21.1 C
Athens
17.3 C
Washington
20.6 C
Melbourne
8.5 C
London
10.8 C
New York
18.7 C
Sydney
Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Εισαγγελική Παρέμβαση στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για Αυτά που Εξέθεσε στην Τηλεόραση για την 42χρονη Νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα που Παρέλυσε στα Κάτω Άκρα Μετά την 2η Δόση του Εμβολίου

Δημοφιλέστερα

Για πιθανή διασπορά ψευδών ειδήσεων θα ελεγχθεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος από την εισαγγελία για τις δηλώσεις του για 42χρονη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα, η οποία παρέλυσε στα κάτω άκρα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Open, υποστήριξε επικαλούμενος ιατρούς της Κέρκυρας, ότι η παράλυση επήλθε μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και μίλησε για ένα σπάνιο σύνδρομο με την ονομασία Γκιγιέ Μπαρέ, το οποίο παρουσιάζεται μία φορά ανά 400 χιλιάδες περιπτώσεις.

Δείτε Επίσης: Κέρκυρα: Με Παράλυση στα Κάτω Άκρα Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο ο Γιατρός Σ. Σκιαδόπουλος Μετά την Λήψη της 2ης Δόσης του Εμβολίου – Εξετάζεται για το Σύνδρομο Γκιγιέ Μπαρέ

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο Μιχάλης Γιαννάκος προέβη σε διασπορά ψευδών ειδήσεων, αφού εμφανίστηκε βέβαιος πως η παράλυση οφείλεται στο εμβόλιο, πριν να υπάρξει σχετικό πόρισμα από τους γιατρούς.

Για τη νοσηλεύτρια που παρουσίασε παράλυση μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό μίλησε και ο καθηγητής Θ. Βασιλακόπουλος, ενώ ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Πρύτανης, Θ. Δημόπουλος τόνισε μιλώντας στο Θέμα 104,6 ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με τον εμβολιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εκτός από το ότι έχει κάνει το εμβόλιο κατά του Κορονοϊού, είναι υπέρμαχος των εμβολίων έχοντας εκφράσει στις 5 Ιανουαρίου την άποψή του ως εξής:

“Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι μία ευκαιρία ζωής, που μάς χάρισε η Επιστήμη και κανείς δεν πρέπει να πετάξει”.

Δρ. Δ.Κούβελας: Τα Δύο “Όπλα” Αποτροπής στην Διάδοση του Κορονοϊού

Αυτό δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, αμέσως μετά τον εμβολιασμό του, στο “Δρομοκαΐτειο”.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ο εμβολιασμός είναι η ευκαιρία να ζήσουμε ξανά χωρίς φόβο και αγωνία. “Εξ άλλου, πληρώσαμε ακριβά”, τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, για να σημειώσει:

“Να τρέξουν γρήγορα οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού, διότι δεν αντέχουν άλλο τα νοσοκομεία την πίεση.

Στους υγειονομικούς, να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία συμμετοχής στον εμβολιασμό, καθώς τα εμβόλια είναι τώρα διαθέσιμα για το 50%.

Πολλοί συνάδελφοι, που ήταν επιφυλακτικοί, θέλουν να εμβολιαστούν, αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια”.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει πως το εμβολιαστικό κέντρο του “Δρομοκαΐτειου” όλα ήταν άψογα και αναφέρει:

“Να αφήσουμε πίσω αυτόν τον εφιάλτη. Να λειτουργήσουν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα με ασφάλεια, ειδικά στην επόμενη φάση, που κλείνουν τα εμβολιαστικά των νοσοκομείων και θα λειτουργούν 1.018 στη πρωτοβάθμια σε μακρινές αποστάσεις και με τα γνωστά προβλήματα Να προλάβουμε και τη μία παρενέργεια.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους του εμβολιαστικού κέντρου του Δρομοκαΐτειου. Είναι άψογοι, όπως σε όλα τα νοσοκομεία.

Σημειώνουμε τον σημαντικό ρόλο στη πρόληψη που παίζουν οι επισκέπτες Υγείας, ο ρόλος των οποίων αναδεικνύεται και από τη διαδικασία του εμβολιασμού”.

Δείτε Επίσης:

Το Επίσημο Έγγραφο του Υπουργείου Υγείας που Απαγορεύει στους Ιατρούς να Μιλάνε για τον Κορονοϊό

Κέρκυρα: Με Παράλυση στα Κάτω Άκρα Νοσηλεύεται ο Γιατρός Σ. Σκιαδόπουλος Μετά την Λήψη της 2ης Δόσης Εμβολίου – Εξετάζεται για το Σύνδρομο Γκιγιέ Μπαρέ

Κέρκυρα: 42χρονη Nοσηλεύτρια Παρέλυσε Mετά τη 2η Δόση του Eμβολίου Kατά του Kορoνοϊού (Βίντεο)

“Προσπαθούν να Κρύψουν το Ότι Είναι Παρενέργεια” – Συγκλονίζει η Μαρτυρία της Συζύγου του Υποδιοικητή Νοσοκομείου που Διασωληνώθηκε 48 Ώρες Μετά την Λήψη του Εμβολίου για τον Covid-19

La Libre: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη Ελέγχει το 80% των ΜΜΕ και τα Χειρότερα Έπονται»

Οι Εργαζόμενοι της ΕΡΤ για την Κυβέρνηση: Ναι, Είναι Αληθές το Χαρτί με Εντολή να μην Παιχτεί το Φαγοπότι του Μητσοτάκη στην Ικαρία!

ΗΠΑ: 55 Νεκροί και 24 Ανάπηροι Μετά το Εμβόλιο mRNA για τον Κορονοϊό

Η Γερμανική Der Freitag για Ελλάδα: “Παντού Αστυνομικοί, Γιατροί Πουθενά”

 

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα