19.9 C
Athens
11.3 C
Washington
23.8 C
Melbourne
12.7 C
London
18.6 C
New York
23.5 C
Sydney
Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Ο Πρώην Διοικητής του ΑΧΕΠΑ και Διευθυντής του Βασιλικού Νοσ/μείου Σαουδικής Αραβίας Δρ. Δημήτρης Γάκης για Sputnik V και AstraZeneca

Δημοφιλέστερα

O χειρουργός Δρ. Δημήτρης Γάκης, τόνισε πως η Ελλάδα θα έπρεπε να παραγγείλει μόνη της το Sputnik V και να μην περιμένει από τη Γερμανία.

«Το εμβόλιο Sputnik V αποδεικνύεται ότι είναι ένα πολύ έξυπνα σχεδιασμένο εμβόλιο, πιο έξυπνα από το εμβόλιο της AstraZeneca γιατί εμπεριέχει ως φορέα αδενοϊό ανθρώπου αδρανοποιημένο, αλλά δύο διαφορετικούς τύπους»: Με αυτά τα λόγια ο χειρουργός Δημήτρης Γάκης, ο οποίος υπήρξε διευθυντής στην κλινική μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» και διοικητής του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ», εξηγεί γιατί παρουσιάζει υψηλή αποτελεσματικότητα το ρωσικό εμβόλιο.

Μιλώντας στο Sputnik, ο κ. Γάκης αναφέρεται και στο εμβόλιο της AstraZeneca λέγοντας ότι είναι μεν παρόμοιας τεχνολογίας, ωστόσο, όπως εξηγεί, «στο εμβόλιο της Οξφόρδης (σ.σ. AstraZeneca) έχει χρησιμοποιηθεί αδενοϊός πιθήκου, ο ίδιος στην πρώτη και στη δεύτερη δόση».

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, λέει ο κ. Γάκης, γιατί το εμβόλιο της AstraZeneca δεν έχει υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας.

«Διότι όπως αποδείχτηκε από τις μελέτες του εμβολίου αυτού, γι’ αυτούς που ξέρουν να διαβάζουν τα αποτελέσματα βάση της ανοσολογίας, αναπτύσσονται αντισώματα κατά του αδενοϊού φορέα με αποτέλεσμα να πέφτει η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ειδικά της 2ης δόσης η οποία συναντά τα προγραμματισμένα αντισώματα κατά του αδενοϊού φορέα κι όχι κατά της πρωτεΐνης του ιού που μας ενδιαφέρει για την πρόληψη της λοίμωξης COVID-19» δηλώνει και προσθέτει:

«Το ρωσικό εμβόλιο παρακάμπτει αυτό το φαινόμενο του σχηματισμού αντισωμάτων κατά του αδενοϊού φορέα χρησιμοποιώντας διαφορετικό αδενοϊό στη 2η δόση. Για αυτό το ποσοστό επιτυχίας του, η αποτελεσματικότητά του δηλαδή, είναι πολύ υψηλότερη από αυτό της Οξφόρδης».

«Γι’ αυτόν τον λόγο λέω ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V είναι πιο έξυπνα σχεδιασμένο και δείχνει πιο βαθιά γνώση ιολογίας και ανοσολογίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θ. Βασιλακόπουλος: “Η Ικανότητα του Κορονοϊού να Σκοτώνει Εξασθενεί”

«Η Ελλάδα όφειλε να είχε διαπραγματευτεί μόνη της με τη Ρωσία»

Οι εξελίξεις μετά τη δημοσίευση του επιστημονικού περιοδικού «Lancet» για το εμβόλιο Sputnik V είναι ραγδαίες στην Ευρώπη, με τη Γερμανία να φέρεται να σχεδιάζει συμπαραγωγή του εμβολίου, όταν λίγο καιρό πριν η ίδια η Κομισιόν έθετε θέμα στην Ουγγαρία που είχε παραγγείλει εμβόλια από τη Ρωσία.

«Η Ελλάδα όφειλε να κινηθεί χωρίς γεωπολιτικές διακρίσεις και χωρίς εξαρτήσεις στο θέμα της προμήθειας των εμβολίων. Έπρεπε να είχε έρθει σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία -αλλά και με οποιαδήποτε άλλη πηγή που θα μπορούσε να εξασφαλίσει εμβόλια- ούτως ώστε να εμβολιαστεί έγκαιρα ο ελληνικός πληθυσμός και το κυριότερο να απωθήσει η ελληνική κυβέρνηση από πάνω της τις υποψίες για τη μονομερή στήριξη του εμβολίου της Pfizer» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γάκης ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση ότι έχει προβεί σε «δεκάδες άστοχες ενέργειες» οδηγώντας μάλιστα ένα ποσοστό των πολιτών στην αμφιβολία και την αντιδραστικότητα έναντι των εμβολιασμών.

«Έπρεπε λοιπόν η Ελλάδα να κινηθεί προς την πλευρά του εμβολίου Sputnik V και να μην περιμένει να έρθει σήμερα η Γερμανία η οποία λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν γεωπολιτικοί φραγμοί και να προτείνει την συμπαραγωγή του εμβολίου Sputnik V στην ίδια τη Γερμανία η οποία είναι η παραγωγός του εμβολίου της Pfizer. Η “γέννηση” και η παραγωγή του εμβολίου της Pfizer ξεκίνησε στη Γερμανία. Αυτά λοιπόν νομίζω ότι είναι λάθη τακτικής και μαρτυρούν ύπαρξη συμβούλων οι οποίοι έχουν άγνοια και επιφανειακή γνώση στο παγκόσμιο γίγνεσθαι» δήλωσε ο κ. Γάκης επισημαίνοντας ότι το Sputnik V μπορεί πολύ εύκολα να μεταφερθεί καθώς δεν χρειάζεται ειδικές συνθήκες συντήρησης όπως το εμβόλιο της Pfizer.

Ανοσία για την Pfizer και την Moderna ...στις Αγωγές.. Δεν Μπορείτε να Κάνετε Μύνηση εάν Έχετε Σοβαρές Παρενέργειες από το Εμβόλιο. Η Κυβέρνηση Πιθανότατα δεν θα σας Αποζημιώσει Ούτε και Αυτή

«Το Sputnik V μπορεί να διανεμηθεί από φαρμακεία»

Επιπλέον αναφέρει ότι η τιμή του Sputnik V είναι πολύ φθηνότερη σε σχέση με το εμβόλιο της Pfizer, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει καμία σύγκριση τιμής» καθώς και ότι η διανομή του εμβολίου Sputnik V θα μπορούσε να γίνει από τα φαρμακεία όπως τα εμβόλια της γρίπης αφού δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συνθήκες συντήρησης.

«Το ρωσικό εμβόλιο μπορεί να έρθει εύκολα, δεν απαιτεί ιδιαίτερες συνθήκες και να διανεμηθεί στα φαρμακεία -όπως και το εμβόλιο της γρίπης-, με αποτέλεσμα ο πολίτης να μπορεί να το παραλάβει από το φαρμακείο. Αυτό αλλάζει πλήρως τη στάση του Έλληνα πολίτη, αφαιρεί την καχυποψία γιατί μπορεί να το επιλέξει. Απλοποιεί τον εμβολιασμό αντί να κάνουν γιγάντια κέντρα εμβολιασμού, αντί να προσπαθούν να κρατήσουν ένα δύσχρηστο και βιαστικά καμωμένο εμβόλιο το οποίο χρειάζεται χαμηλή θερμοκρασία συντήρησης, στους -70 βαθμούς Κελσίου» κατέληξε.

Ακούστε την πολύ ενδιαφέρουσα επεξήγηση και σύγκριση των εμβολίων που έκανε ο Δρ Δημήτρης Γάκης στον  Focus FM:

Δείτε Επίσης:

Η ΕΕ Εγκρίνει τα Βρώσιμα Έντομα – Σκώληκες και Κολεόπτερα Έρχονται στο Πιάτο σας

18 εκατ. Ευρώ το Τίμημα από Space Hellas/ Epsilon Νet για την Εξαγορά της Singular Logic – Υπεγράφη η Συμφωνία Πώλησης

Καμία Συζήτηση για το Ρώσικο Εμβόλιο Sputnik V Μεταξύ Δένδια και Λαβρώφ

Αλλάζει Ρότα η Ελληνική Κυβέρνηση, Αγορά Εμβολίων από 6 Εταιρείες – Δείτε Ποιές Είναι και το Σχέδιο για τους Εμβολιασμούς (PDF)

18 εκατ. Ευρώ το Τίμημα από Space Hellas/ Epsilon Νet για την Εξαγορά της Singular Logic – Υπεγράφη η Συμφωνία Πώλησης

5G: Το Γεωπολιτικό Σημείο Καμπής της Δύσης με την Κομμουνιστική Κίνα

Συντονιστική Επιτροπή «Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης» σε Άδωνι Γεωργιάδη: «Πάρτε τα Κλειδιά και Συνταγή για Πατσά […] Έτσι και Αλλιώς από Εδώ και στο Εξής Ταβερνιάρης θα Είστε!»

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα