21.1 C
Athens
17.3 C
Washington
20.6 C
Melbourne
8.5 C
London
10.8 C
New York
18.7 C
Sydney
Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

CDC: Σοβαρές Αλλεργικές Αντιδράσεις από τα Εμβόλια Covid-19 Είναι 10 Φορές Πιθανότερο απ’ ότι στα Εμβόλια Γρίπης

Δημοφιλέστερα

Σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στα εμβόλια Covid-19 συμβαίνουν με υψηλότερο ρυθμό από ό, τι οι ανεπιθύμητες ενέργειες στα εμβόλια γρίπης, ανέφεραν ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας στις 6 Ιανουαρίου.

Αξιωματούχοι στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσαν ότι οι αντιδράσεις, γνωστές ως αναφυλαξία, συμβαίνουν με ρυθμό 11,1 ανά εκατομμύριο εμβολιασμούς. Με εμβόλια γρίπης, η αναφυλαξία εμφανίζεται με ρυθμό 1,3 ανά 1 εκατομμύριο ενέσεις.

«Ο ρυθμός αναφυλαξίας για τα εμβόλια Covid-19 μπορεί να φαίνεται υψηλός σε σύγκριση με τα εμβόλια γρίπης, αλλά θέλω να σας καθησυχάσω, αυτό εξακολουθεί να είναι ένα σπάνιο αποτέλεσμα», δήλωσε η Δρ Nancy Messonnier, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Ανοσοποίησης και Αναπνευστικών Νόσων του CDC, στους δημοσιογράφους.

21 άτομα παρουσίασαν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις από εκείνους που έλαβαν τις πρώτες 1,89 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech COVID-19, οι οποίες χορηγήθηκαν μεταξύ 14 Δεκεμβρίου και 23 Δεκεμβρίου 2020.

17 άτομα που παρουσίασαν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις είχαν ιστορικό αλλεργιών ή αλλεργικών αντιδράσεων. Ο μέσος χρόνος μεταξύ της λήψης και της έναρξης των συμπτωμάτων ήταν 13 λεπτά. οι περισσότεροι ασθενείς εμφάνισαν συμπτώματα εντός 15 λεπτών. Η μέση ηλικία των ασθενών ήταν 40 ετών.

Οι διαθέσιμες πληροφορίες για 20 από τους 21 έδειξαν ότι είχαν αναρρώσει ή είχαν αποφορτιστεί, ανέφερε το CDC σε έκθεσή του.

86 άλλες περιπτώσεις καθορίστηκαν ως αλλεργικές αντιδράσεις που δεν ήταν σοβαρές. 61 θεωρήθηκαν μη αλλεργικές ανεπιθύμητες ενέργειες. Τα υπόλοιπα 7 βρίσκονται ακόμη υπό έρευνα.

Δεν υπάρχει ομοσπονδιακή βάση δεδομένων επιβεβαιωμένων αλλεργικών αντιδράσεων. Η αναφορά δεν περιλαμβάνει δεδομένα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Έχουν χορηγηθεί περίπου 3,4 εκατομμύρια δόσεις από τη χρονική περίοδο που μελετήθηκε στην έκθεση.

Κ.Βαθιώτης: "Μέσω του Κορονοϊού στη Νέα Τάξη Πραγμάτων" - Μια Ανασκόπηση του Βιβλίου και Άλλα

Εκατοντάδες άτομα που έλαβαν κάποιο από τα νέα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου ενός από τη Moderna, μεταφέρθηκαν σε θαλάμους έκτακτης ανάγκης , σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρθηκαν στις ομοσπονδιακές αρχές έως τις 5 Ιανουαρίου.

Η Messonnier σημείωσε ότι το CDC προσαρμόζει τις συστάσεις του καθώς εξετάζει αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών. Το πρακτορείο είπε πρόσφατα ότι όποιος εμφανίσει αλλεργική αντίδραση σε εμβόλιο Covid-19 δεν πρέπει να λάβει δεύτερη δόση. Eπίσης έδωσε εντολή στους διοικητικούς υπαλλήλους να παρακολουθούν όσους έχουν ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων σε ενέσιμα εμβόλια ή ιστορικό αναφυλαξίας λόγω οποιασδήποτε αιτίας για 30 λεπτά μετά τον εμβολιασμό. Η τυπική περίοδος παρατήρησης είναι 15 λεπτά.

Aξιωματούχοι τον περασμένο μήνα είπαν ότι “όποιος έχει ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων σε οποιοδήποτε συστατικό των εμβολίων,  δεν πρέπει να κάνει το εμβόλιο”.

“Τα οφέλη των εμβολίων υπερτερούν των κινδύνων”, τόνισαν αξιωματούχοι.

«Τα συστήματα ασφαλείας των εμβολίων μας δεν έχουν λάβει ανησυχητικά σήματα. Αυτό σημαίνει ότι για την ώρα τα γνωστά και δυναμικά οφέλη αυτών των εμβολίων Covid-19 υπερτερούν των γνωστών και δυνητικών κινδύνων της νόσησης του Covid-19», δήλωσε η Messonnier.

Αυτό ωστόσο, δεν σημαίνει, ότι δεν θα μπορούσαμε να δούμε πιθανά σοβαρά συμβάντα υγείας στο μέλλον.”

Το CDC και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), οι οποίες εξέδωσαν άδεια έκτακτης ανάγκης για τα εμβόλια Moderna και Pfizer, εξετάζουν όλες τις αναφορές σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών με κλινικούς για να μάθουν εάν συνδέονται με τον εμβολιασμό. Οι αντιδράσεις θα μπορούσαν να είναι συμπτωματικές, όπως και πολλές ανεπιθύμητες ενέργειες, σύμφωνα με την Messoinner.

Και τα δύο εμβόλια είναι νέοι τύποι εμβολίων που χρησιμοποιούν το Messenger RNA, ένα μόριο που διδάσκει τα κύτταρα του σώματος να δημιουργήσουν μια ακίδα πρωτεΐνης που στη συνέχεια ενεργοποιεί μια ανοσοαπόκριση. Αυτό διαφέρει από τα εμβόλια του παρελθόντος, τα οποία παρέχουν ένα εξασθενημένο ή απενεργοποιημένο μικρόβιο στο σώμα για να ενεργοποιήσουν την ανοσοαπόκριση.

Νέο Σκληρό Lockdown στο Λονδίνο

Δείτε Επίσης:

ΗΠΑ: Εκατοντάδες Εστάλησαν στα Δωμάτια Έκτακτης Ανάγκης Μετά τη Λήψη Εμβολίων Κατά του Covid-19

Έκθεση CDC: Οι Δριμείες και Άσχημες Αλλεργικές Αντιδράσεις στα Εμβόλια Κορονοϊού Συμβαίνουν σε Υψηλότερο Ποσοστό από τα Εμβόλια Γρίπης

FDA: Επίσημη Έκθεση για τις Παρενέργειες του Εμβολίου

Ανοσία για την Pfizer και την Moderna …στις Αγωγές.. Δεν Μπορείτε να Κάνετε Μύνηση εάν Έχετε Σοβαρές Παρενέργειες από το Εμβόλιο. Η Κυβέρνηση Πιθανότατα δεν θα σας Αποζημιώσει Ούτε και Αυτή

 

 

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα