19.2 C
Athens
23.3 C
Washington
25.9 C
Melbourne
14.9 C
London
17.8 C
New York
15.6 C
Sydney
Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Ο Καθηγητής Γ. Ιωαννίδης Εξηγεί τα Δεδομένα από τον W.H.O. : Ποια Είναι η Πραγματική Θνησιμότητα του Covid-19

Δημοφιλέστερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παραδέχεται ότι η πραγματική θνησιμότητα του Covid-19 είναι 0,23% στον γενικό πληθυσμό και 0,05% σε άτομα κάτω των 70 ετών.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι στα 1.000 άτομα στον κόσμο που έχουν μολυνθεί με κορονoϊό, περίπου δύο πεθαίνουν, ενώ σε άτομα ηλικίας έως 70 ετών το ποσοστό είναι πολύ χαμηλότερο (περίπου τέσσερις θάνατοι ανά 10.000 περιπτώσεις).

Με αυτούς τους αριθμούς αναρωτιέται κανείς γιατί τότε ολόκληρος ο πλανήτης παραλύεται με μέτρα covid-19 και κλείδωμα.

Πρόκειται για μια νέα μελέτη, από έναν διακεκριμένο Έλληνα επιστήμονα της διασποράς, καθηγητή Γιάννη Ιωαννίδη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, που δημοσιεύθηκε στο “Bulletin of the WHO”, το επίσημο επιστημονικό περιοδικό του ΠΟΥ και το οποίο συγκεντρώνει δεδομένα από 82 μελέτες, σχετικά με τη θνησιμότητα του κορονοϊού Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η μέση θνησιμότητα είναι 0,23% στο γενικό πληθυσμό και 0,05% σε άτομα κάτω των 70 ετών.

Εάν διορθωθεί το γεγονός ότι οι μέχρι τώρα μελέτες αφορούν περισσότερους πληθυσμούς σε χώρες με υψηλό αριθμό θανάτων (δηλ. Αν κάποιος θα μπορούσε να λάβει υπόψη τα δείγματα πληθυσμού εξίσου από κάθε γωνιά της Γης), ο Γ. Ιωαννίδης υποστηρίζει ότι η πραγματική μέση θνησιμότητα του Covid-19 στις περισσότερες χώρες είναι πιθανώς λιγότερο από 0,20%. Σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμά ότι είναι περίπου 0,15% συνολικά (ανεξάρτητα από την ηλικία) και 0,03% έως 0,04% σε άτομα κάτω των 70 ετών.

Μπουρλά Pfizer: "Απαγορευτικό" το Εμβόλιο για Όσους Έχουν Αλλεργίες

Διαβάστε Επίσης: Το “Αμαρτωλό” Χρονικό του Covid-19

Όπως πιστεύει, με τα κατάλληλα μη φαρμακευτικά μέτρα για την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων, η πραγματική θνησιμότητα μπορεί να μειωθεί περαιτέρω στο μέλλον.

Μπουρλά Pfizer: "Απαγορευτικό" το Εμβόλιο για Όσους Έχουν Αλλεργίες

Η μελέτη του δείχνει ότι η θνησιμότητα του covid-19 μπορεί να διαφέρει σημαντικά από περιοχή σε περιοχή, ακόμη και εντός της ίδιας χώρας (π.χ. Γαλλία). Αυτό, μεταξύ άλλων, αντικατοπτρίζει τις διαφορές στην ηλικιακή κατανομή του πληθυσμού, σε πόσα γηροκομεία υπάρχουν, πόσο επιβαρυμένα νοσοκομεία, πόσο πιστά τηρούνται οι προφυλάξεις, σε ποιο βαθμό υπάρχει συννοσηρότητα (συνύπαρξη άλλων ασθενειών στο ίδιο άτομο πόσο φτωχός είναι ένας πληθυσμός και άλλοι τοπικοί ή γενετικοί παράγοντες. Για το λόγο αυτό, επισημαίνει ότι η αξιολόγηση ενός και ενιαίου δείκτη πραγματικής θνησιμότητας για μια ολόκληρη χώρα μπορεί αναπόφευκτα να μην δώσει την πραγματική εικόνα όταν υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις από περιοχή σε περιοχή.

Διαβάστε Επίσης: Ο Απλός και Ευφυής Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer και η Αγοραπωλησία των 5,6 Εκατομμυρίων Δολαρίων σε Μετοχές Καθώς η Εταιρεία Ανακοίνωσε Δεδομένα Για το Εμβόλιο του Covid-19 Που Εκτίναξαν τις Μετοχές στα Ύψη

Επισημαίνει επίσης ότι οι εκτιμήσεις του για τη θνησιμότητα τείνουν να είναι πολύ χαμηλότερες από εκείνες που έγιναν στην αρχή της πανδημίας, σχετικά με το πόσο θανατηφόρο είναι ο νέος κορονoϊός SARS-CoV-2.

Οι πρώτες εκτιμήσεις από την Κίνα έθεσαν τη θνησιμότητα στο 3,4%, καθώς δεν ήταν ακόμη σαφές πόσο μεγάλος ήταν ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων του ιού. Αργότερα, άλλα μοντέλα υπολόγισαν τη θνησιμότητα περίπου στο 1%. Ακολουθώντας τις νέες χαμηλότερες εκτιμήσεις του, ο Γ. Ιωαννίδης αντιτίθεται και πάλι στην επανάληψη των lockdowns στις διάφορες χώρες.

Εξιτήριο από το Νοσοκομείο η Νανά Παλαιτσάκη - Δεν Υπάρχει Σχέση της Εισαγωγής της με το Εμβόλιο που Έλαβε Μία Ημέρα Πριν

Η εκτίμηση του πραγματικού ποσοστού θνησιμότητας, δηλαδή η πιθανότητα θανάτου κάποιου που έχει μολυνθεί με τον κορονoϊό, αναφέρεται στο ποσοστό των θανάτων, σε σχέση με τον πραγματικό αριθμό περιπτώσεων (όχι μόνο εκείνων που έχουν διαγνωστεί).

Άργος: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τους Ψευδείς Αριθμούς Κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ

Διαβάστε Επίσης: Οι Μεγάλες «Συμπτώσεις» του Εμβολίου: Εργαστήριο Wuhan, Pfizer, Blackrock Inc. & Soros Fund… «Εις Σάρκαν Μίαν»;

Ο Γ. Ιωαννίδης βασίζεται κυρίως σε μελέτες οροεπιτήρησης, που διεξήχθησαν μέχρι τον Σεπτέμβριο σε ομάδες σε όλο τον κόσμο, από τις οποίες εκτιμάται πόσοι άνθρωποι στο γενικό πληθυσμό έχουν πράγματι μολυνθεί εως τότε.

Σενάρια Πανδημίας έως το 2024

Σε μια άλλη δημοσίευση στο European Journal of Clinical Investigation, ο Γ. Ιωαννίδης, ο οποίος είναι διεθνώς γνωστός στον τομέα των ιατρικών στατιστικών, επιχειρεί μια συνολική αξιολόγηση της επιδημιολογίας του Covid-19 στον πλήρη κύκλο πανδημίας (2020-2024).

Μεταξύ άλλων, εκτιμά ότι μεταξύ 1,58 εκατομμυρίων και 8,76 εκατομμυρίων ανθρώπων θα έχουν πεθάνει μέχρι το τέλος του 2024 (μόλις πάνω από ένα εκατομμύριο έχουν ήδη πεθάνει).

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γ. Ιωαννίδη, ο αριθμός των θανάτων θα εξαρτηθεί τελικά από διάφορους παράγοντες, όπως πόσο αποτελεσματικά προστατεύονται οι ηλικιωμένοι και άλλες ομάδες υψηλού κινδύνου, πόσο γρήγορα και ευρέως διατίθενται οι θεραπείες και πόσο κατάλληλα είναι τα μέτρα που λαμβάνονται. Λαμβάνοντας υπόψη, ποια θα είναι η αλληλεπίδραση των ιών κοραναϊού και της γρίπης, πόσο συχνές θα είναι οι επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις Covid-19 στα ίδια άτομα κ.λπ.

Ο Ιωαννίδης επισημαίνει τις μεγάλες διαφορές στη θνησιμότητα του Covid-19: Στις αρχές Οκτωβρίου, 66 χώρες κατέγραψαν λιγότερους από έναν θανάτους ανά 100.000 πληθυσμούς, ενώ 17 χώρες είχαν περισσότερους από 50 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους. Επισημαίνει ότι λόγω αυτών των διαφορών, παραμένει άγνωστο πόσο καιρό θα χρειαστεί η πανδημία για την ολοκλήρωση ενός παγκόσμιου κύκλου (θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πριν ή μετά το 2024).

Ιατροδικαστής Απ. Ακριβούση: «Δεν Υπάρχει Επίσημη Ανακοίνωση του ΠΟΥ για Γονιδίωμα του Sars-Cov-2 - Δεν Έχει Απομονωθεί ο Ιός - Δεν Πληρούνται τα 4 Κριτήρια του Koch!»

Ο πραγματικός αριθμός περιπτώσεων εκτιμάται ότι είναι περίπου 20 φορές υψηλότερος από τον διαγνωσμένο παγκοσμίως, δηλαδή ήδη περίπου το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού. Περίπου το 40% των λοιμώξεων είναι εντελώς ασυμπτωματικό, ενώ παραμένει αβέβαιο, λέει, πόσο είναι το «κατώφλι» του πληθυσμού που πρέπει τελικά να μολυνθεί, προκειμένου να επιτευχθεί «ασυλία αγέλης» για τα υπόλοιπα.

Η Πολιτική της Νορβηγίας Σχετικά με το Εμβόλιο Pfizer Παραραμένει Αμετάβλητη Μετά τους Θανάτους

Εάν το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού μολυνθεί, εκτιμά ότι οι πανδημικοί θάνατοι παγκοσμίως θα φτάσουν τελικά σε περίπου 8,8 εκατομμύρια. Εάν το ποσοστό μόλυνσης δεν υπερβαίνει το 30% (το οποίο θεωρεί πιο λογικό), οι θάνατοι δεν θα υπερβαίνουν τα 4,4 εκατομμύρια. Εάν το ποσοστό λοιμώξεων, ειδικά σε ομάδες υψηλού κινδύνου (ηλικιωμένοι, κ.λπ.) περιορίζεται στο 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, τότε ακόμη και αν το 60% του παγκόσμιου γενικού πληθυσμού έχει μολυνθεί, εκτιμά ότι οι θάνατοι δεν θα υπερβούν 1,8 εκατομμύρια.

Διαβάστε Επίσης: Μελέτη Πενταγώνου ΗΠΑ: Το Εμβόλιο Γρίπης Αυξάνει τον Κίνδυνο Νόσησης Κορονοϊού Κατά 36% (και Άλλες Υποστηρικτικές Μελέτες)

Όσον αφορά τη γρίπη, ο Γ. Ιωαννίδης εκτιμά ότι χωρίς το Covid-19 η γρίπη αναμενόταν να προκαλέσει τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως τα επόμενα πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένων 150.000 παιδιών κάτω των πέντε ετών. Όπως τονίζει, «θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν, στο τέλος, οι θάνατοι από τη γρίπη κατά την περίοδο 2020-2024 θα είναι πολύ μικρότεροι, λόγω της εμφάνισης του Covid-19. «Το αισιόδοξο σενάριο είναι ότι η γρίπη θα υποχωρήσει κατά τη διάρκεια των κυμάτων Covid-19, ενώ το απαισιόδοξο σενάριο είναι ότι η γρίπη και το Covid-19 θα χτυπήσουν σκληρά ταυτόχρονα.»

Facebook Comments Box

ΗΠΑ: Το 18% της Επιτροπής FDA Ψήφισε Κατά της Έγκρισης του Εμβολίου της Pfizer: «Πιθανά Επικίνδυνο»!

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας