15.2 C
Athens
23.3 C
Washington
31.4 C
Melbourne
6.9 C
London
12.2 C
New York
10.5 C
Sydney
Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Πώς η Έκθεση του Θ.Ντόκου Έφτασε στον Ρ.Τ.Ερντογάν – Ποιοί Τούρκοι Αξιωματούχοι την Έλαβαν

Δημοφιλέστερα

Η αποκάλυψη δημοσιεύματος των Wikileaks για το mail του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Θάνου Ντόκου σε τουρκική πρεσβεία έχει προκαλέσει «σεισμό» στην κυβέρνηση καθώς ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, φαίνεται να έστελνε εκθέσεις με συμβουλές στην Άγκυρα, οι οποίες έφτασαν στο γραφείο του Ταγίπ Ερντογάν.

Τα WikiLeaks δημοσίευσαν το «mail Ντόκου» τον Δεκέμβριο του 2016 και ήταν μέρος μίας παρτίδας 57.900 mails από τον προσωπικό σέρβερ του γαμπρού του Ερντογάν. Το mail αυτό παρέμενε «θαμμένο» για 5 χρόνια μέχρι.. χθες.

Πως όμως η «έκθεση Ντόκου» έφτασε στο γραφείο Ερντογάν;

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή, κάποια στιγμή τον Απρίλιο του 2010 ο τότε Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ (2006-2019) Θάνος Ντόκος απέστειλε μία αδημοσίευτη -μέχρι τότε- έκθεση του μέλους του ΕΛΙΑΜΕΠ και καθηγητή του πανεπιστημίου Μπιλκέντ της Άγκυρας & κ.Ιωάννη Γρηγοριάδη με τίτλο «Το Δόγμα Νταβούτογλου και η τουρκική εξωτερική πολιτική» είτε στην τουρκική αντιπροσωπεία στην ΕΕ είτε στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα (σς. δεν είναι ξεκάθαρο) στην οποία ουσιαστικά γίνεται μία ανάλυση και δίνονται συμβουλές στην Άγκυρα για το πώς θα ταιριάξει τις περιφερειακές της ηγεμονικές επιδιώξεις με την διαδικασία ένταξης στην ΕΕ.

WikiLeaks: Ο ΣΕΑ του Μητσοτάκη Θ.Ντόκος Δείχνει με Έκθεση στην Τουρκία το Πώς θα Μπουν Στην ΕΕ - Εθνική Προδοσία

Στη συνέχεια στις 29 Απριλίου ένα χαμηλόβαθμο στέλεχος του τουρκικού υπουργείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο Mεχμέτ Αλί Κοτς συντάσσει ένα mail στο οποίο αναφέρει πως ο Θάνος Ντόκος έστειλε σε τουρκική πρεσβεία (σσ. δεν είναι ξεκάθαρο σε ποια) την έκθεση του ΕΛΙΑΜΕΠ την οποία και επισυνάπτει μαζί με μία μικρή περίληψή της.

Το mail αυτό με την επισυναπτόμενη έκθεση το αποστέλλει στον ανώτερο του, πρέσβη και υπουργό Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας, Φαρούκ Καϊμακτσί. Μάλιστα το αποστέλλει τόσο στο προσωπικό όσο και στο επίσημο mail του.

Το «Καψώνι» του Ερντογάν στη Φον ντερ Λάιεν -Την Άφησε Χωρίς… Καρέκλα! (Βίντεο)

Επίσης το κοινοποιεί σε κάποια άλλα τρία υψηλόβαθμα διπλωματικά στελέχη ένας εκ των οποίων είναι ο Βολκάν Μποζκίρ τότε ΓΓ του υπουργείου και νυν Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Καϊμακτσί με τη σειρά του το κοινοποιεί σε άλλους δύο Τούρκους αξιωματούχους ο ένας εκ των οποίων είναι ο Εγκεμέν Μπαγκίς στενός σύμβουλος του Ερντογάν, τότε επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ (μετέπειτα έγινε και υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων), ο οποίος έχει ασχοληθεί εκτενώς με την Ελλάδα έχοντας κάνει και ουκ ολίγες επιθετικές δηλώσεις.

Ο Μπαγκίς είναι αυτός που στέλνει την έκθεση στον γαμπρό και εξ’απορρήτων του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος είναι και ο τελικός αποδέκτης. Αυτός φανταζόμαστε την μεταβίβασε στο γραφείο του Τούρκου προέδρου, καθώς ο ίδιος ανήκει στον στενότατο κύκλο του και έχει λάβει διάφορα πόστα στην κυβέρνησή του (υπ. Οικονομικών, Ενέργειας). Από τον server του γαμπρού υποκλέπτεται από το Wikileaks.

Με λίγα λόγια η «έκθεση Ντόκου» με συμβουλές προς την Άγκυρα ξεκινώντας από την τουρκική πρεσβεία έφτασε μέχρι το γραφείου του Ερντογάν.

Δημοσίευμα της Handelsblatt: "Η Ελλάδα Απομακρύνεται Από τη Γερμανία"

Εκτός από αυτά που που τέθηκαν στο προηγούμενο άρθρο, άλλα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσει άμεσα ο κ.Ντόκος είναι:

Α) Γιατί το ΕΛΙΑΜΕΠ γράφει συμβουλευτικές εκθέσεις για την Τουρκία, οι οποίες μάλιστα δημοσιεύονται μόνο στα Αγγλικά;

Β) Γιατί τις στέλνει ο ίδιος προσωπικά στην τουρκική πρεσβεία πριν δημοσιευτούν;

Ένα διάγραμμα που εξηγεί αναλυτικά τη διαδρομή του mail σε όλη την τουρκική ηγεσία.

Facebook Comments Box

Κόσμος

Read this article in English here.Τα εύσημα ανήκουν στον άνθρωπο που ανακοίνωσε την πανδημία πριν από 40 χρόνια. Και αν αυτό το πρώτο κύμα, όπως έχει πει, είναι απλώς μια "πλανδημική" που επιτρέπει στις κυβερνήσεις να πειθαρχήσουν σκληρά ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με την ελευθερία, το επόμενο θα είναι τρομερό και θανατηφόρο επειδή θα συνοδεύεται από ακόμη πιο δρακόντεια...
Ομολογία του Ενός εκ των Δύο Μουσουλμάνων από την Θράκη για Κατασκοπεία στη Ρόδο: «Το Έκανα για την Πατρίδα μου»! (Βίντεο)

Υγειονομική Βόμβα στα Ιλίσια: Ο ΕΟΠΠΥ Πετάει τα Ιατρικά Απόβλητα σε Ανοιχτό Κάδο Μπάζων σε Κεντρικό Δρόμο Έξω από τον Λευκό Σταυρό και Καταλήγουν στην Χωματερή!

Αναγνώστης του TGNews καταγγέλλει την ρήψη αποβλήτων και απορριμμάτων των εργαστηρίων Γενετικής και Βιοπαθολογείας του ΕΟΠΥΥ στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου στα Ιλίσια σε ανοιχτό κάδο μπάζων! Ο καταγγέλλων έκανε την διαπίστωση ..επ' αυτοφώρω.. την στιγμή που είδε μια εργαζόμενη του ΕΟΠΥΥ να πηγαίνει να αφήνει τα απορρίμματα των εργαστηρίων περί τα 50 μέτρα πιο κάτω από την είσοδο του ΕΟΠΥΥ...

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας