14.2 C
Athens
16.7 C
Washington
26 C
Melbourne
7 C
London
11.8 C
New York
21.9 C
Sydney
Τρίτη, 11 Μαΐου, 2021

Τα χρηματιστήρια κρούουν κώδωνα κινδύνου εν μέσω του κύματος Covid-19

Δημοφιλέστερα

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν υποχωρήσει σε ολόκληρο τον κόσμο για δεύτερη ημέρα αυτήν την εβδομάδα εν μέσω ανησυχιών ότι η αύξηση των περιπτώσεων κοροναϊού θα πλήξει περισσότερο τις προσωρινές οικονομικές ανακάμψεις.

Οι κυριότεροι δείκτες των ΗΠΑ έπεσαν 3,4% ή περισσότερο, ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες σημείωσαν επίσης απότομες πτώσεις.

Το FTSE 100 του Ηνωμένου Βασιλείου έκλεισε σχεδόν 2,6% χαμηλότερα και ο Γερμανικός Dax μειώθηκε 4,2%.

Οι μειώσεις ήταν ευρέως διαδεδομένες, καθώς οι επενδυτές πούλησαν μετοχές υπέρ των λιγότερο επικίνδυνων περιουσιακών στοιχείων όπως το δολάριο ΗΠΑ.

Στις ΗΠΑ, οι εταιρείες ταξιδιών και ενέργειας, οι οποίες αποτελούν ευαίσθητους κλάδους σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας, υπέστησαν μερικές από τις πιο απότομες απώλειες.

Οι εταιρείες τεχνολογίας χτυπήθηκαν επίσης. Οι μετοχές στο Google, το Facebook και το Twitter μειώθηκαν περισσότερο από 5%, καθώς τα αφεντικά τους ψήθηκαν στη σχάρα από γερουσιαστές στην Ουάσινγκτον για το πώς οι εταιρείες πρέπει να “περιορίσουν” το είδος περιεχομένου στις πλατφόρμες τους.

Ισραήλ: Τραγωδία με 44 Νεκρούς από Γιγαντιαίο Ποδοπάτημα (Βίντεο)

Το αρνητικό κλίμα επηρέασε και τις ασιατικές αγορές την Πέμπτη με το ASX 200 της Αυστραλίας να πέφτει 1,6%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 1,2%.

Ωστόσο, αυτές οι πτώσεις ήταν μέτριες σε σύγκριση με αυτές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι εταιρείες εξόρυξης στο FTSE 100 κέρδισαν, ενώ στον δείκτη CAC 40 της Γαλλίας, ο οποίος έπεσε 3,4%, η αυτοκινητοβιομηχανία Renault ήταν η μεγαλύτερη χαμένη με πτώση 8%.

Φόβοι για τον κορωνοϊό

Η πτώση σηματοδοτεί μια δεύτερη φάση απότομων πτώσεων αυτήν την εβδομάδα, η οποία έχει δει πολλές χώρες να αναφέρουν αριθμό ρεκόρ νέων περιπτώσεων κοροναϊού, που οδηγούν σε πιέσεις στα συστήματα υγείας και νέους περιορισμούς κυκλοφορίας (lockdown) στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Μητσοτάκης: Στα Τέλη Μαΐου θα Πλησιάσουμε τα 5 εκατ. Εμβολιασμούς

Ο Dow έκλεισε 3,4% χαμηλότερα, πέφτοντας πάνω από 900 πόντους για να καταλήξει σε επίπεδα που είχαν παρατηρηθεί στα τέλη Ιουλίου. Οι S&P 500 και Nasdaq υποχώρησαν στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου, μειώνοντας 3,5% και 3,7% αντίστοιχα.

Αντίθετα, οι χρηματοπιστωτικές αγορές στην Ασία, όπου ο ιός θεωρείται ότι είναι υπό τον καλύτερο έλεγχο, έχουν βελτιωθεί. Την Τετάρτη, οι δείκτες Nikkei και Hang Seng της Ιαπωνίας έκλεισαν περίπου 0,3%.

Στις Η.Π.Α., οι επενδυτές είναι επίσης προπορευόμενοι πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Η ήττα του σημερινού Προέδρου Donald Trump θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυστηρότερη ρύθμιση για ορισμένους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Οι αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι η ασάφεια των εξελίξεων επηρεάζουν δραματικά το συναίσθημα.

Facebook Comments Box

Το Ξέσπασμα του Συζύγου της 44χρονης Μητέρας που Πέθανε Μετά από Εμβολιασμό με AstraZeneca

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας