31.1 C
Athens
10.8 C
Washington
24 C
Melbourne
13.5 C
London
17.2 C
New York
14.6 C
Sydney
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Πώς το Πείραμα Συμμόρφωσης του ASCH Σχετίζεται με τον Covid

Δημοφιλέστερα

Τα μέσα προωθούν έντονα τη συμμόρφωση. Προτρέπουν τον κόσμο να φοράει μάσκα παρόλο που δεν έχουν απομονώσει τον ιό, οι προβλέψεις των θανάτων βγαίνουν αστρονομικά λανθασμένες παρά το ότι αποδίδουν τους θανάτους με θετικό τεστ Covid ως θανάτους από Covid, η ασυμπτωματική εξάπλωση είναι σπάνια και η επιστήμη σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μασκών είναι στην καλύτερη περίπτωση κακή και η στρατηγική που έχει ακολουθηθεί είναι η χείριστη, την μία ιατρική, την άλλη πάνινη, την άλλη διπλή…

Γνωρίζουμε ότι ο ιός σπάνια επιζεί σε επιφάνειες και όταν το καταφέρνει να επιβιώσει πολύ σπάνια έχει ιικό φορτίο που δύναται να μεταδώσει τον ιό και όμως κατάφεραν με πλύση εγκεφάλου να κάνουν τους ανθρώπους να σκουπίζουν τις επιφάνειές τους με εμμονή.

Αυτή η ενέργεια από μόνη σας δείχνει τη δύναμη της ύπνωσης που βρισκόμαστε. Ο ιός δεν ζει σε επιφάνειες και όμως σκουπίζουμε τις επιφάνειες για να μας κρατήσει ασφαλείς. Η αποδοχή αυτού ως φυσιολογικού είναι η αρχή της «διπλής σκέψης» που επινοήθηκε από τον George Orwell.

Πρόβλεψη Καθηγητή Ιωαννίδη για 10.000 Νεκρούς στην Ελλάδα Μέχρι τον Φεβρουάριο: Το lockdown «Σκοτώνει Περισσότερες Ζωές από ό,τι Σώζει και Αμφιβάλλω αν Σώζει καν».

Γνωρίζουμε ότι η φροντίδα του σώματός μας ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία, αλλά τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά.

Δεν μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε για την ελευθερία μας, παρά μόνο για τις ασέλγειες στον χώρο του πολιτισμού, για τους black lives matters, για το κίνημα me too. Πολλές φορές αυτά τα κινήματα προέρχονται από κέντρα εξουσίας και έχουν συγκεκριμένους σκοπούς.

Ακόμα κι όταν δεν είναι έτσι, οι “επιτρεπόμενες” διαμαρτυρίες “δεν πρέπει” να περιλαμβάνουν την ουσία. Δηλαδή, ναι, διαμαρτυρήσου με το κίνημα me too αλλά μην διαδηλώσεις για να “ξηλωθεί” οποιοσδήποτε από την κυβέρνηση, κι ας του αναλογεί όλη η ευθύνη. Διαμαρτυρήσου ως το σημείο που Δεν θα διεκδικείς ουσιαστικά την αλλαγή και την ελευθερία.

Πρόβλεψη Καθηγητή Ιωαννίδη για 10.000 Νεκρούς στην Ελλάδα Μέχρι τον Φεβρουάριο: Το lockdown «Σκοτώνει Περισσότερες Ζωές από ό,τι Σώζει και Αμφιβάλλω αν Σώζει καν».

Επίσης, αυτές οι “εγκεκριμένες/επιτρεπόμενες” από τα μέσα ενημέρωσης διαμαρτυρίες, δεν προκαλούν αιτία της εξάπλωσης του Covid, γιατί εκεί δεν είναι όπως στην Νέα Σμύρνη, ούτε όπως στο Πολυτεχνείο, ούτε όπως στο ΑΠΘ, αλλά είναι όπως στη δίκη της Χρυσή Αυγής, όπως στην παρέλαση των ΛΟΑΤΚΙ, όπως είναι σε όποιο γεγονός εργαλειοποιείται για βα προωθήσει συγκεκριμένους σκοπούς.

Γιατί ακολουθούν τόσοι πολλοί άνθρωποι και δεν αμφισβητούν; Ο πρώτος λόγος είναι ότι η υπακοή στην εξουσία διδάσκεται από το σχολείο και είναι χαραγμένο σε εμάς.

**Τι ξεχωρίζει το σεξ από τον βιασμό; Η Συγκατάθεση.**

Μπορείτε να σκεφτείτε μια εποχή στην ιστορία όπου όλοι οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να κάνουν κάτι ενάντια στη θέλησή τους και ήταν θετικό;

Καναδοί Ιατροί Λύνουν την Σιωπή τους - Οι Θεραπείες που Ακολούθησαν Όταν Νόσησαν οι Ίδιοι ή οι Ασθενείς τους από Covid

Είναι ενδιαφέρον να βλέπεις εκείνους που προσπαθούν να σου φωνάξουν, να σε ντροπιάσουν και να σε ενοχοποιήσουν για να σε υποτάξουν να προσπαθούν να πείσουν ότι είναι ενάρετοι και προστατεύουν τους άλλους.

Η αλήθεια είναι ότι ψηφίζετε υπέρ της καταπίεσης και της τυραννίας. Εάν θέλετε να αναθέσετε τις απόψεις σας σε άλλο άτομο για οποιονδήποτε λόγο, τότε ψηφίζετε υπέρ της καταστολής.

Αυτοί οι τύποι ανθρώπων χρησιμοποιούν την γελοιοποίηση επανειλημμένα και αυτόματα. Οι αναρτήσεις περιλαμβάνουν emoji γέλιου, επιθέσεις (τρολ), ντροπιάζοντας συχνά, αλλά χωρίς να τεκμηριώνουν την όποια αντίθετή τους άποψη.

Μερικές φορές μοιράζονται ένα κομμάτι προπαγάνδας που όταν διερευνάται δεν περιέχει καμία επιστήμη, πρόβλεψη ή μοντελοποίηση. Και η κατάληξη είναι πάντα η ίδια, σας επιτίθενται και σας γελοιοποιούν.

Από την άλλη πλευρά, εκείνοι που υποστηρίζουν την ελευθερία και αμφισβητούν το αφήγημα της υγειονομικής δικτατορίας επιλέγουν τη γελοιοποίηση λιγότερο συχνά. Συχνά, αυτοί οι άνθρωποι, γενναία, μοιράζονται αναρτήσεις που περιέχουν σταθερές αποδείξεις που έρχονται σε αντίθεση με το αφήγημα και “καταδικάζονται” και διώκονται από κάθε ομαδική σκέψη.

Υπ. Υγείας Ισραήλ: «Όσοι Δεν Εμβολιαστούν θα Αφεθούν Πίσω» - Τί Πραγματικά Συμβαίνει Με τις Ελευθερίες των Ισραηλινών (Βίντεο)

**Η Υπακοή Δεν Είναι Αρετή. Ο Φόβος Δεν Είναι Αρετή.**

Η δράση πρέπει να ακολουθεί κριτική σκέψη. Αν η δράση και οι απόψεις σας επιβάλλουν τις ιδέες σας σε άλλους, η ευθύνη για την ύπαρξη άψογα τεκμηριωμένων στοιχείων ανήκει σε εσάς.

Ακόμη και οι τεκμηριωμένες αποδείξεις για την διαφορετική οπτική σας, οδηγεί σε τυραννία.

Οπαδοί της υπακοής και των κανόνων ήταν αυτοί που δημιούργησαν το τρίτο Ράιχ, αυτοί που δημιούργησαν τα δημόσια σχολικά συστήματα όπου διαπράχθηκαν τρομακτικά εγκλήματα καθώς και την γενοκτονία έναντι των ιθαγενών Αμερικανών και είναι αυτοί που συνεχίζουν να διώκουν ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Άρειος Πάγος: Απορρίπτει την Τροπολογία για το Ακαταδίωκτο των Λοιμωξιολόγων

Η δουλεία και η αδικία απαιτούν τη συμμετοχή των ανθρώπων. Οι ηγέτες γνωρίζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια πώς να παρακινούν τους ανθρώπους να δράσουν. Πρέπει να έχετε έναν εχθρό για να πολεμήσετε. Σήμερα ο κατασκευασμένος εχθρός μας που απαιτεί την υποταγή μας για να ξεπεραστεί είναι.. αόρατος.

Εδώ διαφαίνεται το συμπέρασμα του πειράματος Asch.

«Σχεδόν το 75% των συμμετεχόντων στα πειράματα συμμόρφωσης πήγαν μαζί με την υπόλοιπη ομάδα τουλάχιστον μία φορά (επέλεξαν σκόπιμα τη λάθος απάντηση). . .

Σας Ενδιαφέρει: Διαβάστε αναλυτικά για το Πείραμα Συμμόρφωσης του Asch

Στο τέλος των πειραμάτων, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν γιατί πήγαν μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μαθητές δήλωσαν ότι ενώ γνώριζαν ότι η υπόλοιπη ομάδα ήταν λάθος, δεν ήθελαν να διακινδυνεύσουν να γελοιοποιηθούν. Μερικοί από τους συμμετέχοντες είπαν ότι όντως πίστεψαν ότι τα άλλα μέλη της ομάδας ήταν σωστά στις απαντήσεις τους.

Ένα άτομο που επιλέγει να γελοιοποιεί άλλους είναι πιθανό να εξαρτάται από τη σκέψη της ομάδας και να υπακούει σε ένα σύστημα στο οποίο δεν έχει αμφισβητήσει ώστε να κατανοήσει την πραγματικότητα. Αυτά τα άτομα, ως υποχείρια, δεν έχουν ποτέ το θάρρος της γνώμης τους και αυτό είναι που τους εναντιώνει τις, περισσότερες φορές, συνειδητά, απέναντι σε σκεπτόμενους ανθρώπους.

Δείτε Επίσης:

Το Πείραμα Συμμόρφωσης του Asch

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα