Ενδιαφέρον προκάλεσε η ανάρτηση του Δρ. Φαρσαλινού για την ασήμαντη αποτελεσματικότητα της κολχικίνης, σε συνέχεια της μελέτης GRECCO-19 που συμμετείχαν 42 Ιατροί / Επιστήμονες συμπεριλαμβανωμένων της κας Παγώνη, του κου. Τσιόδρα, κου Γώγου και κου Σύψα.
Στην ανάρτηση ο Δρ. Φαρσαλινός εξηγεί γιατί θεωρεί ιατρικώς ασήμαντη την αποτελεματικότητα της κολχικίνης.
Κάποια συμμετέχουσα στην συζήτηση στα σχόλια ρώτησε τον Δρ. Κούβελα αν γίνεται λόγος για τα άλλα φάρμακα κατά του Covid-19 τα οποία είναι αποτελεσματικά. H απάντηση που έδωσε ο Δρ. Κούβελας ήταν πέραν κάθε αισιοδοξίας: «όχι. Χαρταετό!»
Ακολουθεί η Ανάρτηση του Δρ. Φαρσαλινού
Κολχικίνη και COVID-19
Βγήκε η προδημοσίευση για τη “σωτήρια” (όπως παρουσιάστηκε) κολχικίνη.
https://www.medrxiv.org/con…/10.1101/2021.01.26.21250494v1
Στον τοίχο του Dimitrios Kouvelas είχαμε υπολογίσει ότι, με βάση το Relative Risk και το 21% ελάττωση στον κίνδυνο θανάτου/νοσηλείας, ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ που θα μπορούσε να σημαίνει είναι να είχαν 141 νοσηλείες/θανάτους στην ομάδα του placebo και 113 νοσηλείες/θανάτους στην ομάδα της κολχικίνης. Αυτά ήταν οριακά (ανώτατο όριο) τα νούμερα ώστε να μην προκύπτει στατιστική σημαντικότητα (όπως είχαν ανακοινώσει).
Στο 31:00 στη συζήτηση με τον George Sachinis πριν λίγες ημέρες παρουσίασα τα νούμερα. Ακούστε το στο παρακάτω ηχητικό:
Τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην προδημοσίευση μας επιβεβαιώνουν πλήρως, και μάλιστα είναι χειρότερα από το ανώτερο όριο που είχαμε υπολογίσει.
131 νοσηλείες/θανάτους στην ομάδα του placebo και 104 νοσηλείες/θανάτους στην ομάδα της κολχικίνης. Στατιστικά MH σημαντική η διαφορά. Πέσαμε δηλαδή κατά 10 και 9 άτομα έξω.
Στατιστικά ΜΗ σημαντική η διαφορά ΚΑΙ στους θανάτους, ακόμη και στην υπο-ομάδα με επιβεβαιωμένη με PCR COVID-19 (9 έναντι 5). Σε αντίθεση με την 44% ελάττωση που υπονοούσε ως στατιστικά σημαντική το δελτίο τύπου.
Η μόνη οριακά στατιστικά σημαντική διαφορά που προέκυψε ήταν στις νοσηλείες για την υπο-ομάδα που είχαν επιβεβαιωμένη με PCR νόσο COVID-19. 123 νοσηλείες στην ομάδα του placebo και 93 νοσηλείες στην ομάδα της κολχικίνης.
Αυτό σημαίνει ότι αν η ομάδα του placebo είχε 2 λιγότερες νοσηλείες, ΚΑΙ αυτό θα ήταν στατιστικά μη σημαντικό.
Εντύπωση προκαλεί ότι η ομάδα της κολχικίνης είχε 11 περιστατικά πνευμονικής εμβολής έναντι μόλις 2 του placebo (στατιστικά σημαντικά η διαφορά, σε βάρος της κολχικίνης).
Ίσως τυχαίο εύρημα, αλλά στατιστικά σημαντική η διαφορά.
Κατά τα άλλα, πανηγυρίζαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με πανηγυρικές ανακοινώσεις για ένταξη της κολχικίνης στο πρωτόκολλο θεραπείας της νόσου COVID.
Δείτε το πρωτότυπο της ανάρτησης:
Δείτε Επίσης:
Πρόεδρος ΕOΦ: Ήρθε στην Ελλάδα το Φάρμακο των Αντικλωνικών Αντισωμάτων της Regeneron
Δρ. Κ Φαρσαλινός: Ποιοί και Γιατί Πολεμούν τα Φάρμακα Μονοκλωνικών Αντισωμάτων Στην Ελλάδα
http://52.28.84.54/%cf%84%ce%bf-american-journal-of-medicine-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%cf%8e%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%85%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%be%cf%85%cf%87%ce%bb%cf%89/
Κούβα: Κυκλοφόρησαν οι Ρινικές Σταγόνες Nasalferón Κατά του Κορονοϊού