19.9 C
Athens
11.3 C
Washington
23.8 C
Melbourne
12.7 C
London
18.6 C
New York
23.5 C
Sydney
Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Πορτογαλικό Δικαστήριο: Αναξιόπιστα τα Τεστ RT-PCR Βάσει και Έρευνας Όπου 97% των Θετικών Αποτελεσμάτων Είναι Ψευδώς Θετικά σε Covid-19 στους 35 Κύκλους Ενισχύσεως

Δημοφιλέστερα

Το τεστ PCR «δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει, πέρα ​​από εύλογες αμφιβολίες, ότι ένα θετικό αποτέλεσμα αντιστοιχεί, στην πραγματικότητα, στη μόλυνση ενός ατόμου από τον ιό SARS-CoV-2», αποφάσισε το Εφετείο της Λισσαβώνας.

Ενώ το δικαστήριο έκρινε ότι το τεστ είναι αναξιόπιστο, οι ιατροί εμπειρογνώμονες αντέδρασαν εναντίον αυτών των ισχυρισμών, δηλώνοντας ότι οι δικαστές ενήργησαν «ανεύθυνα» στην απόφασή τους.

Η αρχική απόφαση, που ελήφθη στις 11 Νοεμβρίου, αφορούσε έφεση της Περιφερειακής Αρχής Υγείας των Αζορών, μετά από αίτημα για άμεση απελευθέρωση τεσσάρων Γερμανών πολιτών που είχαν αναγκαστεί από την υγειονομική αρχή να συμμορφωθούν σε απομόνωση για 14 ημέρες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τη διαδικασία: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή η διάγνωση πραγματοποιήθηκε από επαγγελματία με ειδίκευση βάσει του Νόμου και ο οποίος είχε ενεργήσει σύμφωνα με τις βέλτιστες ιατρικές πρακτικές». Αυτές οι πράξεις προορίζονται για την αποκλειστική αρμοδιότητα του γιατρού.

«Το μόνο στοιχείο που εμφανίζεται στα αποδεδειγμένα γεγονότα είναι η εκτέλεση τεστ RT-PCR, ένα από τα οποία παρουσίασε θετικό αποτέλεσμα σε σχέση με έναν από τους αιτούντες», αναφέρει το έγγραφο.

Οι δικαστές ανέφεραν ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο The Lancet από τους Elena Surkova, Vladyslav Nikolayevskyy και Francis Drobniewski. Για τον Covid-19, η προκαταρκτική εκτίμηση πιθανότητας περιλαμβάνει συμπτώματα, προηγούμενο ιατρικό ιστορικό Covid-19 ή παρουσία αντισωμάτων, οποιαδήποτε πιθανή έκθεση στο Covid-19 και πιθανότητα εναλλακτικής διάγνωσης. Όταν υπάρχει χαμηλή εγκυρότητα στο τεστ, τα θετικά αποτελέσματα πρέπει να ερμηνεύονται με προσοχή και ένα δεύτερο δείγμα πρέπει να ελέγχεται για επιβεβαίωση.

Διαβάστε Επίσης: Πορτογαλία Απόφαση Εφετείου Λισσαβώνας: Παράνομη η Καραντίνα ως Μέτρο σε “Κατάσταση Πρόληψης”

Η εφημερίδα συνεχίζει: «Η παρατεταμένη απόρριψη ιικού RNA, η οποία είναι γνωστό ότι διαρκεί για εβδομάδες μετά την ανάρρωση, μπορεί να είναι ένας πιθανός λόγος για θετικές εξετάσεις επιχρίσματος σε όσους είχαν προηγουμένως εκτεθεί σε SARS-CoV-2. Ωστόσο, σημαντικό, κανένα στοιχείο δεν υποδηλώνει ότι η ανίχνευση χαμηλών επιπέδων ιικού RNA με RT-PCR ισοδυναμεί με μολυσματικότητα εκτός εάν έχουν επιβεβαιωθεί σωματίδια μολυσματικού ιού με μεθόδους εργαστηριακής καλλιέργειας.

Δρ. Κ.Φαρσαλινός: Περί.. .."Έξυπνου".. Τουρισμού..

«Συνοψίζοντας, τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα του τεστ επιχρίσματος Covid-19 θα μπορούσαν να είναι ολοένα και πιο πιθανά στο τρέχον επιδημιολογικό κλίμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με σημαντικές συνέπειες στο προσωπικό, το σύστημα υγείας και το κοινωνικό επίπεδο.»

Οι δικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι: «Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η αξιοπιστία αποδεικνύεται, από την άποψη των επιστημονικών αποδεικτικών στοιχείων (και σε αυτόν τον τομέα, ο δικαστής θα πρέπει να βασίζεται στη γνώση των εμπειρογνωμόνων του τομέα), ως κάτι περισσότερο από συζητήσιμο.»

«Έτσι, με τόσες πολλές επιστημονικές αμφιβολίες, που έχουν εκφραστεί από ειδικούς του χώρου, που αυτές έχουν σημασία εδώ, ως προς την αξιοπιστία τέτοιων εξετάσεων, αγνοώντας τις παραμέτρους της απόδοσής τους και δεν υπάρχει διάγνωση από γιατρό για ύπαρξη μόλυνσης και κινδύνου, δεν θα ήταν ποτέ δυνατό για αυτό το δικαστήριο να καθορίσει ότι ο C … είχε τον ιό SARS-CoV-2, ούτε ότι ο A., B … και D … είχαν έκθεση υψηλού κινδύνου. Ολοκλήρωσε την απόφαση σε σχέση με την υπόθεση που τελικά θέτει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία των δοκιμών.»

Δείτε Επίσης: Σκάνδαλο Παγκόσμιας Εμβέλειας με τα PCR Τεστ: Η Έκθεση των 23 Διεθνών Επιστημόνων που Αποδεικνύουν ότι Όλα τα PCR Τεστ, σε Πραγματικό Χρόνο (RT-PCR) Βγαίνουν “Ψευδώς ΘΕΤΙΚΑ”.

Η απόφαση του δικαστηρίου κατακρίθηκε από κάποιους επιστήμονες στην Πορτογαλία. Σύμφωνα με μια έκθεση στο Públicio, οι δικαστές από το Εφετείο της Λισαβόνας έχουν διαβάσει δύο επιστημονικά άρθρα και η επιστημονική συναίνεση για τα τεστ PCR είναι «απόλυτη».

«Η δήλωση είναι ψευδής», δήλωσε ο Βάσκο Μπαρέτο, ερευνητής στο Κέντρο Μελέτης Χρόνιων Νοσημάτων (Cedoc) της Σχολής Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Nova de Lisboa, ο οποίος πρόσθεσε ότι πίστευε ότι οι δικαστές ενήργησαν «ανεύθυνα». .

Δείτε το Απαγορευμένο Γαλλικό Ντοκιμαντέρ για τον Covid-19: «Hold-Up, Επιστροφή στο Χάος»

«Οι δοκιμές PCR έχουν ειδικότητα και ευαισθησία μεγαλύτερη από 95%. Δηλαδή, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων εντοπίζουν τον ιό που προκαλεί του Covid-19».

Αυτό επισημαίνεται σε ένα επιστημονικό άρθρο που αναφέρεται στην απόφαση, αλλά το οποίο έχει διαβαστεί «εντελώς λάθος» από τους δικαστές, σύμφωνα με τον Germano de Sousa, πρώην Πρόεδρο του Ordem dos Médicos και ιδιοκτήτης ενός δικτύου εργαστηρίων.

Η άλλη μελέτη που αναφέρεται στην απόφαση ήταν συσχέτιση μεταξύ 3790 ποσοτικής αντίδρασης αλυσίδας πολυμεράσης – θετικών δειγμάτων και θετικών κυτταρικών καλλιεργειών, συμπεριλαμβανομένων των 1941 σοβαρών οξέων αναπνευστικού συνδρόμου Coronavirus 2 Isolates, των οποίων τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν από την Oxford Academic στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Τα τεστ PCR (“αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης”) είναι η ευρύτερα χρησιμοποιούμενη διαγνωστική μέθοδος στις περισσότερες χώρες για τον εντοπισμό της παρουσίας του SARS-CoV-2 παρά το ότι ο Νομπελίστας Δρ. Mullis που το δημιούργησε δήλωσε ότι το PCR τεστ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για διάγνωση. Αυτή είναι μια τεχνική που ενισχύει το γενετικό υλικό του ιού σε διαδοχικούς κύκλους, όπου με κάθε κύκλο το υλικό διπλασιάζεται. Στη μελέτη που αναφέρθηκε, εξετάστηκε η σχέση μεταξύ της ικανότητας των δειγμάτων που συλλέχθηκαν να μολύνουν τα κύτταρα και του αριθμού των κύκλων που απαιτούνται για τη λήψη ενός «θετικού» αποτελέσματος.

«Η αναλογία δειγμάτων που δεν ήταν πλέον ικανά να μολύνουν κύτταρα που διατηρούνται σε καλλιέργεια στο εργαστήριο αυξήθηκε με την αύξηση του αριθμού των κύκλων που απαιτούνται για τη λήψη θετικού σήματος. Αυτό συμβαίνει επειδή αφού το σώμα μας ελέγχει τη μόλυνση, υπάρχουν θραύσματα του γενετικού υλικού του ιού που παραμένουν και μειώνονται με την πάροδο των ημερών, όταν το άτομο δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για άλλους», εξηγεί ο Vasco Barreto. Συμπεράσματα σαν αυτά έχουν βοηθήσει τις υγειονομικές αρχές σε διάφορες χώρες να μειώσουν τις υποχρεωτικές περιόδους καραντίνας για όσους έχουν μολυνθεί και να απαλλάξουν από μια αρνητική δοκιμασία για την «απαλλαγή» ενός ασθενούς.

Economist: «Ο Ανώμαλος Δρόμος που Ακολουθεί η Ελλάδα Προς την Οικονομική Αξιοπρέπεια» - Οι Διεθνής Απόψεις που στην Ελλάδα Γίνονται Επιμελώς.. «Γαργάρα»

Οι δικαστές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «η πιθανότητα ενός ατόμου να λάβει ψευδώς θετικό είναι 97% ή υψηλότερη». Σύμφωνα με την έρευνα, αυτό συμβαίνει μόνο εάν το όριο του κύκλου είναι υψηλότερο από 35 “όπως συμβαίνει στα περισσότερα εργαστήρια στις ΗΠΑ και την Ευρώπη”, διαβάζει η απόφαση.

Διαβάστε Επίσης: Η Ελβετία Δεν Εγκρίνει τα Νέα Εμβόλια – Ετοιμάζεται για Δημοψήφισμα

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα