26 C
Athens
15.7 C
Washington
20.2 C
Melbourne
10.6 C
London
10.1 C
New York
15.8 C
Sydney
Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Η AstraZeneca Προτείνει στο Ρωσικό Ινστιτούτο Gamaleya να Ερευνήσουν Συνδυασμούς των Εμβολίων Astrazeneca και Sputnik V για τον Covid-19

Δημοφιλέστερα

Λονδίνο – Ο βρετανική φαρμακευτική AstraZeneca δήλωσε την Παρασκευή ότι σύντομα θα ξεκινήσει την συνεργασία με το Ρωσικό Ινστιτούτο Gamaleya για να διερευνήσει εάν οι δύο υποψήφιοι εμβολίων για τον κορονοϊό θα μπορούσαν να συνδυαστούν επιτυχώς.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγο αφότου οι ερευνητές του εμβολίου Sputnik V Covid-19 προσέγγισαν την AstraZeneca μέσω Twitter στα τέλη του περασμένου μήνα για να προτείνουν να προσπαθήσουν να συνδυάσουν τα δύο κοινά κρύας-βάσης εμβόλια που βασίζονται προκειμένου να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, το οποίο έχει χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του Sputnik V, δήλωσε ότι οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου της AstraZeneca σε συνδυασμό με το δικό τους θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του μήνα.

«Η δυνατότητα συνδυασμού διαφορετικών εμβολίων COVID-19 μπορεί να είναι χρήσιμη για τη βελτίωση της προστασίας ή / και για τη βελτίωση της προσβασιμότητας εμβολίων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να εξερευνήσετε διαφορετικούς συνδυασμούς εμβολίων για να βοηθήσετε να κάνετε τα προγράμματα ανοσοποίησης πιο ευέλικτα, επιτρέποντας στους γιατρούς μεγαλύτερη επιλογή κατά τη χορήγηση εμβολίων», δήλωσε η AstraZeneca σε δήλωση την Παρασκευή.

«Είναι επίσης πιθανό ότι ο συνδυασμός εμβολίων μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη ανοσία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

Το εμβόλιο Covid-19 της AstraZeneca, που παράγεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είναι ένα από τα πολλά εμβόλια που επιδιώκουν να λάβουν έγκριση από τους ρυθμιστές της ιατρικής εν μέσω αυξανόμενων ελπίδων ότι μια εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού θα μπορούσε να βοηθήσει στον τερματισμό της πανδημίας.

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 69 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό παγκοσμίως, με 1,58 εκατομμύρια σχετικούς θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Μ.Δερμιτζάκης: «Πρέπει να Εμβολιαστεί το 75% του Πληθυσμού Συμπεριλαμβανομένου και των Παιδιών για να Επιστρέψει η Ελλάδα στην Κανονικότητα»

Τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό The Lancet αυτήν την εβδομάδα έδειξαν ότι το εμβόλιο της AstraZeneca έχει μέση αποτελεσματικότητα 70,4%, με βάση τη συγκέντρωση ενδιάμεσων δεδομένων από κλινικές δοκιμές στο τελικό στάδιο. Το εμβόλιο βρέθηκε επίσης ασφαλές και αποτελεσματικό.

Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι το Sputnik V είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη των ανθρώπων να μολυνθούν από τον ιό, επικαλούμενο προκαταρκτικά αποτελέσματα από τις τρέχουσες δοκιμές.

«Νέο στάδιο συνεργασίας»

Τον Αύγουστο, η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα που καταχώρησε ένα εμβόλιο για χρήση έκτακτης ανάγκης, παρά τις προειδοποιήσεις των παγκόσμιων αρχών σχετικά με την βιαστική παραγωγή του. Τώρα προσφέρεται στους Ρώσους μέσω εκστρατείας μαζικού εμβολιασμού.

«Η απόφαση της AstraZeneca να διενεργήσει κλινικές δοκιμές χρησιμοποιώντας έναν από τους δύο φορείς του Sputnik V προκειμένου να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ένωση των προσπαθειών για την καταπολέμηση της πανδημίας», Kirill Dmitriev, Διευθύνων Σύμβουλος της Ρωσικής Άμεσης Επένδυσης Fund, είπε σε δήλωση.

«Χαιρετίζουμε την έναρξη αυτού του νέου σταδίου συνεργασίας μεταξύ των παραγωγών εμβολίων. Είμαστε αποφασισμένοι να αναπτύξουμε αυτήν τη συνεργασία στο μέλλον και να ξεκινήσουμε την κοινή παραγωγή αφού το νέο εμβόλιο αποδείξει την αποτελεσματικότητά του κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών», δήλωσε ο Ντμίτρι.

Ο αρχισυντάκτης του The Lancet, Dr. Richard Horton, δήλωσε στο CNBC την Τετάρτη ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είχε «διακριτικό συγκριτικό πλεονέκτημα» έναντι των άλλων υποψήφιων εμβολίων. Ισχυρίστηκε επίσης ότι είναι αυτό που θα μπορούσε να ανοσοποιήσει τον κόσμο «πιο αποτελεσματικά» και «πιο γρήγορα» από τα υπόλοιπα εμβόλια.

Βρετανία: Τέλος το AstraZeneca για Όλους Κάτω των 40 Ετών

Αυτό συμβαίνει επειδή λόγω της άποψης ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ευκολότερο να αποθηκευτεί και να διανεμηθεί από ότι κάποια από τα άλλα πιθανά εμβόλια κορονοϊού. Είναι επίσης φθηνότερο από αυτά που αναπτύσσονται από την Pfizer-BioNTech, τη Moderna και την Johnson & Johnson.

Η AstraZeneca έχει επικριθεί για ορισμένες από τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν στις δοκιμές εμβολίων της τρίτης φάσης και για τις ηλικιακές ομάδες που δοκιμάστηκαν. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες που δοκιμάστηκαν στη μελέτη της AstraZeneca ήταν νεότεροι από 55 ετών, δημιουργώντας ερωτήματα σχετικά με το εάν το εμβόλιο θα ήταν αποτελεσματικό σε ηλικιωμένους ενήλικες, μεταξύ των υψηλότερων κινδύνων στην πανδημία.

Οι ερευνητές δήλωσαν σε έγγραφο αξιολόγησης από ομότιμους επιστήμονες που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη ότι θα χρειαζόταν περαιτέρω αξιολόγηση σε ηλικιωμένους ενήλικες.

Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ιικής βάσης και βασίζεται σε μια εξασθενημένη έκδοση ενός ιού κοινού κρυολογήματος (αδενοϊός) που προκαλεί λοιμώξεις στους χιμπατζήδες. Έχει σχεδιαστεί για να πυροδοτήσει το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στον κορονοϊό SARS-CoV-2, εάν κάποιος μολυνθεί από τον ιό σε μεταγενέστερο χρόνο από την λήψη του εμβολίου.

Το εμβόλιο Sputnik V βασίζεται σε ανθρώπινη αδενοϊική πλατφόρμα ιικής βάσης.

Δείτε Επίσης:

Ρωσία: Μείωση Κρουσμάτων του Covid-19 κατά 30% με το Εμβόλιο Sputnik V

Στις 12 Φεβρουαρίου το.. ..Ξεστοκάρισμα της AstraZeneca στους 60-64 Ετών Αφού Στους Γηραιότερους Αποδείχθηκε.. ..Τζούφιο.. – Πώς θα Χορηγηθεί

Ο Πρώην, Διοικητής του ΑΧΕΠΑ και Διευθυντής του Βασιλικού Νοσ/μείου Σαουδικής Αραβίας Δρ. Δημήτρης Γάκης για το Ρωσικό Εμβόλιο Sputnik V

Καμία Συζήτηση για το Ρώσικο Εμβόλιο Sputnik V Μεταξύ Δένδια και Λαβρώφ

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα