31.1 C
Athens
10.8 C
Washington
24 C
Melbourne
13.5 C
London
17.2 C
New York
14.6 C
Sydney
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Σύμβουλος ΠΟΥ: Η Πανδημία COVID-19 Πιθανότατα Ξεκίνησε Μέσω Διαρροής από το Εργαστήριο της Wuhan και Όχι από την Αγορά που Πωλούνται Ζωντανά Ζώα

Δημοφιλέστερα

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, ο σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Jamie Metzl θέλει την Κίνα να ξεκαθαρίσει το τί συνέβη σχετικά με την προέλευση του ιού COVID-19.

Ο Metzl, γεννημένος στην Πόλη του Κάνσας, στη Νέα Υόρκη, ο οποίος διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθυντής Προσωπικού στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων υπό τον τότε γερουσιαστή Joe Biden (2001-2003) και πριν από αυτό στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (1997-99) και στο Υπουργείο Εξωτερικών (1999-01) υπό τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον), θεωρεί ότι πιθανότατα ήταν μια τυχαία διαρροή από το εργαστήριο στη Γουχάν.

Διαβάστε Επίσης: Οργή Ν.Τραμπ Κατά Κίνας: «Απέκρυψαν Κρίσιμα Στοιχεία της Επιδημίας & Χιλιάδες Θανάτους – Θα Αναλάβω Δράση Κατά Πεκίνου»

«Δεν υπάρχουν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις», δήλωσε ο Metzl, ο οποίος διορίστηκε στην ειδική συμβουλευτική επιτροπή του ΠΟΥ για την επεξεργασία ανθρώπινου γονιδιώματος το 2019 και είναι επίσης συγγραφέας του Hacking Darwin: Γενετική Μηχανική και το Μέλλον της Ανθρωπότητας.

Ασπρόπυργος: 61χρονη Νεκρή 5 Ημέρες Αφού Έλαβε το AstraZeneca

“Όμως υπάρχουν κάποια αποδεικτικά στοιχεία και καθώς φτάνουν όλο και περισσότερα, η υπόθεση για τυχαία διαρροή από εργαστήριο, κατά τη γνώμη μου, εδραιώνεται.”

Σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στην TorontoSun ο Metzl είπε:

Τι γίνεται με την αρχική θεωρία ότι όλα αυτά ξεκίνησαν σε μια αγορά ζωντανών ζώων στη Γουχάν;

Αυτό ήταν ψέμα. Η κινεζική κυβέρνηση το γνώριζε από πολύ νωρίς ότι αυτό ήταν ψέμα. Και έτσι, εν όψει συντριπτικών στοιχείων τον Μάιο του περασμένου έτους, η κινεζική κυβέρνηση άλλαξε τη θέση της.

Νομίζετε ότι οι τρομακτικοί ιοί που δημιουργούνται σε εργαστήρια μοιάζουν λίγο με ταινία επιστημονικής φαντασίας (sci-fi);

Μπορεί να φαίνεται σαν sci-fi για τους ανθρώπους, αλλά αυτό που συμβαίνει είναι μόνο sci (επιστημονικό). Υπάρχει ένα πεδίο μελέτης που ονομάζεται έρευνα «όφελος λειτουργίας (gin of function)», το οποίο είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενο και κατά το οποίο ορισμένοι επιστήμονες ενισχύουν την ανθεκτικότητα των ιών. Γνωρίζουμε ότι το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν συμμετείχε στην έρευνα της λειτουργίας των κορονοϊών νυχτερίδας.

Αγιασμός Υδατών στο Αίγιο: Πρόστιμα στον Μητροπολίτη Ιερώνυμο και Στους Δύο Κολυμβητές

Επειδή αυτό ξεκίνησε ειδικά στην Κίνα, δεν γνωρίζουμε ακόμα πώς ξεκίνησε το COVID-19;

Εάν υπήρχε ένα ξέσπασμα στο Κονγκό ή κάποια χώρα στην Αφρική και η χώρα αυτή, τις πρώτες μέρες της πανδημίας, εμπόδιζε τους ανακριτές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να πάει στη σκηνή της επιδημίας, για σχεδόν ένα μήνα, ο κόσμος θα είχε εξαγριωθεί.

Δείτε Επίσης: Ν. Τραμπ: Μετά τις Εκλογές Θυμηθήκατε τις Αποκαλύψεις για την Κίνα;

Θα βοηθήσει μια αλλαγή της διοίκησης των ΗΠΑ να βρει μια απάντηση;

Ο Μπάιντεν θα είναι πιο σκληρός για την Κίνα από τον Πρόεδρο Τραμπ, διότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν είναι πολύ έξυπνος και στρατηγικός και καταλαβαίνει ότι η αμερικανική δύναμη και η αμερικανική δύναμη δεν βασίζεται στο “φούσκωμα”, βασίζεται σε αρχές, στηρίζεται σε συνεργασίες, συμμαχίες και υπευθυνότητα. Και η κυβέρνηση Τραμπ δυστυχώς έδωσε στην Κίνα ένα πέρασμα για να πολιτικοποιήσει το ζήτημα της προέλευσης του ιού αποξενώνοντας τους εταίρους και τους συμμάχους της Αμερικής.

Τουρισμός και Covid-19: Τι θα Πρέπει να Έχουν Μαζί τους οι Τουρίστες από το Ισραήλ (Βίντεο)

Δείτε Επίσης:

CNN Αποκαλυπτικό: Διέρρευσαν Κινεζικά Έγγραφα που Δείχνουν ότι το Πεκίνο Είπε Ψέματα για τα Κρούσματα

CNN Αποκαλυπτικό: Ο Κινεζοκίνητος.. Γιατρός που Ανακάλυψε τον Έμπολα Προειδοποιεί για Θανατηφόρους Ιούς που δεν Έχουν Έρθει Ακόμη

Ο Ιός του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας

Ν. Τραμπ: Μετά τις Εκλογές Θυμηθήκατε τις Αποκαλύψεις για την Κίνα;

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα