31.9 C
Athens
26.9 C
Washington
24.1 C
Melbourne
14.9 C
London
21.4 C
New York
17.6 C
Sydney
Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Πολιτικό Εύρος Α. Γεωργιάδη.. – 7/12: Πρέπει να Ανοίξουν Όλα τα Καταστήματα – 12/12 “Αν Γίνει Συνωστισμός θα Κοπεί και το Click Away”

Δημοφιλέστερα

Η είσοδος του click away ως εναλλακτικό εργαλείο του λιανεμπορίου στην εορταστική περίοδο του lockdown, εκτός από τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου, φέρνει και προειδοποιήσεις από πλευράς κυβέρνησης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ξεκαθάρισε πως αν αυτή η μέθοδος προκαλέσει συνωστισμό έξω από καταστήματα, τότε θα διακοπεί και η παράδοση των προϊόντων με αυτόν τον τρόπο: “Εάν γίνει συνωστισμός με την παράδοση εκτός, αν δούμε ότι γεμίζει πάλι η Ερμού, θα την κόψουμε την παράδοση εκτός” υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Φαίνεται πως ο εκφοβισμός αποτελεί τακτική του, σύμφωνα με όσα ο ίδιος είχε δηλώσει σε προηγούμενη εμφάνισή του σε τηλεοπτική εκπομπή.

Αλλάζει Ρότα η Ελληνική Κυβέρνηση, Αγορά Εμβολίων από 6 Εταιρείες - Δείτε Ποιές Είναι και το Σχέδιο για τους Εμβολιασμούς (PDF)

Να θυμίσουμε ότι προ 5 ημερών στις 07/12 ο Α. Γεωργιάδης είχε δηλώσει: «τι να το κάνω να σωθούμε από τον Covid αν στέλνουμε στον κόσμο στην αυτοκτονία από την ανεργία και την χρεοκοπία»

Σχετικά με τη διαδικασία επανέλαβε τα εξής: “Πρέπει να έχεις πάνω σου την ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής και το email με την ώρα παραλαβής, θα δώσουμε ανοχή μια ώρα πριν μετά για τις μετακινήσεις. Αλλά εάν υπάρχει πελάτης μέσα στο κατάστημα θα επιβληθούν ποινές”.

Εν συνεχεία, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως “η παράδοση εκτός δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κανονική λιανική πώληση, δεν υποκρινόμαστε κάτι τέτοιο, και γι’ αυτό το λόγο οι επιχειρήσεις με παράδοση εκτός θα εξακολουθούν να νοούνται κλειστές και θα λαμβάνουν τα προστατευτικά μέτρα της κυβερνήσεως σα να είναι κλειστές”, προσθέτοντας: “Δεν υποκρίνομαι ότι η παράδοση εκτός, θα αντικαταστήσει το τζίρο των εορτών”, για να διευκρινίσει πως “Ο πελάτης δεν θα μπορεί να μπει στο κατάστημα. Πολλά καταστήματα έχουν e-shop και τα περισσότερα ασύρματα POS. Πολύ λίγα δεν έχουν ασύρματα, και είναι εύκολη η απόκτησή τους από τις τράπεζες. Επιτρέψαμε και την τηλεφωνική παραγγελία, και τη χρήση POS και δεν θα επιτρέψουμε φυσική επαφή πελάτη με το κατάστημα”.
Τέλος, υποστήριξε: “Με την παράδοση εκτός, θα διευκολυνθούν και οι ταχυμεταφορές που έχουν μπλοκάρει από το μεγάλο όγκο των ανεκτέλεστων παραγγελιών. Δεν θα επιτρέψουμε πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ, θα συνεχιστεί η απαγόρευση ως έχει. Πρέπει να βοηθήσουμε τα καταστήματα παιχνιδιών που κάνουν κανονικά περί το 30% του τζίρου τους στις εορτές να δουλέψουν με την παράδοση εκτός”.

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Συστήνουμε Μηχανισμό Διαφάνειας για τις Εξαγωγές Εμβολίων - Φον Ντερ Λάιεν: “Οι Παρασκευαστές Εμβολίων να Τιμήσουν τις Υποχρεώσεις τους”
Μαξίμου: 6.200.000 Ευρώ για Αγορά Συστήματος Υποκλοπών για Facebook, Viber, Whats app, Signal κ.α.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 και 6

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 και 6, τονίζοντας πως “θα λάβει υπόψη της το μεγάλο μειωμένο τζίρο των εορτών, άρα o εμπορικός κόσμος που θα υποστεί την πολύ μεγάλη ζημία από τον τζίρο που θα χάσει, θα πάρει τη μερίδα του λέοντος από τα χρήματα των επιστρεπτέων προκαταβολών. Με το νέο ΕΣΠΑ και τους πόρους από το Ταμείο Ανάπτυξης ήδη εξετάζουμε πρόγραμμα πληρωμής των τόκων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων”.

Δείτε Επίσης:

Ο Πρωταθλητής της Βλακείας Ξαναχτυπά: «Η Αριστερά Διαδίδει Σκόπιμα τον Ιό, για να Κρατήσει η Καραντίνα» λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης (Βίντεο)

Στις 22 Μαρτίου θα Επιστρέψει τα Κλειδιά του Λιανεμπορίου ο Άδωνις Γεωργιάδης …ή.. στις 29… για Αγορές με SMS – Τί Δήλωσε

Άδωνις Γεωργιάδης: Αφού Έκλεισε 6 Νοσοκομεία Κατά την Θητεία του στο Υπουργείο Υγείας, Μας Καλεί να Κάνουμε τον Σταυρό Μας για την Αντιμετώπιση του Κορονοϊού – Γιατί Δεν Ανοίγουν τα Λοιμωδών

Ποιοι Είναι οι 11 Δεξιοί που Στέλνουν τον Πολιτικό Κλόουν Σπίτι του

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα