10.3 C
Athens
-0.7 C
Washington
24.5 C
Melbourne
3.7 C
London
0.7 C
New York
18.2 C
Sydney
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Ο Μηταράκης Μετά τον Προπηλακισμό στον Έβρο Μαζεύει τα Περί Επέκτασης ΚΥΤ Φυλακίου και Μιλάει για Αναβάθμιση – Πάντως.. τα Λυόμενα για το ΚΥΤ.. Βράδυ τα Στέλνει.. (Βίντεο)

Δημοφιλέστερα

Για αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο και όχι για επέκτασή του μίλησε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μετά την επεισοδιακή υποδοχή που του επιφύλαξαν στην Ορεστιάδα πολίτες που αντιδρούν στα κυβερνητικά σχέδια.

Έτσι, σε σημερινές δηλώσεις του από την Αλεξανδρούπολη, παρότι και εκεί έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών, ο Ν. Μηταράκης προσπάθησε να να κάμψει τις αντιδράσεις, ενώ διέψευσε τον ισχυρισμό του προέδρου της κοινότητας Φυλακίου κ. Τυρπάκη πως πάνω στον εκνευρισμό του απείλησε ότι όχι μόνο θα προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου της επέκτασης του ΚΥΤ, αλλά θα φέρει και 10.000 πρόσφυγες!

Κι ενώ χθες φυγαδεύτηκε τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο του απ΄ το δημαρχείο της Ορεστιάδας όπου είχε συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα κατά της επέκτασης του ΚΥΤ, σήμερα μίλησε για «πολλά κοινά σημεία σύγκλισης με τις τοπικές κοινωνίες».

«Όλοι συμφωνούν στην ανάγκη αναβάθμισης του Φυλακίου, σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και υγειονομικές συνθήκες. Όλοι συμφωνούν στην ανάγκη να συνεχίσει η κυβέρνηση την πολιτική φύλαξης των συνόρων και μείωσης των μεταναστευτικών ροών. Σε κανένα ψήφισμα θεσμικού φορέα δεν υπάρχει αίτημα να κλείσει το ΚΥΤ στο Φυλάκιο… Όλοι συμφωνούν στη δημιουργία περισσότερων και καλύτερων εγκαταστάσεων για τους εργαζόμενους του ΚΥΤ. Όλοι συμφωνούν επίσης ότι έχει ξεπεραστεί το Φυλάκιο και χρειάζεται να γίνει μια μικρή αναβάθμιση. Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία των κατοίκων, η οποία δεν έχει να κάνει, σε μεγάλο βαθμό, με το ίδιο το Φυλάκιο, αλλά με βαθύτερα προβλήματα, ειδικά του βορείου Έβρου, όπως είναι το δημογραφικό και η οικονομική ανάπτυξη, θέματα στα οποία η κυβέρνηση και η διακομματική επιτροπή Θράκης θα δώσουν απαντήσεις. Την αντιλαμβάνομαι στην ανησυχία τους, ως ακρίτας και εγώ», είπε ο Ν. Μηταράκης.

Ο Μητσοτάκης Σύστησε Επιτροπή Εθνικής Στρατηγικής για τους ΛΟΑΤΚΙ Ελλάδας και Αυτοί Βάζουν την Σημαία τους σε Γνωστό Πίνακα της Επανάστασης του 1821

Επίσης, ανέφερε ότι για το έργο της «αναβάθμισης» δεν υπάρχει ούτε διαγωνισμός ούτε τεχνικό δελτίο, αλλά τόνισε στη συνέχεια ότι πρέπει να είναι το επόμενο στάδιο για το Υπουργείο.

«Δεν αλλάζει η εθνική πολιτική για τη Θράκη και τον Έβρο, είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα δημιουργηθεί καμία νέα δομή στη Θράκη, ούτε θα υπάρξει κάποια παραμονή μεταναστών στη Θράκη. Ούτε αλλάζει ο χαρακτήρας του ΚΥΤ Φυλακίου, όλοι θα μετακινούνται μετά τους απαραίτητους ελέγχους στις υφιστάμενες δομές», θέλησε να διαβεβαιώσει εκ νέου.

Ο υπουργός θέλησε επίσης να καθησυχάσει όσους αντιδρούν στο ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού των διαμενόντων λέγοντας ότι «πολλοί προσπαθούν να συνδυάσουν τη χωρητικότητα της δομής με τους διαμένοντες και σε πολλούς δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι θα υπάρχουν 1.500 άτομα στο Φυλάκιο. Το γεγονός, όμως, ότι δημιουργείς μία χωρητικότητα δεν σημαίνει ότι θα έχεις τόσους ανθρώπους μέσα στη δομή».

Τέλος, ανακοίνωσε ουσιαστικά την ειλημμένη απόφαση για μεταφορά του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα.

Πάντως όπως δημοσίευσε το Focus στο παρακάτω βίντεο, τα κοντέινερ στην ζούλα ανεβαίνουν για Έβρο..:

Δείτε Επίσης:

Εξαδάκτυλος για Θεσσαλονίκη: «Από Δευτέρα θα Υπάρχει μία Άλλη Κατάσταση από Αυτή Σήμερα. Είναι Αναγκαίο»

Lockdown: Ξεκινά ο Απόλυτος Εγκλεισμός – Η Εξειδίκευση των Νέων Περιοριστικών Μέτρων από τον Νίκος Χαρδαλιά – Τί Ακριβώς Θα Ισχύει

ΕΛΛΑΔΑ – ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ το Όνομα του Νέου Πολιτικού Φορέα με Αρχηγό τον Γιώργο Τράγκα – Οι Δηλώσεις του και η Ιδρυτική Διακύρηξη

Γερμανία: «Φυλακές Covid» σε Διάφορα Σημεία της Χώρας για τους Παραβάτες της Καραντίνας – Βίντεο από την Εγκατάσταση στο Schleswig-Holstein

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα