25.2 C
Athens
14 C
Washington
26.4 C
Melbourne
14.1 C
London
15 C
New York
15.4 C
Sydney
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Προϋπάρχοντα Αντισώματα SARS-CoV-2 σε μη Μολυσμένα Άτομα, Υψηλότερα σε Παιδιά

Δημοφιλέστερα

Παρόλο που η προσοχή όλων είναι στραμμένη στον SARS-CoV-2, το κορονοϊό που αποτελεί το επίκεντρο της παγκόσμιας πανδημίας, υπάρχουν πολλοί κορονοϊοί που μολύνουν τον άνθρωπο. Οι εποχιακές λοιμώξεις κορονοϊού εμφανίζονται συχνά και συνήθως οδηγούν σε μια ήπια, κοινή ασθένεια που μοιάζει με κρυολόγημα. Η παρουσία των μολύνσεων από κορονοϊού στον πληθυσμό οδήγησε στην υπόθεση ότι θα μπορούσε να συμβεί ανοσοαντιδραστικότητα μεταξύ αυτών των σχετικών ιών και πιθανώς να προσφέρει κάποια προστασία στο SARS-CoV-2. Μια ομάδα επιστημόνων εντόπισε προϋπάρχουσα ανοσία που προκαλείται από αντισώματα έναντι του SARS-CoV-2 σε άτομα που δεν ήταν μολυσμένοι κατά την δειγματοληψία.

Το επιστημονικό άρθρο έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Science, με τον τίτλο: “Preexisting and de novo humoral immunity to SARS-CoV-2 in human“.

Οι τέσσερις κορονοϊοί που οδηγούν σε κοινή λοίμωξη που μοιάζει με κρυολόγημα κατά τη μόλυνσή του στους ανθρώπους είναι οι: 229Ε (άλφα κορονοϊός), NL63 (άλφα κορονοϊός), OC43 (βήτα κορονοϊός) και HKU1 (βήτα κορονοϊός). Άλλοι τρεις κορονοϊοί που είναι γνωστό ότι μολύνουν τον άνθρωπο και προκαλούν πολύ πιο σοβαρές λοιμώξεις είναι ο MERS-CoV (ο βήτα κορονοϊός που προκαλεί το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής ή το MERS), ο SARS-CoV (ο βήτα κορονοϊός που προκαλεί SARS) και ο SARS-CoV-2,  που προκαλεί το νέο κορονοϊό COVID-19.

Διαβάστε Επίσης: Το “Αμαρτωλό” Χρονικό του COVID-19

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συνήθως μολύνονται με τους ανθρώπινους κορονοϊούς 229E, NL63, OC43 και HKU1.

Ομάδα ερευνητών που εδρεύει στο Λονδίνο διαπίστωσε ότι 16 στους 302 ενήλικες (5,3%) είχαν αντισώματα IgG που πιθανότατα δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια προηγούμενων εποχιακών λοιμώξεων κορονοϊού «κοινού κρυολογήματος» και τα οποία αντέδρασαν σταυρωτά με την υπομονάδα S2 του SARS-CoV-2 συμπλέγματος πρωτεϊνικών ακίδων.

WSJ: «Οι Λογοκριτές του Facebook Παρουσιάζουν τις Απόψεις τους ως Γεγονότα και Φιμώνουν τους Επιστήμονες με Διαφορετικές Απόψεις»

Διαβάστε Επίσης: Οι Μεγάλες «Συμπτώσεις» του Εμβολίου: Εργαστήριο Wuhan, Pfizer, Blackrock Inc. & Soros Fund… «Εις Σάρκαν Μίαν»;

Συγκεκριμένα, η παρουσία αυτών των αλληλαντιδραστικών IgG αντισωμάτων ήταν πολύ πιο διαδεδομένη στην ομάδα μη μολυσμένων παιδιών και εφήβων (ηλικίας 1 έως 16 ετών): τουλάχιστον 21 από αυτά τα 48 άτομα (43,8%) είχαν ανιχνεύσιμα επίπεδα αντισωμάτων IgG SARS-CoV-2 S-αντίδρασης.

Χρησιμοποιώντας κυτταρομετρία ροής, ο Kevin Ng, απόφοιτος στο Ινστιτούτο Francis Crick και οι συνεργάτες του, διαπίστωσαν ότι τα αλληλααντιδραστικά SARS-CoV-2 αντισώματα από μη μολυσμένα άτομα ήταν κατά κύριο λόγο της τάξης IgG – αντί των IgM ή IgA αντισωμάτων – που στοχεύουν την ιική πρωτεΐνη S2, υπεύθυνη για την είσοδο των κυττάρων και πιστεύεται ότι έχει παρόμοια δομή σε διαφορετικούς κορονοϊούς απ’ ότι η υπομονάδα S1.

Σε αντίθεση οι συγγραφείς έγραψαν: «Η μόλυνση SARS-CoV-2 προκάλεσε υψηλότερους τίτλους αντισωμάτων IgG αλληλαντιδραστικών με SARS-CoV-2 SG, στοχεύοντας τόσο τις υπομονάδες S1 και S2, όσο και τα ταυτόχρονα αντισώματα IgM και IgA, που διαρκούν καθ’ όλη την περίοδο ιδερεύνησης. Και συνέχισαν, «Συγκεκριμένα, οι μη επιμολυσμένοι δότες εμφάνισαν ειδική δραστηριότητα εξουδετέρωσης SARS-CoV-2 και των ψευδοτύπων SARS-CoV-2 S».

Σε πειράματα κυτταρικής καλλιέργειας, δείγματα τόσο από μεγαλύτερα όσο και από νεότερα άτομα που δεν είχαν μολυνθεί με διασταυρούμενα αντιδραστικά αντισώματα έδειξαν την ικανότητα να εξουδετερώνουν τον SARS-CoV-2 και των ψευδοτύπο SARS-CoV-2 S, ενώ δείγματα από μη μολυσμένους ασθενείς που δεν είχαν αλληλαντιδραστικά αντισώματα δεν παρουσίασαν τέτοια εξουδετερωτική δραστηριότητα. Η περαιτέρω διερεύνηση πιθανών στόχων στην υπομονάδα S2 που διατηρείται σε πολλούς κορονοϊούς μπορεί να έχει την υπόσχεση για ένα καθολικό εμβόλιο κορονοϊού, ανέφεραν οι συγγραφείς.

Βρετανία: 626.087 Παρενέργειες και 847 Συνδεόμενοι Θάνατοι!

Μαζί, αυτά τα ευρήματα μπορούν να βοηθήσουν στην εξήγηση της υψηλής επιθετικότητας του COVID-19 σε ηλικιωμένους και να παρέχουν ακριβέστερες πληροφορίες για το ποσοστό που η προϋπάρχουσα ανοσία έναντι των εποχιακών κορονοϊών προσφέρει προστασία έναντι του SARS-CoV-2.

Αν και προηγούμενες μελέτες δείχνουν ότι η διασταυρούμενη αντιδραστική ανοσία δεν είναι ούτε αποστειρωτική ούτε μακροχρόνια, η παρουσία διασταυρούμενης αντιδραστικότητας μπορεί να μειώσει τη μετάδοση του ιού και να βελτιώσει τα συμπτώματα και, ως εκ τούτου, είναι ένας σημαντικός τομέας μελέτης. Οι συγγραφείς σημείωσαν ότι η διάκριση της προϋπάρχουσας και της εκ νέου ανοσίας «θα είναι κρίσιμη για την κατανόηση της επιθετικότητας μας και της φυσικής πορείας της λοίμωξης από SARS-CoV-2».

Δείτε την μελέτη:

1339.full_

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα