34.2 C
Athens
8 C
Washington
24.6 C
Melbourne
16.9 C
London
15.4 C
New York
13.3 C
Sydney
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Χρύσανθος Λαζαρίδης από Ομάδα Σαμαρά για Μητσοτάκη: «Ο Διάλογος με την Τουρκία Είναι Ενδοτισμός»

Δημοφιλέστερα

Ήταν 24 Ιανουαρίου, λίγο πριν ξεκινήσει μετά διακοπή χρόνων, ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία και ο Αντώνης Σαμαράς με μια συνέντευξη του στην “Kαθημερινή” έβαζε φωτιά στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας διαφοροποιούμενος πλήρως από την κυβερνητική πολιτική όσον αφορά τον διάλογο με την γειτονική χώρα.

“Με πειρατές δεν κάνω διάλογο”, ήταν η πιο ηχηρή φράση της συνέντευξης που προκάλεσε πονοκέφαλο σε πολλούς υπουργούς οι οποίοι όταν καλούνταν να σχολιάσουν την διαφοροποίηση του ανέφεραν με αμηχανία ότι ένας πρώην πρωθυπουργός έχει την δυνατότητα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Η ενόχληση σε πολλά στελέχη που είναι κοντά στον πρωθυπουργό ήταν εμφανής και εκδηλώθηκε πιο έντονα όταν η Ντορα Μπακογιάννη είχε πει με αρκετή δόση πολιτικής ειρωνίας ότι “τώρα μπορεί να μην θέλει διάλογο αλλά όταν ήταν πρωθυπουργός μια χαρά συνομιλούσε με τον Ερντογαν”.

Καμία Συζήτηση για το Ρώσικο Εμβόλιο Sputnik V Μεταξύ Δένδια και Λαβρώφ

Λίγο πριν ξεκινήσει στην Αθήνα ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης με άρθρο στα ΝΕΑ αυτή τη φορά επανέρχεται στην άποψη Σαμαρά δεν γίνεται διάλογος με πειρατές, με τίτλο στο κείμενο του ο κατευνασμός απέτυχε.

Ρίχνοντας βέλη στην κυβερνητική πολιτική, ο κ. Λαζαρίδης λέει ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα αποδέχεται τις διερευνητικές εντολές, επί της ουσίας αποδέχεται και τις προκλήσεις των τελευταίων επτά μηνών.

Ο κ.Λαζαρίδης μιλά ευθέως για την ανάγκη αποτροπής που απαιτεί ισχυρές συμμαχίες, σοβαρούς εξοπλισμούς και διεθνείς κυρώσεις. Και πάει ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως αν η Ελλάδα θέλει να αποφύγει τον πόλεμο, πρέπει κάνει υποχρεωτικά αποτροπή και όχι κατευνασμό που, όπως αναφέρει, οι διερευνητικές απέτυχαν να φέρουν.

ΠΟΕΣΕ: Κάλεσμα για Παράδοση των Κλειδιών Επιχειρήσεων Εστίασης στο Μαξίμου στις 10 Φεβρουαρίου

Το ερώτημα είναι αν τις απόψεις Λαζαριδη θα διατυπώσουν τις επόμενες μέρες και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είναι κοντά πολιτικά με τον Αντώνη Σαμαρά και κατά πόσο κάτι τέτοιο θα προκαλέσει εκ νέου νευρικότητα στην κυβερνητική παράταξη που θα δει για ακόμα μια φορά η εξωτερική πολιτική της, όσον αφορά τις σχέσεις της με την Τουρκία, να στηρίζεται σε γενικές γραμμές από τον ΣΥΡΙΖΑ και να αμφισβητείται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας από την δεξιά πτέρυγα της.

Δείτε Επίσης:

Κανελλοπούλου, Τσιτουρίδης, Σπηλιωτόπουλος, Αντώναρος και Ζώης Κοινή Δήλωση για την Αποτυχία Μητσοτάκη σε Όλα τα Επίπεδα

The Economist: “Ελλατωματική Δημοκρατία” για Δεύτερη Συνεχή Χρονιά η Ελλάδα υπό την Κυβέρνηση του “Θλιβερού” Μητσοτάκη (Γραφήματα + Βίντεο)

Θύελλα Αντιδράσεων Για την Δικτατορική Απαγόρευση των Συναθροίσεων - Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Εκτός Συνταγματικού Πλαισίου, Πρέπει Άμεσα να Ανακληθεί»

Το Μαξίμου σε Εκλογικό Πανικό – Δυσβάσταχτο το Πολιτικό Κόστος από Πανδημία, Λιγνάδη, «Μήδεια» και Ελληνοτουρκικά – Όλα “Βλέπουν” Μάιο

Γ. Σγουρός για την Υπουργοποίηση της Άννας Διαμαντοπούλου: «Από το να Πας στον ΟΟΣΑ, να Βρεθείς στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, Αυτό μου Φαίνεται σαν Θέση… Εργασίας!» (Βίντεο)

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα