31.1 C
Athens
10.8 C
Washington
24 C
Melbourne
13.5 C
London
17.2 C
New York
14.6 C
Sydney
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Τα Τεστ με Σάλιο Μπορούν να Ανιχνεύσουν Μόλυνση από Κορονοϊό – 5 Έχουν Πάρει Άδεια Έκτακτης Χρήσης (EUA) από τον FDA

Δημοφιλέστερα

Δύο νέες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι εξετάσεις που αναζητούν τον ιό σε δείγματα σάλιο είναι εξίσου αξιόπιστες με τις δοκιμές που απαιτούν δείγμα από το πίσω μέρος της μύτης.

Αυτό είναι σίγουρα μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη για όποιον θα προτιμούσε να αποφύγει την ταλαιπωρία του να έχει ένα επικίνδυνο, μακρύ και άκαμπτο στυλεό που έχει τοποθετηθεί τόσο πίσω στη ρινική κοιλότητα που αισθάνεται σαν να χτυπάει τον εγκέφαλό τους.

Επιπλέον σχεδόν όλοι μπορούν να διαχειριστούν ένα τεστ με βάση το σάλιο. Ελευθερώνει επίσης το χρόνο του ιατρικού προσωπικού και μειώνει το ρίσκο για πιθανή μετάδοση του ιού.

Σε μία από τις νέες μελέτες, ομάδα από το Yale εντόπισε 70 νοσοκομειακούς ασθενείς με Covid-19 των οποίων οι λοιμώξεις είχαν επιβεβαιωθεί με τα παραδοσιακά ρινοφαρυγγικά επιχρίσματα. Κάθε φορά που ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης διεξήγαγε πρόσθετες εξετάσεις ρινικού επιχρίσματος, οι ερευνητές ζήτησαν από τους ασθενείς να κάνουν επίσης μια δοκιμή σάλιο.

Το Εμβόλιο COVID-19 Είναι και.. ..Χαλάλ.. - MUIS: Επιτρέπεται για Μουσουλμανική Χρήση, η Διατήρηση της Ζωής Είναι το Βασικό Μέλημα

Oι ερευνητές βρήκαν ότι τα τεστ με σάλιο έκαναν καλύτερη δουλειά για την ανίχνευση του ιού επίσημα γνωστού ως SARS-CoV-2. Τις πρώτες πέντε ημέρες μετά τη διάγνωση, το 81% των τεστ σάλιου επέστρεψαν θετικά, σε σύγκριση με το 71% των ρινοφαρυγγικών τεστ. Παρόμοια απόκλιση παρέμεινε στις 10 ημέρες μετά τη διάγνωση που επαναλήφθηκαν τα τεστ.

Επιπλέον, οι ερευνητές εντόπισαν περισσότερα αντίγραφα του γενετικού υλικού του ιού στο σάλιο των ασθενών από ό,τι στα δείγματα που ελήφθησαν από το πίσω μέρος των ρινικών κοιλοτήτων τους.

Για να δουν πώς συσσωρεύονται τα τεστ μεταξύ ατόμων με ασυμπτωματικές λοιμώξεις, οι ερευνητές στρατολόγησαν 495 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας χωρίς συμπτώματα Covid-19 και τους έκαναν το τεστ σάλιου. Δεκατρία από τα τεστ επέστρεψαν θετικά.

Η Delta και η Alitalia θα Ξεκινήσουν Πτήσεις «Χωρίς Καραντίνα» από τις ΗΠΑ προς την Ιταλία

Μεταξύ αυτών των 13 ατόμων, εννέα είχαν κάνει ρινικά επιχρίσματα την ίδια ημέρα και μόνο δύο από αυτά τα τεστ επέστρεψαν θετικά. Ωστόσο, και οι 13 από τις εξετάσεις σάλιου επιβεβαιώθηκαν αργότερα με πρόσθετες ρινοφαρυγγικές εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα αναφέρθηκαν την Παρασκευή στο New England Journal of Medicine.

«Δεδομένης της αυξανόμενης ανάγκης για έλεγχο, τα ευρήματά μας παρέχουν υποστήριξη για τη δυνατότητα δειγμάτων σάλιο στη διάγνωση της λοίμωξης SARS-CoV-2», έγραψε η ομάδα του Yale.

Στη δεύτερη μελέτη, ερευνητές από τον Καναδά προσέλαβαν σχεδόν 2.000 άτομα με ήπια συμπτώματα Covid-19 ή που δεν είχαν συμπτώματα αλλά είχαν υψηλό κίνδυνο μόλυνσης. Ο σχεδιασμός της μελέτης είχε σκοπό να προσομοιώσει τις συνθήκες μαζικής εξέτασης, έγραψαν οι συγγραφείς.

Η Delta και η Alitalia θα Ξεκινήσουν Πτήσεις «Χωρίς Καραντίνα» από τις ΗΠΑ προς την Ιταλία

Οι συμμετέχοντες υπέβαλαν μια τυπική δοκιμασία ρινικού επιχρίσματος και συνέλεξαν επίσης τα δικά τους δείγματα σάλιου. Από τα 1.939 ζεύγη δοκιμών, 34 επέστρεψαν θετικά στη λοίμωξη από κορονοϊό. Υπήρχαν επίσης 14 περιπτώσεις όπου ο ιός ανιχνεύτηκε στο δείγμα με σάλιο αλλά όχι στο ρινικό δείγμα και 22 περιπτώσεις όπου το αντίστροφο ήταν αλήθεια.

Αυτά τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή στο Annals of Internal Medicine.

Παρόλο που το τεστ ρινικού επιχρίσματος εντόπισε περισσότερες λοιμώξεις από το τεστ σάλιου, το τελευταίο είχε αρκετά καλή απόδοση για να εξεταστεί ως εργαλείο διαλογής, έγραψε η ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Οτάβα, το Πανεπιστήμιο Dalhousie και το Εθνικό Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Καναδά.

«Το τεστ με σάλιο παρουσιάζει πιθανά πλεονεκτήματα», έγραψαν οι ερευνητές. «Η συλλογή δεν απαιτεί εκπαιδευμένο προσωπικό ή ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, μπορεί να γίνει έξω από τα κέντρα δοκιμών και μπορεί να γίνει καλύτερα ανεκτή σε δύσκολους ή παιδικούς πληθυσμούς».

Ντ.Μπακογιάννη: «Εντολή» στους Ειδικούς να Μην Μιλάνε για τις Παρενέργειες του Εμβολίου της AstraZeneca!

Η ομάδα του Yale σημείωσε μερικά από τα ίδια οφέλη και πρόσθεσε μερικά ακόμη. «Τα τεστ με σάλιο εξαλείφουν την ανάγκη οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη να έρθουν σε επαφή με άτομα που ενδέχεται να μολυνθούν, μειώνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης. Η δυνατότητα διεξαγωγής ενός τεστ χωρίς ιατρικό προσωπικό αφαιρεί επίσης ένα «μεγάλο πρόβλημα συμφόρησης», έγραψε η ομάδα.

Ο Δρ Stephen Hahn, ο επίτροπος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, σημείωσε επίσης ότι τα τεστ με σάλιο μπορούν να επιτρέψουν τη διεξαγωγή της εξέτασης ακόμα και όταν υπάρχει συμφόρηση στα χημικά αντιδραστήρια που απαιτούνται για τις δοκιμές ρινικού επιχρίσματος.

Wall Street Journal: Είναι τα Εμβόλια Covid Πιο Επικίνδυνα Από Ότι Διαφημίζονται;

Τουλάχιστον πέντε τεστ σάλιου έχουν λάβει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης (EUA) από το FDA, συμπεριλαμβανομένης μιας που αναπτύχθηκε στο Yale.

Δείτε Επίσης:

Εταιρεία Ιατρικής Βιοπαθολογίας: «Επικίνδυνα για τους Πολίτες και Αναποτελεσματικά τα Τεστ – Παράνομη η Εκτέλεση Ιατρικών Πράξεων Από Πολίτες ή Φαρμακοποιούς»

Υπ. Υγείας Ισραήλ: «Όσοι Δεν Εμβολιαστούν θα Αφεθούν Πίσω» – Τί Πραγματικά Συμβαίνει Με τις Ελευθερίες των Ισραηλινών (Βίντεο)

Δ.Κούβελας για Εμβόλια: «Στο Ισραήλ ο Κόσμος Εξακολουθεί να Νοσεί και να Πεθαίνει – Κανείς δεν Ξέρει Τίποτα»!

Η Κυβέρνηση Συνεχίζει το Lockdown για να Δικαιολογήσει την Οικονομική “Αφαίμαξη” που Επέβαλλε Στους Έλληνες για Ένα Ολόκληρο Έτος

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα