34.2 C
Athens
8 C
Washington
24.6 C
Melbourne
16.9 C
London
15.4 C
New York
13.3 C
Sydney
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Σκυλακάκης Αποσύρει την Ρύθμιση για τα “Κορονοχρέη” και τα “Γυρνάει” για τις 120 Δόσεις

Δημοφιλέστερα

Aπέρριψε χθες το ενδεχόμενο ρύθμισης σε 120 δόσεις για οφειλές που δημιουργήθηκαν την περίοδο της καραντίνας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Αντιθέτως, έκανε λόγο για «παρέμβαση που δεν θα έχει γενικό χαρακτήρα», αλλά θα αφορά πολύ συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες και με πολύ λιγότερες δόσεις. Γεννώνται έτσι πολλά ερωτήματα για το ενδεχόμενο «φωτογραφικής» ευεργετικής διάταξης που δεν θα ανακουφίζει τη συντριπτική πλειονότητα, η οποία πνίγεται στα χρέη της πανδημίας, αλλά που θα αποτελεί άλλο ένα στοχευμένο δώρο προς φίλους και εκλεκτούς.

Εν μέσω πολιτικής τρικυμίας, οι πολίτες δεν γνωρίζουν πώς θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, προκειμένου να μη βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς μέσα στο 2021, καθώς φαίνεται πως η κυβέρνηση παραμένει πιστή στην τήρηση των δεσμεύσεων έναντι των δανειστών, οι οποίοι θεωρούν ότι μια νέα ρύθμιση οφειλών με 120 δόσεις θα αλλάξει την «κουλτούρα πληρωμών».

Έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ Καίει τους Δημάρχους για την Κακοκαιρία «Μήδεια» - Από τις 15/01 Είχε Ζητηθεί Άδεια από τους Δήμοι των Β. Προαστείων για Έλεγχο και Κοπή Δέντρων που Γειτνιάζουν με Ηλεκτροφόρα Καλώδια

Στον αντίποδα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφωνούν ότι είναι αναγκαία η συνέχεια της χαλάρωσης των δημοσιονομικών περιορισμών, όμως η ελληνική κυβέρνηση, χωρίς πειστικά επιχειρήματα, εμφανίζεται έτοιμη να αφήσει εκατομμύρια πολίτες, εργοδότες και εργαζομένους εκτεθειμένους, καθώς έχει αποφασίσει τη μετάθεση των οφειλών που έχουν ανασταλεί για την άνοιξη. Το αποτέλεσμα είναι, αντί να λύσει το πρόβλημα, να το μεταθέσει και να το διογκώσει. Και αυτό γιατί οι φορολογούμενοι θα κληθούν, όποτε επανεκκινήσει η οικονομική δραστηριότητα, να πληρώσουν ταυτόχρονα τις τρέχουσες αλλά και τις προηγούμενες υποχρεώσεις τους.

Αυτοαναιρούνται

Το… μισό υπουργικό συμβούλιο έχει μιλήσει τις προηγούμενες εβδομάδες για μια ευρεία ρύθμιση με πολλές δόσεις, που θα αφορά τα χρέη σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία τα οποία δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας, τη στιγμή που τα ληξιπρόθεσμα χρέη μόνο προς την Εφορία ξεπερνούν τα 103 δισ. ευρώ. bΕίναι χαρακτηριστικό ότι την 1η Δεκεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επανέλαβε την εν λόγω εξαγγελία, λέγοντας ότι «δεν θα αφήσουμε τα χρέη να γίνουν χιονοστιβάδα. Θα έχουμε 120 και περισσότερες δόσεις για να πατήσουν οι φορολογούμενοι στα πόδια τους».

Ο Γιώργος Τράγκας Κατεβαίνει στην Πολιτική Αρένα Ανοίγοντας Δεξαμενή Συσπείρωσης από την Καραμανλική και Σαμαρική Βάση της Νέας Δημοκρατίας ως το Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ - Τί Δήλωσε

Η έλευση μιας τέτοιας ρύθμισης γέμισε με προσδοκίες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές για μήνες, αλλά και τους φορολογουμένους που επιβιώνουν με το έκτακτο επίδομα των 534 ευρώ. Οι εξαγγελίες για νέα ρύθμιση παρουσιάζονταν με τέτοιον πειστικό τρόπο, που οι οφειλέτες πίστεψαν πως το σχέδιο είναι έτοιμο και απομένει να διευκρινιστούν μόνο οι λεπτομέρειες. Φαίνεται, όμως, πως στην κυβέρνηση δεν συνεννοούνται καν μεταξύ τους, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις υπουργών του οικονομικού επιτελείου που… αυτοαναιρούνται, αφού τις προηγούμενες ημέρες μιλούσαν για ρύθμιση 120 δόσεων σε Εφορία και Ταμεία, και τώρα τονίζουν πως δεν εξετάζεται τέτοια ρύθμιση!

Πρωθυπουργικό "Ψέκασμα" Από τον Ψυχοπαθή Μέσω Alpha TV - Αρχές Ιανουαρίου 2021 οι Εμβολιασμοί – Για Όσους Δεν Θέλουν «Έχουμε Νομικό Οπλοστάσιο»!

Ενδεικτικά, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας -που έχει μιλήσει πολλάκις για ρύθμιση με πολλές δόσεις μετά την άνοιξη- τις τελευταίες ημέρες χαρακτηρίζει «πρώιμη» όποια συζήτηση γύρω από τις 120 δόσεις, λέγοντας ότι «δεν θέλει να καλλιεργεί προσδοκίες». Φορείς της αγοράς, από την πλευρά τους, ζητούν από την κυβέρνηση ρύθμιση οφειλών σε 120 ή και 240 δόσεις, έως και διαγραφή χρεών. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των εκπροσώπων των φορέων που ζητούν γενναία ρύθμιση ανήκει ιδεολογικά στην κυβερνώσα παράταξη.

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα