφορία.

«Δεδομένου αυτού, και δεδομένου ότι η ψηφοφορία στις τρέχουσες εκλογές έχει πλέον ολοκληρωθεί, σας εξουσιοδοτώ να εξετάσετε τους ισχυρισμούς για παρατυπίες σχετικά με την ψηφοφορία, πριν από την πιστοποίηση των εκλογών από την δικαιοδοσία σας, όπως έχω ήδη κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις,” δήλωσε.

Επίσης, δήλωσε ότι οι έρευνες και οι αναθεωρήσεις μπορούν να διεξαχθούν εάν υπάρχουν σαφείς και προφανώς αξιόπιστοι ισχυρισμοί για παρατυπίες που, εάν αληθεύουν, θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών σε μία μεμονωμένη Πολιτεία.

«Ενώ οι δικηγόροι των ΗΠΑ διατηρούν την εγγενή τους εξουσία να διεξάγουν έρευνες όπως και όποτε το κρίνουν σκόπιμο, είναι πιθανό να είναι συνετό να ξεκινήσουμε οποιαδήποτε ζητήματα που σχετίζονται με τις εκλογές ως προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να εκτιμηθεί εάν τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία απαιτούν περαιτέρω διερευνητικά βήματα», δήλωσε.

Διαβάστε Επίσης: Εκλογές ΗΠΑ: Το RCP Απέσυρε την Πενσυλβάνια Από τον Μπάιντεν! Περισσότερα Πολιτείες Έρχονται. Ο Τζο Μπάιντεν Στους 259 Ψηφοφόρους Και Πέφτει. Σιωπή Από τα Κανάλια.

Προέτρεψε επίσης το DOJ να επιδείξει «μεγάλη προσοχή και κρίση» και να μην ξεκινήσει έρευνες για «ύποπτους, κερδοσκοπικούς, φανταστικούς ή υπερβολικούς ισχυρισμούς».

Σημείωσε ότι η εξουσιοδότησή του για έρευνες δεν πρέπει να θεωρηθεί ένδειξη ότι το DOJ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι παρατυπίες στις ψηφοφορίες επηρέασαν το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά για να διασφαλίσουν την εμπιστοσύνη στη διαδικασία ψηφοφορίας.

«Παρέχω σε αυτήν την εξουσιοδότηση και καθοδήγηση για να τονίσω την ανάγκη έγκαιρης και κατάλληλης αντιμετώπισης καταγγελιών για παρατυπίες ψήφου, έτσι ώστε όλοι οι Αμερικανοί, ανεξάρτητα από τον προτιμώμενο υποψήφιο ή κόμμα τους, να έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στα αποτελέσματα των εκλογών μας», δήλωσε.

Αποκαλυπτικό: Το Γαλλικό Ντοκιμαντέρ για τους Κακομεταχειρισμένους του Covid-19 που Διχάζει - Συμμετέχουν οι Didier Raoult, Christian Perronne, Michael Holick κ.α.

«Ο αμερικανικός λαός και οι ηγέτες που εκλέγονται ελεύθερα, δεν αξίζουν τίποτα λιγότερο», πρόσθεσε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.

Διαβάστε το πρωτότυπο του σημειώματος του Barr

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα