32.3 C
Athens
8.8 C
Washington
24 C
Melbourne
19.3 C
London
16.7 C
New York
12.4 C
Sydney
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Τραμπ Σαρώνει στις Εκλογές των ΗΠΑ Καθώς οι Κρίσιμες Πολιτείες Μετράνε Ψήφους. Ο Μπάιντεν Δηλώνει Νικητής σε Πολιτείες που Έχει Ήδη Χάσει Πανηγυρικά

Δημοφιλέστερα

Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ πλησιάζουν στο τελικό αποτέλεσμα καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ έθεσε θέμα προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει την καταμέτρηση των ψήφων ενώ ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την εμπιστοσύνη ότι θα κερδίσει ακόμα και για πολιτείες που είχε ήδη χάσει..

Με εκατομμύρια ψηφοφόρους που δεν έχουν καταμετρηθεί ακόμη και πολλές βασικές πολιτείες να ταλαντεύονται, ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να εξασφαλίζει τις 270 ψήφους των εκλεκτόρων που απαιτούνται για να παραμείνει στην προεδρία.

Ο κ. Τραμπ έχει κάνει καλύτερα από ό,τι είχαν προβλέψει οι δημοσκοπήσεις, κερδίζοντας τις κρίσιμες πολιτείες του Οχάιο και της Φλόριντα, τις οποίες είχε κερδίσει και το 2016, καθώς και το Τέξας.

Ο κ. Μπάιντεν κερδίζει στα παραδοσιακά δημοκρατικά προπύργια της Καλιφόρνια και της Νέας Υόρκης, τα οποία απονέμουν συνολικά 84 εκλογικές ψηφοφορίες εκλεκτόρων.

Ο Κυβερνήτης της Φλόριντα Απαγορεύει τα Διαβατήρια Εμβολιασμού: «Δεν θα Ζητάμε Απόδειξη από Κάποιον για να Ζήσει Απλά τη Ζωή του» - Αυστηρές Ποινές στους Παραβάτες

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, και οι δύο υποψήφιοι επικεντρώθηκαν στις πολιτείες που παρέμειναν στο παιχνίδι: Νεβάδα, Ουισκόνσιν, Μίσιγκαν και Πενσυλβάνια, η οποία δέχεται ψηφοδέλτια εντός τριών ημερών από την ψηφοφορία.

Ο πρόεδρος δεσμεύθηκε να υποβάλει αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει την καταμέτρηση των ψήφων, ισχυριζόμενος αβάσιμα ότι η καταμέτρηση των ψήφων μετά την ημέρα των εκλογών είναι «μεγάλη απάτη». Εκατομμύρια ταχυδρομικές ψηφοφορίες πρέπει να μετρηθούν στην Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν.

Ο κ. Τραμπ δηλώνει ότι έχει κερδίσει τις εκλογές, κατηγορώντας τον κ. Μπάιντεν ότι προσπαθεί να κλέψει τη νίκη με την καταμέτρηση των ψηφοφοριών.

«Είναι μια πολύ λυπηρή στιγμή», είπε στον Λευκό Οίκο. «Θα το κερδίσουμε και, όσον αφορά εμένα, το έχουμε ήδη».

Ο κ. Μπάιντεν κατηγόρησε τον Τραμπ ότι έκανε μια «εξωφρενική» δήλωση που ήταν «γυμνή προσπάθεια να αφαιρέσει τα δημοκρατικά δικαιώματα των Αμερικανών πολιτών».

Ο Κυβερνήτης της Φλόριντα Απαγορεύει τα Διαβατήρια Εμβολιασμού: «Δεν θα Ζητάμε Απόδειξη από Κάποιον για να Ζήσει Απλά τη Ζωή του» - Αυστηρές Ποινές στους Παραβάτες

«Εάν ο πρόεδρος κάνει πράξη την απειλή του να προσφύγει στο δικαστήριο για να αποτρέψει τη σωστή συγκέντρωση ψήφων, έχουμε νομικές ομάδες που είναι έτοιμες να αναπτυχθούν για να αντισταθούν σε αυτήν την προσπάθεια», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν. «Και θα επικρατήσουν.»

Ο κ. Μπάιντεν είχε δηλώσει νωρίτερα ότι πίστευε ότι θα αναδειχθεί νικητής αφού οι Ουισκόνσιν, Μίσιγκαν και Πενσυλβάνια αναφέρουν τα αποτελέσματά τους. Αξιοσημείωτο είνα ότι την ώρα που έκανε την παραπάνω δήλωσε έχανε ήδη το Μίσιγκαν και την Πενσυλβάνια πανυγηρικά.

«Νιώθουμε καλά για το πού είμαστε. Είμαι εδώ για να σας πω απόψε ότι πιστεύουμε ότι είμαστε στο δρόμο για να κερδίσουμε », είπε στους υποστηρικτές στο Wilmington, Delaware.

Όχι Εμβόλιο, Όχι Τηλέφωνο: Για Αποκλεισμούς Καρτών SIM σε Αυτούς που Δεν Κάνουν το Εμβόλιο Μιλάει η Κυβέρνηση του Πουντζάμπ στο Πακιστάν

Ο Τομ Βόλφ, δημοκρατικός κυβερνήτης της Πενσυλβανίας, κατηγόρησε τον κ. Τραμπ ότι ξεκίνησε «κομματική επίθεση στις εκλογές της Πενσυλβανίας» και είπε ότι η πολιτεία θα μετρήσει πάνω από 1 εκατομμύριο ψηφοδέλτια.

Οι Ρεπουμπλικάνοι προέτρεψαν το Ανώτατο Δικαστήριο να μπλοκάρει ένα μέτρο που επιτρέπει στην Πενσυλβάνια να μετρά ψηφοδέλτια που έφτασαν εντός τριών ημερών από τις εκλογές. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, αλλά δεν απέκλεισε την επανεξέταση του ζητήματος.

Ο στενός αγώνας έθεσε το φάντασμα της νομικής μάχης που πραγματοποιήθηκε στις εκλογές του 2000, ειδικά επειδή ο κ. Τραμπ έχει επανειλημμένα διατυπώσει αβάσιμους ισχυρισμούς ότι τα ψηφοδέλτια μέσω ταχυδρομείου είναι γεμάτα απάτη.

Οι ελπίδες του κ. Μπάιντεν τροφοδοτήθηκαν από την οριακή νίκη του στην Αριζόνα, η οποία έγινε πεδίο μάχης λόγω δημογραφικών αλλαγών που την έκαναν πιο φιλελεύθερη. Η Αριζόνα έχει ψηφίσει μόνο έναν Δημοκρατικό – Μπιλ Κλίντον το 1996 – από τότε που ο Χάρι Τρούμαν κέρδισε την πολιτεία το 1948. Ο πρόεδρος εξασφάλισε μια στενή νίκη 3,5 πόντων έναντι της Χίλαρι Κλίντον το 2016.

Ο Πρόεδρος Τραμπ στη Τζώρτζια για το «Ράλι της Νίκης» Πριν από τις Εκλογές της Γερουσίας

Τις τελευταίες εβδομάδες ο κ. Τραμπ είχε στοχεύσει ολοένα και περισσότερο την Αριζόνα, η οποία έχει 11 από τις 270 εκλέκτορες που απαιτούνται για να κερδίσει τον Λευκό Οίκο. Αλλά ο κ. Μπάιντεν ενέτεινε τις προσπάθειές του καθώς η πολιτεία εμφανίστηκε πιο ανταγωνιστική.

Οι νίκες του Τραμπ στο Οχάιο και τη Φλόριντα του έδωσαν δύο πολιτείες που ήταν μέρος του συνδυασμού νίκης που τον έβαλε στο Λευκό Οίκο το 2016.

ΗΠΑ Μαϊάμι: Έρευνα για τον Θάνατο Ιατρού 16 Ημέρες Μετά την Λήψη του Εμβολίου της Pfizer - Η Ανάρτηση της Συζύγου του: "Σώστε Ζωές Κάνοντας τις Πληροφορίες Είδηση"

Ο Λάρυ Σαμπάτο, καθηγητής πολιτικής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, δήλωσε ότι η απώλεια της Φλόριντα ήταν «μεγάλη αναστάτωση» για τον κ. Μπάιντεν.

Ο Τσακ Ρόχα, ο οποίος διευθύνει το πρόγραμμα προσέγγισης των Λατίνων για τον Μπέρνι Σάντερς κατά τη διάρκεια της δημοκρατικής πρωτοβουλίας, δήλωσε ότι το «φρικτό» αποτέλεσμα του κ. Μπάιντεν στο Μαϊάμι-Ντάντ – μια κομητεία με πληθυσμό 2,7 εκατομμυρίων όπου το 70% των κατοίκων είναι ισπανόφωνοι – έδειξαν ότι οι Δημοκρατικοί δεν είχαν επενδύσει στους Ισπανόφωνους ψηφοφόρους.

Ο κ. Τραμπ κέρδισε σταθερά συντηρητικά κράτη σε ολόκληρο τον Νότο, συμπεριλαμβανομένων του Τενεσί και της Νότιας Καρολίνας, καθώς και τα προπύργια των Ρεπουμπλικάνων της Ιντιάνα και του Μισσούρι. Ο κ. Μπάιντεν νίκησε σε κάποιες πολιτείες στα βορειοανατολικά, όπως η Νέα Υόρκη και η Μασαχουσέτη, καθώς και στην πολιτεία του Μπαράκ Ομπάμα το Ιλλινόις – πολιτείες στις οποίες ο πρώην αντιπρόεδρος περίμενε νίκες.

Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να διαρκέσει μέρες για να καθοριστεί. Ο Τζοσλιν Μπένσον, Γενική Γραμματέας της πολιτείας του Μίσιγκαν, εκτιμά ότι η καταμέτρηση των ψήφων θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της Τετάρτης. Περίπου 3,5 εκατομμύρια ψηφοδέλτια που απουσιάζουν, μαζί με περίπου 2 έως 2,5 εκατομμύρια ψηφοφόρους.

Νέα Υόρκη: Covid–19 Τέλος! (Βίντεο από τους Εορτασμούς)

«Θα μετρήσουμε κάθε ψήφο στην πολιτεία του Μίσιγκαν, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό χρειάζεται, ανεξάρτητα από το τι λένε οι υποψήφιοι», δήλωσε η κ. Μπένσον.

Πάνω από 100 εκατομμύρια Αμερικανοί ψήφισαν πριν από την ημέρα των εκλογών, θέτοντας τις ΗΠΑ σε καλό δρόμο για το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων σε περισσότερο από έναν αιώνα.

Χτίστης που Έπεσε από Σκάλα Τριών Μέτρων: Πέθανε από Κορονοϊό, Λένε οι Γιατροί

Το τελευταία λεπτά ο Τραμπ δηλώνει: “Είμαστε πολύ μπροστά, δεν μπορούν να μας φτάσουνε.” ενώ νίκησε και στην Αριζόνα, Τζώρτζια και Πενσυλβάνια.

Ο xάρτης των ΗΠΑ έχει κοκκινήσει και ο Αμερικάνικος λαός φαίνεται να πετάει στον κάλαθο των αχρήστων μάσκες και lockdown.

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα