37.1 C
Athens
23.1 C
Washington
23.9 C
Melbourne
15.3 C
London
21.6 C
New York
13.7 C
Sydney
Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Όχι Εμβόλιο, Όχι Τηλέφωνο: Για Αποκλεισμούς Καρτών SIM σε Αυτούς που Δεν Κάνουν το Εμβόλιο Μιλάει η Κυβέρνηση του Πουντζάμπ στο Πακιστάν

Δημοφιλέστερα

Read this article in English here.

Η επαρχιακή κυβέρνηση του Πουντζάμπ στρέφεται σε καταναγκαστικά μέτρα για την αύξηση της συμμετοχής στο πρόγραμμα εμβολιασμού Covid-19, μετά την αποκάλυψη σχεδίων απενεργοποίησης των καρτών SIM στα άτομα που αρνούνται να εμβολιαστούν.
Η ακραία απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια συνάντησης πολιτικών υψηλού επιπέδου και στρατιωτικών αξιωματούχων υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας του Πουντζάμπ Γιασμίν Ρασίντ.

Ο Ράσιντ είπε ότι η πολιτική θα απενεργοποιήσει τις κάρτες SIM που ανήκουν σε εκείνους που δεν εμβολιάστηκαν «πέρα από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αναγκάσουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν… Η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει σε άτομα, που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, να διακινδυνεύσουν τη ζωή όσων έχουν ήδη εμβολιαστεί», δήλωσε ο υπουργός Υγείας στο Express Tribune του Πακιστάν. Είπε ότι η επαρχιακή κυβέρνηση θα επινοήσει ένα χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή της πολιτικής μόλις λάβει επίσημη έγκριση από το Εθνικό Κέντρο Διοίκησης και Επιχειρήσεων, το οποίο συντονίζει την εθνική απόκριση του Πακιστάν στον Covid-19.

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Ρίχνει Ευθύνες στους Γιατρούς για τους Θανάτους Εκτός ΜΕΘ, Χωρίς να Δίνει Στοιχεία για τη Θνητότητα Εκτός και Εντός ΜΕΘ

Το Τμήμα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Υγείας του Πουντζάμπ ανακοίνωσε το μέτρο την Πέμπτη σε ένα tweet που περιγράφει λεπτομερώς το αποτέλεσμα της συνάντησης.

«Οι κάρτες SIMS των ατόμων που δεν εμβολιάζονται μπορεί να αποκλειστούν», έγραψε ο φορέας.

Αξιωματούχοι αργότερα έδειξαν ότι το σχέδιο προχωρούσε.

Βέλγιο Σύσταση στους Πολίτες: «Μην Αγοράζετε Εμβόλια στο Δρόμο ή στο Διαδίκτυο»

«Έχει ληφθεί τελική απόφαση για τον αποκλεισμό των κινητών καρτών SIM των ατόμων που δεν εμβολιάζονται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Ειδικευμένης Υγείας του Παντζάμπ Σιντ Χάμαντ Ρατζέ.

Αναφερόμενος σε έναν ανώτερο αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας, η εφημερίδα ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Πουντζάμπ θα ζητήσει βοήθεια από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν (PTA) προκειμένου να εφαρμόσει την πολιτική.

Το μέτρο έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει την «αρνητική προπαγάνδα» σχετικά με το εμβόλιο και να διασφαλίσει την επίτευξη των στόχων εμβολιασμού, ανέφερε η Dawn, επικαλούμενη τον αξιωματούχο. Η επαρχιακή κυβέρνηση σκοπεύει να εμβολιάσει 40 εκατομμύρια πολίτες έως τον Νοέμβριο.

Εκτός από τους περιορισμούς της κάρτας SIM, οι αρχές ενδέχεται επίσης να απαγορεύσουν σε μη εμβολιασμένα άτομα να πηγαίνουν σε πάρκα, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Το Πουντζάμπ είναι η πιο πυκνοκατοικημένη επαρχία του Πακιστάν, που περιέχει πάνω από το ήμισυ του συνολικού πληθυσμού της χώρας, ακόμα κι από τη Λαχόρη που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Η περιφερειακή κυβέρνηση ξεκίνησε την προσπάθειά της για τον εμβολιασμό τον Μάρτιο, αλλά έχει αποτύχει για την ώρα στο να αυξήσει τον ενθουσιασμό για εμβολιασμό. Κινητά στρατόπεδα εμβολιασμού αναπτύσσονται κοντά σε θρησκευτικά ιερά σε ολόκληρη την επαρχία σε μια προσπάθεια να καταστεί πιο προσβάσιμο το εμβόλιο.

Τα Τεστ με Σάλιο Μπορούν να Ανιχνεύσουν Μόλυνση από Κορονοϊό - 5 Έχουν Πάρει Άδεια Έκτακτης Χρήσης (EUA) από τον FDA

Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν υιοθετήσει μια σειρά μέτρων για την προώθηση των εμβολιασμών, αλλά ορισμένες πολιτικές έχουν επικριθεί ως παραπλανητικές ή βαριές.

Στην πολιτεία της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ, οι νόμιμοι έμποροι μαριχουάνας δίνουν δωρεάν τσιγάρα μαριχουάνας σε όσους έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου Covid. Περιορισμοί έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για να αναγκάσουν τους ανθρώπους να κάνουν το πλάνο. Σε ορισμένες χώρες, όπως το Ισραήλ, απαγορεύεται στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να εισέλθουν σε συγκεκριμένους χώρους.

Π.Πολάκης στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: “Είστε Συνειδητοί Εγκληματίες”

Το Πουντζάμπ δεν είναι η μόνη περιοχή στο Πακιστάν που ακολουθεί μια πιο ακραία προσέγγιση στον εμβολιασμό. Στην επαρχία Σιντάν, ανακοινώθηκαν σχέδια για διακοπή των μισθών των κυβερνητικών υπαλλήλων που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο.

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα